واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
عید فطر دریچه رستگاری و بندگی از فطرت انسانی ۳۰ روز طاعت رب یکتا به پایان رسید و مؤمنان در بندگی به یکدیگر امید به عفو و رحمت خدای خطاپوش را بشارت میدهند.
کاروان رمضان 30 روز پیش حرکتش را برای آزمونی دیگر در راه بندگی آغاز کرد و مؤمنان خداجو با امید به مغفرت نور آسمان و زمین، با رمضان همگام شدند.
30 روز، فرصتی دوباره برای آزمودن استقامت و بردباری شد و هر روز در گرد این سفره رحمت دستان روزه داران برای دعا به آسمان گشوده شد.
اللهم ارزقنا توفیق الطاعة، ... اللهم لاتزغ قلوبنا بعد اذ هدیتنا و هب لنا...، اللهم لک صمنا ... اللهم ... اللهم ...، سایبان مهربانی خدا آن قدر در روزهای گرم تابستانی، سایه سار مهر ایجاد کرد، که حسرت از دست رفتن ماهی با عظمت بر دل می ماند تا شاید وقتی و فرصتی دیگر... .
ماهی که انسان برای انسان، راه و رسم آدمیت را معنایی دوباره می کرد، اینک بر جانها و خاطره ها باقی می ماند.
با اللهم اهل الکبریاء و العظمة، ... الجود و الجبروت، ... العفو و الرحمة ... خورشید فطر سر می زند و فرصتی دوباره پس از عید فطر برای آنان که فرصت زیستن دنیایی به دست آورده اند، فراهم می کند.
خورشید فطر سر می زند و دلها غمین از رفتن رمضان و شب های دعا و نیایش می شود. بشارت باد به همه آنانی که در سختی گرما، عبادت خدا را به جان خود پسندیدند و به استقبال سال معنوی دیگری می روند.
عید فطر، عید عهد بستنی دوباره با خداست تا در سال جدید معنوی، مراقبت از نفس اماره را فراموش نکنیم و زندگی را از دریچه ایمان بار دیگر با رویش عشق در بارگاه خداوندی تجربه کنیم.
حجت الاسلام محمد فقیه، کارشناس مذهبی با بیان اینکه مؤمنان به مثابه گیاهان نورسته با توفیق توبه در رمضان، پله پله تا ملاقات خدا قدم برداشته اند، افزود: انسان در این بلوغ ذهنی، روحی و دینی در رمضان، بار دیگر تزکیه پیدا می کند.
وی با بیان اینکه در عید فطر احکام مستحبی وجود دارد که مؤمنان می توانند در تکمیل عبادات رمضانی خود انجام دهند تصریح کرد: مستحب است روزه داران نماز عید فطر را در طلوع آفتاب بخوانند و در عید فطر مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند.
فقیه خاطرنشان کرد: اعمالی نیز در روز عید فطر وجود دارد و مستحب است پیش از نماز عید غسل کنند، و دعاهایی که برای پیش از نماز و بعد از آن در کتاب های دعا ذکر شده است با امید عفو و رحمت بخوانند.
وی با اشاره به فرازهای دعای «اللهم اهل الکبریاء و العظمة...» گفت: چشمه جوشان معرفت در دعای نماز عید فطر، چشم روشنی روزه داران است و تدبر در این معنی، عبودیت را از دریچه ای دیگر به ذائقه های خداجو می چشاند.
فقیه با تأکید بر ضرورت پرداخت زکات فطره، افزود: مؤمنان در این روز قبل از انجام هرکاری باید زکات فطره خود را به منظور یاری مستضعفان پرداخت کنند.
وی تأکید کرد: این نماز در زمان حضور امام زمان ارواحنا له الفداء واجب بوده و باید به جماعت خوانده شود، ولی در زمان ما که امام زمان از نظرها غایب است مستحب بوده و می توان آن را به جماعت یا فرادی خواند.(تسنیم)
 
شنبه 27 تیر 1394 ساعت 08:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]