محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846120985
پیشینه پروندهسازی برای برنامه صلحآمیز هستهای ایران
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پیشینه پروندهسازی برای برنامه صلحآمیز هستهای ایران
ريشه: حسن روحانی اولین مذاکره کننده ارشد نظام پس از تبدیل پرونده هسته ای به موضوعی تحت بررسی آژانس بین المللی انرژی هسته ای بود.دوران تصدی روحانی در پرونده هسته ای از ۱۳۸۲/۷/۱۴ تا ۱۳۸۴/۵/۲۴ (۶۷۸ روز) بود. این دوران پس از طرح موضوع هسته ای ایران در سطح بینالمللی و صدور قطعنامه شدیداللحن آژانس بین المللی انرژی اتمی آغاز گردید. شورای حکام آژانس، نخست در خرداد ۱۳۸۲ طی یک بیانیه و سپس در شهریور همان سال طی قطعنامهای به پرونده هستهای ایران پرداخته و تلاش کرد تا تعهدات سختی را بر دوش ایران قرار دهد. در این هنگام که مقارن با پیروزی آمریکا در عراق و تشدید فضای جنگ در منطقه بود، جامعه جهانی دچار بحران و تنش بیسابقهای بود و نسبت به روند پیشرفتهای هستهای ایران نیز حساسیت خاصی به وجود آمده بود. با افزایش تنشها و با توجه به ناسازگاریهای موجود میان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی، با پیشنهاد کمال خرازی وزیر امور خارجه و موافقت رئیس جمهور و همچنین سایر اعضای جلسه سران نظام، تصمیم گرفته میشود تا با تشکیل یک هسته قوی کارآمد سیاسی-فنی-حقوقی، مسئولیت مذاکرات برعهده حسن روحانی گذاشته شود تا با اختیارات ویژه، برنامه جامعی برای ادامه کار تهیه کند و هماهنگی لازم بین ارگانهای ذیربط را برقرار نماید. بدین ترتیب با رئیس جمهور وقت و تأیید مقام معظم رهبری حسن روحانی در تاریخ ۱۳۸۲/۷/۱۴ مسئول پرونده هستهای میشود. و از آن تاریخ، این پرونده بطور کامل به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی محول میگردد. متعاقباً مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی از تهران (سعدآباد) شروع و در ماههای بعد در بروکسل، ژنو و پاریس ادامه مییابد.
در حقیقت توافق با سه کشور اروپایی برای «تعلیق داوطلبانه غنی سازی» در چنین فضایی شکل گرفت در ۱۴نوامبر۲۰۰۴ برابر با ۲۴آبان ۱۳۸۳ در پاریس بین ایران و سه کشور فرانسه، بریتانیا و آلمان به امضا رسید. به موجب این توافق ایران به عنوان اقدامی داوطلبانه در جهت اعتمادسازی پذیرفت که کلیه فعالیت های مربوط به غنی سازی و بازفرآوری مانند ساخت، تولید، نصب، آزمایش، مونتاژ و راه اندازی سانتریفیوژهای گازی و فعالیت های مربوط به جداسازی پلوتونیم را متوقف کند و در عوض اتحادیه اروپا برای پذیرش ایران در سازمان تجارت جهانی تلاش کند. ضمن اینکه تعلیق داوطلبانه به منزله تعهد حقوقی برای ایران نبود و صرفا اقدامی کوتاه مدت با هدف اعتمادسازی و رفع نگرانی از برنامه اتمی بود. یکی از موضوعات توافق پاریس تعهد سه کشور در «جلوگیری از ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد» بود. این توافق مرکز ثقل انتقادات به تیم مذاکرات هسته ای از سوی منتقدان داخلی قرار گرفت. در یک ارزیابی گذرا باید گفت با توجه به شرایط حاکم بر فضای بین المللی در آن زمان، فعالیت تیم هسته ای کشورمان بهرحال توانست از ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل جلوگیری و جبهه متحد غرب را با شکاف روبه رو کند (انتقادهای مکرر کاندولیزا رایس به سه کشور اروپایی مبنی بر اتلاف وقت و ضرورت ارجاع هر چه سریع تر پرونده به شورای امنیت). علی لاریجانی دومین مقام ارشد نظام بود که پس از روی کارآمدن احمدی نژاد در 24 مرداد 1384 مسوولیت پرونده هسته ای را پذیرفت. لاریجانی حدود 26ماه این مسوولیت را برعهده داشت و تا زمان استعفا در مهر 1386 مذاکرات متعددی را با خاویر سولانا داشت. عملکرد لاریجانی با توجه به «محرمانه» بودن مذاکرات و عدم ارایه گزارشی از کارنامه 26ماهه اطلاعات چندانی در دسترس نیست. با این همه می توان گفت توافق لاریجانی و سولانا تا حد زیادی خوشبینی به برون رفت از بحران را در دو طرف مذاکره ایجاد کرده بود و روند کاملا رو به جلویی مشهود بود ولی «استعفای » دومین مذاکره کننده هسته ای ، ناگزیر سکان هدایت پرنده هسته ای کشور را به دست نفر بعد داد.
