واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: اندروید، به عنوان یک سیستمعامل متنباز شناخته میشود و با کمی دانش از زبان برنامهنویسی لینوکس، خواهید توانست که یک رام سفارشی را برای «دیوایس» خود کوک کرده یا در فایلهای سیستمی، تغییر ایجاد نمایید البته اگر این کار بهدرستی انجام نگیرد، مشکلاتی نظیر بوتلوپ یا بریک شدن، گریبانگیر موبایل یا تبلت شما خواهند شد. هنگامی که شما یک مود یا کاستوم رام را برروی محصول اندرویدیتان فلش میزنید یا در برخی مواقع با نصب یک برنامه ساده، گوشی ریبوت شده و برروی لوگوی سازنده خود متوقف میشود؛ در اغلب موارد، میتوان این مشکل را به «عدم اجرای صحیح فایلهای سیستمی» نسبت داد بنابراین، بوتلوپ، وضعیتی است که گوشی یا تبلت شما از بوتشدن بهصورت عادی، امتناع میورزد. «بوتلوپ» برای کاربران نیمه حرفهای (افرادی که از چگونگی نصب رام و … مطلع هستند) چندان اهمیتی ندارد و بیشتر در ذهن کاربران مبتدی مهم جلوه میکند زیرا اگر کمی حرفهای باشید، راههای بسیاری را برای رفع آن خواهید یافت که از جمله آنها میتوان به نصب یک کاستوم رام دیگر و … اشاره نمود. امروز در آیتیرسان تصمیم گرفتهایم تا راهحل این مشکل را در چند روش مختلف با شما خوبان، مطرح نماییم؛ با ما همراه باشید. پیشگیری همانطور که گفته شد، «بوتلوپ» یکی از نامطلوبترین شرایطی است که امکان دارد به آن دچار شوید؛ این بهاندازهی برای کاربران عادی نگرانکننده جلوه میکند که بعضی بر این گمان خواهند بود که دستگاهشان بریک شده است. با اینکه در بسیاری از موارد میتوان این مشکل را رفع کرد ولی توصیه میکنیم که گامهای زیر را برای جلوگیری از این کار انجام دهید: قبل از نصب هرگونه کاستوم رامی یا حتی رام بیس، فراموش نکنید که باید این رام حتما برای دیوایس شما طراحی شده باشد؛ بهخصوص، برای همان شماره مدل موبایل یا تبلتتان. برای مثال، هنگامی که میخواهید برای سونی اکسپریا زد 3 تکسیم رامی دریافت کنید، اگر رامی را که برای نسخه دو سیمکارته آن پورت شده باشد فلش بزنید، ممکن است به «بوتلوپ» شدن دستگاهتان بیانجامد.
پیشاز فلش زدن هرگونه کاستوم رام، کرنل و مودی برروی گوشی خود، از رام قبلیتان (بهویژه بیس رام) بکآپ بگیرید.
اگر پس از نصب برنامهای بهصورت عادی، گوشی یا تبلتتان با مشکل مواجه شد و اصطلاحا «هنگ» کرد، بهتر است قبل از ریبوت کردن آن برای رفع مشکل، بهگونهای وارد منوی «تنظیمات» شده و آن برنامه را حذف نمود زیرا ممکن است پس از ریبوت،گرفتار «بوتلوپ» شده باشید! علتهای محتمل برای بوتلوپ «بوتلوپ» در محصولات اندرویدی، میتواند به مسائل زیادی مربوط باشد و برای دانستن علت آن، به جستوجو در گوگل نیازی ندارید.
کافی است ببینید پیش از «بوتلوپ» با دیوایس خود چه کاری انجام دادهاید؛ که علت آن میتواند هر چیزی از قبیل نصب یک نرمافزار ناسازگار و … باشد. در ادامه به برخی از دلایل اصلی این مشکل نگاهی خواهیم انداخت: فلش زدن یک کاستوم رام یا کرنل معیوب
نصب یک اپلیکیشن یا بازی ناسازگار
مجوزهای اشتباه برای یک برنامه یا فایل
نصب یک کاستوم مد یا تم یکی دیگر از نمونههای شایعی که به «بوتلوپ» میانجامد، نصب یک کاستوم رام (یا حتی رام اصلی) برروی رام قدیمی است. بهعنوان مثال، تصور کنید که یک فریمور جدید را برروی نسخه قدیمیتر آن فلش زدهاید؛ در این صورت، فایلها و دادههای فریمور قبلی هنوز روی دستگاه شما باقی مانده و فریمور جدید از Dalvik Cache رام قبلی استفاده خواهد کرد. حال آنکه اگر این دو ناسازگار باشند، نتیجه بهصورت «بوتلوپ» ظاهر خواهد شد! روشهای رفع «بوتلوپ» توجه: هنگامی که گوشی شما با مشکل «بوتلوپ» مواجه میشود، به احتمال 90 درصد برای رفع مشکل، باید تمامی برنامهها و تنظیمات فعلی گوشی یا تبلت شما حذف گردد بنابراین پیش از گرفتار شدن به آن، حتما یک نسخه پشتیبان از برنامهها و فایلهای خود تهیه نمایید. روش اول: اگر دستگاه اندرویدی شما روی فریمور اصلی است، یعنی هیچ کاستوم ریکاوری نظیر CWM یا TWRP برروی آن نصب نکردهاید، مراحل زیر را دنبال نمایید: باتری گوشی یا تبلت خود را خارج کرده و در حدود 30 ثانیه منتظر بمانید سپس، باتری را دوباره در جای اصلی خود جا بزنید.
