واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
خاطره بیاساس شرمن درباره صلحطلبی کری! معاون وزیر خارجه آمریکا اظهارنظری از جان کری در مذاکرات هستهای منتشر کرده که بر اساس آن کری بر میلش برای «ممانعت از جنگ» تاکید کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، وزارت خارجه آمریکا ویدئویی از «وندی شرمن» منتشر کرده که وی به بیان خاطرهای در جریان مذاکرات هستهای وین پرداخته است. بر اساس این خاطره، جان کری گفته که پس از تجربه جنگ ویتنام تصمیم گرفته دیگر در هیچ جنگی شرکت نکرده و باعث جنگ نشود این در حالی است که او از جنگ بوش ضد عراق حمایت کرده بود و همواره از «روی میز بودن همه گزینهها» در قبال برنامه هستهای ایران سخن گفته است.
«وندی شرمن» در این ویدئو میگوید: «در جلسه جامع (ایران و گروه 5+1) که روز گذشته ما قبل از اعلام توافق داشتیم در یک اتاق کوچک که همه وزرا و همه معاونان و هیات ایرانی حضور داشتند و من افتخار حضور در آن را به همراه وزیر خارجه کری داشتم، هر یک از وزرا درباره اینکه توافق برای آنها چه معنایی دارد صحبت کردند و وزیر خارجه کری آخرین نفری بود که صحبت کرد».
معاون وزیر خارجه آمریکا افزود: «او شروع به صحبت کرد، صحبتهایی که تاثیرگذار و برانگیزاننده بود البته اظهارات همه(دیگر وزرا) از جمله اظهارات وزیر خارجه ظریف هم تاثیرگذار و برانگیزاننده بود. این نشست خصوصی و غیرعلنی بود و آنها درباره اینکه توافق برای آنها به چه معناست، حرف میزدند».
شرمن ادامه داد: «در پایان اظهارات دیگران وزیر خارجه کری صحبت کرد و گفت "وقتی من 22 ساله بودم به جنگ رفتم". وزیر خارجه سپس صدایش گرفت و نتوانست حرف خود را ادامه دهد. همه مسحور و مجذوب شده بودند. او توانست صدایش را درست کند و گفت: "من وارد جنگ شدم و برای من مشخص شد که دیگر نمیخواهم وارد جنگ شوم"».
معاون وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد: «این(مذاکرات) همهاش در این باره بود که از طریق دیپلماسی و ابزارهای مسالمتآمیز موضوعات را حل کنیم. این چنان لحظه تاثیرگذار و برانگیزانندهای بود که همه حاضران در آن اتاق از جمله هیات ایرانی دست زدند و همه در چشمانشان اشک جمع شده بود».
این خاطره در حالی مطرح شده که جان کری در سال 2002 از جمله سناتورهایی بوده که در رایگیری انجام شده در مجلس سنا به استفاده دولت آمریکا از زور علیه عراق رای مثبت داد (به اینجا رجوع شود).
وزیر خارجه کنونی آمریکا و نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سال 2004 در ماه آگوست این سال و زمانی که تنور فعالیتهای انتخابات ریاست جمهوری داغ شده بود، از رای خود به دادن مجوز توسل به زور علیه عراق دفاع کرد هر چند مدعی شد که اگر او رئیسجمهور بود، «به گونه متفاوتی» رفتار میکرد(به اینجا رجوع شود).
از سوی دیگر در حالی خانم وندی شرمن از خاطره جنگ ویتنام رئیس کنونی خود در وزارت خارجه آمریکا سخن گفته که وی همواره بر باقی بودن «گزینه نظامی» در قبال برنامه هستهای و همچنین «باقی بودن همه گزینهها روی میز» تاکید داشته است.
منبع: فارس
94/4/25 - 19:02 - 2015-7-16 19:02:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]