لاریجانی به تعبیر اکثریت قریب به اتفاق مسوولان کشور و دست اندرکاران سیاسی کارنامه نسبتا موفقی در آزمون سخت پرونده هسته ای داشت. لاريجاني معتقد بود: «مسئله هسته اي ايران را بايد از نظر اهميت استراتژيك با ملي شدن صنعت نفت مقايسه نمود». لاريجاني با طراحي تئوري « نگاه به شرق » در حوزه ديپلماسي هسته اي و راهبرد امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران، تلاش بسیار جدی كرد انگاره وقت (اتكاء به سه كشور اروپايي ) را تعديل كند.
لاریجانی به درستی راجع به دست آوردهایی که برای پرونده ی اتمی ایران داشت پس از گزارش البرادعي تصريح كرد: «موفقيت هاي هسته اي ايران را اگر بتوان به نام فردي نوشت آن شخص قطعاً مقام معظم رهبري است كه در طول سالهاي متمادي اين ايده استراتژيك را دنبال نمودند تا امروز به نتيجه رسيد، توفيق هسته اي مرهون، شجاعت و درايت رهبري، عقلانيت در مديريت و پايداري ملت ايران مي باشد». نظام جمهوری اسلامی ایران پس از کش و قوس های بسیار با مدعیان غربی سر آخر با سکان پرونده ی هسته ای را به دست نفر سوم می دهد. سعید جلیلی در مهر 1386 به عنوان سومین مقام ارشد این میدان، مسوولیت پرونده هسته ای را بر عهده گرفت. او «جوان ترین» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور و همچنین «ماندگارترین» مذاکره کننده هسته ای بود که به مدت شش سال این مسوولیت را برعهده داشت. جلیلی در دوره طولانی این مسولیت 9 بار با سولانا و خلف او خانم کاترین اشتون به مذاکره جدی و مبارزانه پرداخت. در این دور مذاکرات فشار ها از جانب شورای امنیت بسیار بیشتر شده بود و چهار قطعنامه نا عادلانه و دور از انصاف شورای امنیت علیه ملت ایران صادر شد.
در طول مدت 6 سالی که سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بود، با توجه به سیاست های مقاومتی در برابر زیاده خواهی های مذاکره کنندگان غربی و همزمان، پیشرفت های بسزای ایران در دستیابی به علم بومی هسته ای متاسفانه دست استکبار و تروریست غربی از گریبان این مرز و بوم جدا نبود و سرمایه های علمی را در زمینه انرژی هسته ای در معرض ترور , و حذف فیزیکی مستقیم قرار داد. شهید مجید شهریاری در آذر ماه سال 1389، شهید علیمحمدی در دی ماه سال 1388، شهید رضایی نژاد در مرداد ماه سال 1390 و شهید مصطفی احمدی روشن در دی ماه 1390، چهارتن از دانشمندان سرنوشت ساز برای آینده ی هسته ای ایران بودند که با شهادتشان لکه ننگی بر تارک حقوق بشر غربی گذاشتند و ادعاهای دروغین مدعیان غرب را بر ملا کردند.