دستگاه خود را در وضعیت ASR (اندروید سیستم ریکاوری) بوت نمایید. برای این، نیاز به گرفتن همزمان چند کلید ترکیبی دارید که برای فهمیدن آن، میتوان از این سایت استفاده کرد. برای مثال، در گوشیهای سامسونگ، کافی است که همزمان کلیدهای افزایش صدا، Home و پاور را باهم نگه دارید.
در تبلتهایی که در آن، کلید سخت افزاری Home وجود ندارد، شما میتوانید با نگهداشتن همزمان دو کلید افزایش صدا و پاور، آن را در وضعیت ASR بوت کنید؛ این روش برای گوشیهایی که اینگونه هستند یعنی کلید سختافزاری Home را ندارند، نیز در اغلب موارد جواب میدهد.
در منوی ریکاوری، بهوسیله دکمه کاهش/ افزایش صدا بین گزینهها جابهجا شده و سپس عبارت «wipe cache partition» را بهوسیله دکمه پاور انتخاب نمایید.
اکنون باید «وایپ دیتا/فکتوری» را انتخاب کرده و سپس با برگشت به منوی اصلی ریکاوری، دستگاه خود را با استفاده از گزینه «reboot system now» مجددا راهاندازی نمایید. اگر مشکل «بوتلوپ» همچنان پابرجا بود، علاوه بر مراحل فوق، «wipe data/factory reset» را هم انتخاب کرده و سپس ریبوت نمایید. پس از این، باید مشکل «بوتلوپ» رفع شده باشد. روش دوم: اگر بررروی دستگاه روت شده خود، یک کاستوم ریکاوری نظیر TWRP یا CWM نصب کردهاید و پس از فلش زدن یک کاستومرام یا مود، گوشیتان به اصطلاح «بوتلوپ» میشود، مراحل زیر را برای رفع آن دنبال کنید: باتری گوشی یا تبلت خود را خارج کرده و در حدود 30 ثانیه منتظر بمانید. سپس، باتری را دوباره در جای اصلی خود جا بزنید.
دیوایس خود را برروی ریکاوری که نصب کردهاید، بوت نمایید. (مراحل وارد شدن به کاستوم ریکاوری، مانند وارد شدن به ریکاوری پیشفرض دستگاهتان است).
به بخش «Advanced» مراجعه کرده و سپس «Wipe dalvik-cache» را انتخاب کنید.
اکنون وارد «Mounts & Storage» شده و برروی «Wipe /cache» ضربه بزنید.
حال، گوشی یا تبلت خود را ریبوت نمایید. پس از انجام مراحل فوق، باید مشکل «بوتلوپ» برطرف شده باشد؛ ولی اگر بنا بهدلایلی همچنان پابرجا بود، این کار را هم انجام دهید: علاوه بر 5 مرحله بالا، در بخش «Mounts & Storage»، گزینه «Wipe /data» را نیز انتخاب کنید. امیدواریم که اکنون دستگاه شما بهصورت عادی بالا بیاید. لطفا دفعه بعد که رامی را نصب میکنید، طبق مراحل و دستورالعملهای کوکر رام (فردی که رام را برای گوشی شما پورت کرده است) رام یا مود را فلش بزنید. روش سوم: (در صورتی که با روشهای فوق، به نتیجه نرسیدید) اگر گوشی یا تبلت شما همچنان از مشکل «بوتلوپ» خلاص نشده است، توصیه میشود یکی از این سه روش را دنبال کنید: ریاستور کردن نسخه پشتیبان رام اصلی
فلش زدن یک رام دیگر از منوی ریکاوری
نصب فریمور اصلی یا factory image اگر روش دیگری برای رفع مشکل «بوتلوپ» میشناسید، میتوانید آن را در نظرات با کاربران دیگر در میان بگذارید. امیدواریم که این سه روش، برایتان مفید واقع شده باشد.(آی تی رسان)
دوشنبه 29 تیر 1394
ساعت:
11:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 341]