واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کارگردان مسابقه ثانیهها: شرکتکنندگان لیسانس و فوقلیسانس دارند
دنبال این هستیم که یکچیزی را پیدا کنیم و بخندیم. ما عادت داریم به همدیگر بخندیم. نه اینکه با هم بخندیم نمونهاش همین جوکهای قومیتیمان است.
آفتاب : انتشار ویدئوی مسابقه «ثانیهها» انتقاداتی را نیز متوجه رسانه ملی و سازندگان این برنامه کرد؛ انتقاداتی از این قبیل که چرا رسانه ملی قبل از ضبط و پخش مسابقه به سنجش سطح معلومات شرکتکنندگان نپرداخته است. «سهیل سلیمانی»، طراح، کارگردان و مجری طرح مسابقه ثانیهها، به برخی از این انتقادها پاسخ داده است.
شرکتکنندگان مسابقه ثانیهها چگونه انتخاب میشوند؟
ساختار مسابقه ثانیهها اینگونه است که شرکتکنندهها، قبل از این برنامه از یک فیلتر رد میشوند به این شکل که ابتدا شرکتکنندگان از طریق شماره تلفنی که اعلام شده است با برنامه تماس میگیرند و در مسابقهای تلفنی شرکت میکنند. اگر در مسابقه تلفنی که سؤالات آن هم اطلاعات عمومی است اول شوند، میتوانند در برنامه تلویزیونی شرکت کنند.
یکی از انتقادها به این برنامه این است که انتخابها بهصورت سازمانی و از یک نهاد خاص بوده.
نه اینگونه نیست. تمام کسانی که در این قسمت از برنامه حضور دارند، لیسانس و فوقلیسانس دارند. مشکل این است که ویدئویی که از این برنامه منتشرشده، مونتاژ قسمتهای مختلف مسابقه است و همه مسابقه را نشان نمیدهد.
سؤالات ما در سه سطح ساده، متوسط و سخت توسط کارشناسان حوزههای مختلف تاریخ، جغرافیا، معارف و... طراحی میشوند و شرکتکنندگان به خیلی از آنها پاسخ میدهند که در ویدئو نیست.
حتی گاهی یک شرکتکننده جواب اشتباه را بلافاصله تصحیح میکند و مجری هم جواب را میپذیرد ولی در این ویدئو چیزی درباره این اتفاقات نیست. از نظر من یکی از دلایل اصلی اینکه شرکتکنندگان در این مسابقه پاسخگو نبودهاند، استرس بالای آنهاست تا کسی خودش پشت تریبون نباشد نمیتواند شرکتکنندگان را قضاوت کند.
استرس آنقدر تعیینکننده هست که کسی عربستان را همسایه شمالی ایران بخواند؟
نه، ولی مسابقهها در کنار سرگرمی، برای آموزش و اطلاعاتدادن هم ساخته میشوند زیرا ما معتقدیم که همهچیز را همگان میدانند. کلید اصلی شرکت در این مسابقه داشتن اطلاعات بالاست ولی من میگویم چرا مسابقه مونتاژ شده؟
ما ایرانیها به اینجور کارها عادت داریم. دنبال این هستیم که یکچیزی را پیدا کنیم و بخندیم. ما عادت داریم به همدیگر بخندیم. نه اینکه با هم بخندیم نمونهاش همین جوکهای قومیتیمان است. حرف من این است که باید شرایط افراد را درک کنیم و بدانیم که شرکتکنندگان بهشدت دچار استرس هستند.
من از همین جا به همه کسانی که این ویدئو را دیدهاند میگویم هرکس که خودش را در سطحی میداند که بیاید و در این مسابقه شرکت کند، ما حاضریم آنها را در این مسابقه شرکت دهیم تا ببینیم عملکردشان چگونه است.
خب از نظر خودتان چرا مونتاژ شده است؟
چنددلیل میتواند داشته باشد. دلیل اولش این است که بعضیها با صداوسیما مشکل دارند و از هر حربهای برای نشان دادن ضعفهای صداوسیما استفاده میکنند.
برای این موضوع دلیل دیگری که از نظر من مهمتر است این است که افراد دنبال تولید محتوایی هستند که بتوانند در فانپیجها منتشر کنند و بخندند.
ولی محتوا خیلی خندهدار نیست و اتفاقا بحثهای زیادی را درباره بیاطلاعی ما دامن زد.
من خوشحال میشوم اگر این برنامه یک تلنگر به مردم بوده باشد که سرانه مطالعه را بالا ببرند. امروز به سبب رسانههای مجازی همهجور اطلاعات مبادله میشود بدون اینکه پیشینه علمی آنها بررسی شود و همه شدهایم اقیانوسی به سطح نیمبند انگشت. امیدوارم واقعا این برنامه تلنگری در این زمینه باشد.
منبع: شرق
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]