اولین دوره مذاکرات رییس جدید هسته ای کشور با خاویر سولانا در تیر 1387 در ژنو انجام شد. در همان زمان سولانا و اعضای 1+5 اعلام کردند در صورتی که ایران «بسته پیشنهادی» را نپذیرد، چاره ای جز اعمال تحریم های بیشتر ندارد. پاسخ جلیلی، هم دعوت به «مقاومت» برای تمام شئون کشور بود. به هر حال سعید جلیلی با این تعبیر خیرخواهانه سکان هدایت پرونده ی هسته ای ایران را به ظریف سپرد. محمد جواد ظریف با روی کار آمدن دولت روحانی، مسوولیت پرونده هسته ای از شورایعالی امنیت ملی به وزارت خارجه منتقل و ظریف وزیر خارجه روحانی، عهده دار این مسوولیت شد. ظریف که در زمینه رایزنی ها بین المللی بی تجربه نبود از همان اولین روز تصدی این ماموریت مهم، رویکرد تیم جدید را در راستای سیاست های اعلام شده رییس جمهور جدید طراحی و تحت نظر رهبر معظم انقلاب به اجرا گذاشت. حضور روحانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، گفت وگوی تلفنی اوباما- روحانی، اولین نشست با اعضای 1+5 در نیویورک و نشست های سه گانه ژنو در سوم آذر موجب شد تا طرفین مذاکره روابط نسبتا بهتری را در خلال مذاکرات داشته باشند. نکته مهم در این رویداد تلاش برای تایید حقوق هسته ای ایران از سوی قدرت های جهانی بود که همواره به عنوان خط قرمز نظام در مذاکرات هسته ای از آن یاد می شد.
از سال 92 تا امروز تیم هسته ای دولت روحانی در حال رایزنی مجدانه با 1+5 هستند . در آخرین دور مذاکرات، ظریف با 1+5 در فروردین 94 او و تیم مذاکره کننده اش راهی سوئیس شدند و سرانجام در دانشگاه لوزان به نتایج مثبتی رسیدند که دست آوردهای این تیم را برای کشور به این شکل میتوان تیتر کرد: وصول 7 میلیارد دلار از قِبل توافق ژنو، تعلیق برخی از تحریمهای نفتی، حذف تحریمهای دریانوردی، تعلیق بخشی از تحریمهای اتحادیه اروپا، لغو تحریم پتروشیمی. که البته باز هم با دلیل عدم حسن نیت غرب نسبت به تعهدات ایران در به ثمر رسیدن تمام و کمال این دست آوردها ناکام بودیم.
