واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۲۳ق.ظ)
دبير کل سازمان دفاع از منافع ملي ايران در گفتگو با موج؛ بيانات رهبر انقلاب در مورد رابطه با آمريکا درباره وضع موجود است موج - ياري با بيان اينکه بيانات رهبري در حال حاضر نقطه عطفي براي حل مسائل ما با نظام سلطه به شمار مي رود گفت: هنگامي که آمريکايي ها دست به تهديد و ارعاب مي زنند طبعا مقام معظم رهبري هم مواضع تندي را اتخاذ مي کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، رهبر معظم انقلاب در بيانات خود در روز عيد سعيد فطر اشاره به اين موضوع داشتند که موضع ما در برابر آمريکا تغيير نخواهد کرد. ايشان تاکيد کردند: «همانطور که بارها تکرار کرديم، ما با آمريکا در مورد مسائل گوناگون جهاني و منطقهاي مذاکرهاي نداريم؛ در مورد مسائل دوجانبه مذاکرهاي نداريم؛ گاهي در موارد استثنائي مثل اين مورد هستهاي، براساس مصلحت، مذاکره کردهايم؛ اين مورد هم فقط نبوده است، قبل از اين هم مواردي بوده است که من در سخنرانيهاي عمومي قبلي به آنها اشاره کردهام. سياست هاي آمريکا در منطقه با سياستهاي جمهوري اسلامي ۱۸۰ درجه اختلاف دارد. آمريکاييها حزبالله را و مقاومت لبنان را - که فداکارترين نيروهاي دفاع ملّي در يک کشورند - متّهم به تروريسم ميکنند، از اين بيانصافي بالاتر نميشود. آنوقت در مقابل، دولت تروريست صهيونيستيِ کودککُش را مورد حمايت خودشان قرار ميدهند، با يکچنين سياستي چگونه ميشود معامله کرد، چگونه ميشود مذاکره کرد، چگونه ميشود به توافق رسيد؟»
بيانات رهبر معظم انقلاب آن هم در فضاي پس از توافق که عده اي فکر مي کنند همه مشکلات بين آمريکا و ايران در حال اتمام است جاي بحث و تحليل دارد؛ چرا که ممکن است عده اي به گمان فريب آمريکا را بخورند آن هم در زماني که اين کشور هنوز دست از تهديد و ارعاب برنداشته است. در اين زمينه با دکتر سعيد ياري، دبير کل سازمان دفاع از منافع ملي ايران گفتگويي انجام داده ايم که در ادامه خواهيد خواند:
تحليل شما از بيانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با آمريکا چيست؟
در علوم نظري اظهار نظرات نسبي است و نه مطلق. در بحث روابط بين انسانها هم هر گونه تحليل و اظهار نظر در کنش و واکنش، طرفيني است. از خود انسان که عبور مي کنيم تا محيط کار تا درون هر جامعه اين گونه مسائل نسبي است. در مسائل بين کشورها باز هم اين مقوله نسبي است. مقام معظم رهبري هم از دو منظر اين مساله را مطرح کرده اند: ابتدا، وضع موجود؛ که ما در حال مذاکره و اجراي توافق نامه حساس هستيم. از طرفي طرف مقابل در اين فضا دست به تهديد مي زند و خط و نشان مي کشد. طبعا ما هم براي اينکه افکار عمومي را در اين فضا در اختيار داشته باشيم مي طلبد که مقام معظم رهبري مواضع تندي را داشته باشند.
ضمن اينکه اين مساله نقطه عطفي براي حل مسائل ما با نظام سلطه هم به شمار مي رود؛ چرا که هنوز آمريکايي ها از سر نگاه مثبت انديشي چيزي را به اثبات نرسانده اند. آنچه که تاکنون از آمريکايي ها سر زده جز تهديد و کشت و کشتار و بعضا استمرار تحريم ها چيزي نبوده است. در يمن و عراق رد پاي آمريکا در کشت و کشتار مردم مظلوم برجسته است. اينها چيزهايي است که ما مي بينيم و نمي توانيم چشم پوشي کنيم؛ بنابراين مقام معظم رهبري در بيانات خود وضع موجود را در نظر مي گيرند چرا که در رابطه با پرونده هسته اي هنوز در نقطه اجرا نرفتيم؛ بنابراين مي طلبد که در يک نگاه، فضاسازي به نفع جمهوري اسلامي ايران و به نفع آرمان هاي انقلاب اسلامي، خوي استکباري آنان نشان داده شود که افکار عمومي از آن تاثير پذيرند در عين حال شدت هاي و يکجانبه گري هاي آنان را تعديل دهد. چون طرف مقابل در اوج تصويرگري رسانه اي و فضاي مجازي است. ابزار آنان به لحاظ پمپاژ خبري از ما بيشتر است. پس اين رويه مقام معظم رهبري عادي است. در هر جامعه و کشوري اگر چنين اتفاقي بيافتد رهبران آن کشورها چنين واکنشي را از خود نشان مي دهند.
نکته دوم وضع مطلوب است. عبور از وضع موجود و رسيدن به وضع مطلوب که ايستگاه به ايستگاه آمريکايي ها بايد خودشان را اثبات کنند که در دو حوزه قابل بررسي است: يک؛ عمل آمريکايي ها است که اصلا به پرونده هسته اي ربطي ندارد که بارها حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبري تاکيد کرده اند که اگر آمريکا دست از جنايت هاي خود بردارد مي توان مانند ديگر کشورها با آن برخورد و مذاکره کرد. دوم؛ اگر آمريکايي ها در مقام اجراي به تعهدات خوب عمل کنند و راستي آزمايي هاي دو طرف نشان داده شود در اجراي برنامه اقدام مشترک زمان بندي ما کاهش پيدا مي کند. از طرفي در صورت اثبات راستي آزمايي هاي آمريکايي ها در طي زمان ما به سمت رابطه بيشتر و ايجاد دفاتر نمايندگي بين کشورهاي دوطرف پيش مي رويم. همچنان که ديويد کامرون پس از توافق از ايران خواسته است دفاتر نمايندگي بين دو کشور ايران و انگليس ايجاد شود. به دنبال اينها قطعا مراوادت تجاري و اقتصادي هم وجود دارد.
آينده روابط ايران و آمريکا را با توجه به توافق هسته اي چگونه مي بينيد؟
در رابطه با آمريکا هم من بدبين نيستم. در افق نه چندان دور روابط با آمريکا برقرار مي شود. طبيعتا بيانات مقام معظم رهبري در وضع موجود توجيه فني دارد؛ چرا که آمريکا هنوز خودش را اثبات نکرده است. اگر از اين مراحل عبور کنيم قطعا مقام معظم رهبري و مسوولين در يک فضاي ديگري صحبت خواهند کرد که طبيعتا پيام خاص خودش را خواهد داشت. برعکس اين هم وجود دارد. ممکن است اگر آمريکا دست به نقض عمل بزند ما در روابط خود به فضاي تاريک تر و حتي جنگ هم برسيم. يا اينکه اگر آمريکا در عرصه روابط بين الملل دست به جنگ و خونريزي بزند قطعا خوي استکبار ستيزي ما بيشتر خواهد شد. حتي موضعي شديدتر از آنچه که رهبري معظم انقلاب در بيانات خود داشته اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]