واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۳۰ب.ظ)
مدير حوزههاي علميه: به گونهاي به سمت دنيا نرويم که از آخرت غافل شويم موج - قم- مدير حوزههاي علميه گفت: اگر مسووليت بهگونهاي شد که مرجع مراجعات مردم شد، احقاق حقي کرد و باطلي را دفع کرد و قوانين الهي را اجرا کرد، اين کار ارزشمند است .
به گزارش خبرگزاري موج از قم به نقل از مركز خبر حوزه، مدير حوزههاي علميه در جمع کارکنان مرکز خدمات حوزههاي علميه در ادامه تفسير دعاي مکارم اخلاق صحيفه سجاديه با اشاره به فراز «وَ هَبْ لى مَعالِىَ الْاَخْلاقِ، وَاعْصِمْنى مِنَ الْفَخْرِ» گفت: حضرت امام سجاد (ع) در اين دعا از خداوند مکارم اخلاق را طلب ميکند، ولي در عين حال در خواست ميکند حالتي پيش نيايد که دچار فخر و غرور شود.
وي با اشاره به فلسفه مکارم اخلاق بيان کرد: امام سجاد (ع) ميفرمايد مکارم اخلاق را در مسير رضايت تو ميخواهم که واجبات را عمل کنم، محرمات را ترک کنم، دعوت پيامبر (ص) و اوليا الهي را انجام دهم و نميخواهم با آن فخرفروشي کنم؛ اين فلسفه مکارم اخلاق است.
آيت الله حسيني بوشهري با اشاره به فراز ديگري از اين دعا گفت: امام سجاد (ع) در ادامه اين دعا ميفرمايند: « اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَالِهِ، وَلاتَرْفَعْنى فِىالنّاسِ دَرَجَةً اِلاّ حَطَطْتَنى عِنْدَ نَفْسى مِثْلَها» بار خدايا بر محمد و آلش درود فرست و درجه و مرتبه مرا نزد مردم بلند مگردان، مگر آن كه مرا به همان اندازه نزد خودم پست گردانى.
وي گفت: حضرت در اين دعا پس از صلوات و درود بر پيامبر اعظم (ص) از خداوند ميخواهد مسووليتي به من نده، مگر اينکه به موازات آن چه مرا رشد ميدهي، در درون خودم احساس کوچکي کنم.
آيت الله حسيني بوشهري با بيان اينکه اسلام به عنوان ديني جاودان از ما همت بلند خواسته و مشوق انسانها در رشد شده افزود: اسلام هم کسب درجات اخروي و هم درجات دنيوي را به ما اجازه داده، ولي ميفرمايد که بهگونهاي به سمت دنيا نرو که از آخرت غافل شوي و سعي کن در درونت تعادل برقرار کني.
وي با اشاره به روايتي از پيامبر (ص) گفت: پيامبر اکرم (ص) ميفرمايد برترين مردم کسي است که، وقتي در موقعيت بالا است، تواضع کند.
مدير حوزههاي علميه افزود: اسلام راه را براي انسان باز گذاشته و جلوي تحصيل، اشتغال و کسب مناسب اجتماعي را نگرفته است ولي ميفرمايد که جهت آنها بايد الهي باشد.
وي با اشاره به روايتي از امام علي(ع) گفت: اميرالمؤمنين (ع) فرمودهاند، به خداوند سوگند که اين کفش وصلهدار براي من ارزشش از عمارت و رهبري مردم بالاتر است مگر اينکه در آن مقام بتوانم حقي را در جايش قرار داده و از باطلي جلوگيري کنم، اگر صرفاً مقام باشد، هيچ ارزشي ندارد.
آيت الله حسيني بوشهري گفت: اگر مسووليت بهگونهاي شد که مرجع مراجعات مردم شد، احقاق حقي کرد و باطلي را دفع کرد و قوانين الهي را اجرا کرد اين کار ارزشمند است و آنچه مهم است اين است که در اين جايگاه منشأ خير و برکات باشد.
وي گفت: پيامبر (ص) ميفرمايند براي آزمايش انسان همين بس که انسان چه از لحاظ دنيوي و چه ديني، انگشتنما شود.
مدير حوزههاي علميه با بيان اينکه تلاش ما بايد اين باشد که هرچه مسووليتمان بيشتر و سنگينتر باشد، به همان اندازه در درونمان کوچک باشيم گفت: مشکل اصلي ما اين است که بين آنچه در درون خودساختهايم و بين آنچه در بيرون اتفاق ميافتد، تناسب نميبينيم و چون تناسب نميبينيم؛ معمولاً روح پذيرشمان کم ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]