واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ولايتي: فتح خرمشهر بدون تحليل واقع بينانه ميسر نيست
اجتماعي. دفاع مقدس. سوم خرداد
علي اكبر ولايتي مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل روز چهارشنبه گفت كه بدون تحليل واقع بينانه از جنگ، امكان بررسي فتح خرمشهر ميسر نيست وي در همايش حماسه سازان فتح خرمشهر در تهران افزود: اگر بخواهيم فتح خرمشهر را در تاريخ دفاع مقدس بررسي كنيم، بايد از مقوله جنگ، تحليل واقع بينانهاي ارايه دهيم .
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل ، با بيان اينكه خرمشهر از افتخارات ايران است، گفت: كساني كه با نظام اسلامي مخالفند، ميخواهند اين پيروزي را كمرنگ جلوه دهند.
ولايتي در واكنش به اين ادعاي دشمنان انقلاب كه چرا جنگ شد، گفت: ما شروع كننده جنگ نبوديم و تاريخ دنيا نشان داد هر كشوري كه عليه منافع استكبار جهاني انقلاب كند، در مرحله نخست ميخواهند با آشوبهاي داخلي آن انقلاب را ساقط كنند و اگر اين مرحله به نتيجه نرسيد جنگي را از بيرون مرزها به آن كشور تحميل ميكنند و براي ايران نيز اين اتفاق افتاد .
وي به انقلابهاي روسيه، انقلاب كمونيستي چين، ويتنام و مصر اشاره كرد و افزود: در همه اين انقلاب ها، پس از شكل گيري، درگير يك جنگ ناخواسته از كشورهاي مجاور خود شدند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل از جمله دلايل خاص شروع جنگ توسط استكبار جهاني را سخنان جيمي كارتر رييس جمهوري وقت آمريكا ذكر كرد و گفت: كارتر بعد از حمله عراق به ايران گفته بود اميدوارم ايرانيها با اين جنگ سرعقل آمده باشند.
ولايتي با بيان اينكه بايد گفتههاي ما با استدلال و اسناد همراه باشد، به دلايل ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر اشاره كرد و گفت: بعد از فتح خرمشهر چند ۱۰هزار كيلومتر مربع از سرزمين اسلامي در اشغال صدام بود و نخستين خواسته ما برگشتن به مرزهاي بينالمللي بود كه اين مساله توسط دشمن اجرا نشد.
وي تجربه تلخ جنگ بين اعراب و رژيم اشغالگر قدس را از عواملي دانست كه امكان آتش بس را فراهم نميساخت، گفت: اسراييليها مدتها با سياست اشغال اراضي و بعد مذاكره به اشغال خود ادامه دادند و مذاكرات را آنقدر طولاني مي كرد كه مساله حاد اشغال به مساله مزمن تبديل ميشد و پس از چند ماه قواي خود را تثبيت ميكرد.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل افزود: سياست عراق در جنگ تحميلي عليه ايران نيز اين بود و قصد اشغال دايم اراضي ايران را داشت.
ولايتي در ادامه به نقش ميانجيگرها پرداخت و گفت: ميانجي گرها خودشان به صدام كمك انساني و تسليحاتي ميكردند و از طرف ديگر هيات صلح به ايران مي فرستادند.
وي افزود: در كشور مصر سه ميليون نفر در كارخانههاي عراق به خدمت مشغول شدند تا كارگران عراقي به جنگ عليه ايران بروند و عدهاي از اعراب كشورهاي ديگر بصورت داوطلبانه با شعار جنگ بين عرب و عجم به جبهههاي صدام ملحق شدند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل اظهار داشت: هيچ كشور و گروهي بعد از فتح خرمشهر به ما پيشنهاد پرداخت غرامت نكرد و هر فردي سندي را در اين زمينه دارد، ارايه كند.
ولايتي با بيان اينكه فتح خرمشهر نقطه عطف و قله پيروزيها بود، گفت : بعد از فتح خرمشهر كار تمام نشد و بخشهايي از خاك ايران در تصرف عراق بود و اگر آتش بس را ميپذيرفتيم بر سر ما همان ميآمد كه بر سر اعراب توسط اسراييل آمد.
وي همچنين با بيان تاريخ جنگهاي ايران و روسيه و عهدنامه تركمن چاي افزود: اگر اعلام آتش بس ميكرديم عمده نيروهاي ما كه مردمي و در قالب بسيج در مرزها بودند به شهرها و كارهاي خود برمي گشتند و نيروهاي كادر عراق كه در حدود ۱۵لشكر بود در مرز باقي ميماند و به احتمال قوي حمله مجدد صورت ميگرفت.
ولايتي گفت : بدون ترديد دفاع مقدس به عنوان يكي از نقاط درخشان در طول تاريخ ايران است و ما به يك شكست ۲۰۰ساله كه هرگاه جنگي رخ ميداد، قطعه اي از سرزمين ايران را به دشمن واگذار ميشد، پايان داديم.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 346]