قرار شد در هفته های بعدی برای چکش کاری بیانیه مشترک صادر شده اقداماتی را صورت دهند. در همین راستا وزیر امور خارجه کشورمان بعد از سفر سوئیس و صدور بیانیه لوزان گفت: ما در هفته ها و ماه های آینده، برای نگارش متن برجام شامل جزئیات فنی آن، در سطوح سیاسی و کارشناسی کار خواهیم کرد. ما خود را متعهد به تکمیل تلاش ها تا تاریخ 11 تیرماه می دانیم. از دولت سوئیس به خاطر حمایت های سخاوتمندانه در میزبانی این مذاکرات تقدیر و تشکر می نمائیم. از خبرنگاران عزیز که در این مدت همراه ما بودند نیز سپاس گزاریم. در طی این سالها همواره و بطور متناوب مقام رهبری در بیانات مختلف مواضع و خطوط قرمز در خط دهی اصلی به تیم مذاکره کننده هسته ای را عهده دار بودند. و اساس سیاستهای هسته ای بر اساس این خطوط ترسیمی بر مبنای حفظ حقوق ملت ایران ترسیم میشد. مذاکرات جاری وین، ادامه هشتمین دور رایزنیهای هستهای در این شهر اتریشی است که در سطح معاونان و در راستای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از 27 خرداد ماه آغاز شد. جان کری وزیر خارجه آمریکا جمعه (پنجم تیر ماه) به وین آمد و یک روز بعد (ششم تیر) هم محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران راهی این شهر شد و البته یکشنبه شب وین را ترک و به تهران بازگشت و از روز سهشنبه (نهم تیرماه) و پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافق ژنو به همراه علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور در وین حضور دارد. امروز از زمانی که وزرای خارجه ایران و آمریکا به مذاکرات معاونان پیوستند 16 روز میگذرد و این مذاکرات در سطوح مختلف در هتل پله کوبورگ شهر وین در جریان است. در این مدت شهر وین بارها شاهد رفت و آمد وزرای خارجه عضو 1+5 و موگرینی بود. حضور چند باره یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در هتل محل مذاکرات و دیدارهایش با وزرای خارجه از جمله ظریف از دیگر تحولات این روزها بود. آمانو هم 11 تیر ماه سفری یک روزه به تهران داشت و با حسن روحانی رئیس جمهور و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفتوگو کرد و پس از چند روز نیز یک هیأت از آژانس به ریاست معاون آمانو راهی تهران شد. در این مدت برنامه اقدام مشترک (توافقنامه ژنو) برای دو بار تمدید شد، یک بار تمدید یک هفتهای و بار دوم هم تا روز دوشنبه. در این روزها پیام یوتیوبی ظریف خطاب به 1+5 که به آنها توصیه کرد دست از دشمنی بردارند و رویکردی معقولانه در پیش گیرند، واکنش جان کری را به همراه داشت و به میان خبرنگاران آمد. پیام توئیتری ظریف به طرف مقابل اعلام کرد که نمیتوانند در میانه راه مواضعشان را تغییر دهند و پس از آن بیانیهای که کری قرائت کرد و گفت که اگر تصمیمات سختی اتخاد نشود حاضریم بازگردیم از دیگر رویدادهایی بود که وین در این مدت شاهدش بود. در روز پانزدهم نیز رایزنیهای کری و ظریف، صالحی و مونیز ادامه یافت. روزهای شانزدهم نیز با دیدارها دو و چند جانبه و نیز گفتوگوهای داخلی 1+5 همراه بود. در روز هفدهم بیش از هر روز دیگر سخن از جمع بندی در جریان بود.
طبق اظهار نظرهای وزیر امور خارجه کشورمان اینبار دیگر تمدیدی در کار نیست و با هر نتیجه ای، تیم مذاکره کننده به ایران باز می گردد. حالا بعد از فراز و نشیب های بسیار، و بعد از گذشت 22ماه، ایران با گروه 1+5 به جمع بندی رسیده است و اکثر رسانه های دنیا نگاه مثبتی به خاتمه قضایا دارند و حالا همه منتظر طی فرایند قانونی در داخل کشورهای توافق کننده هستند فرآیندی که بنظر می رسد شاید تا پایان تابستان بطول بیانجامد.
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
یکشنبه برای رسیدن به توافق بازمیگردم/موافق برنامه صلحآمیز هستهای ایران هستیم | خبرگزاری ایلنا
فابیوس در جمع خبرنگاران یکشنبه برای رسیدن به توافق بازمیگردم موافق برنامه صلحآمیز هستهای ایران هستیم ایلنا وزیرامور خارجه فرانسه پیش از ترک وین گفت ما با برنامه صلحآمیز هستهای ایران موافق هستیم اما اجازه نخواهیم داد ایران به سمت استفاده از این انرژی در مسائل نظامی برود باوباما: اگر راستیآزمایی برنامه هستهای ایران ناکافی باشد توافقی صورت نخواهد گرفت
اوباما اگر راستیآزمایی برنامه هستهای ایران ناکافی باشد توافقی صورت نخواهد گرفت رئیس جمهور آمریکا گفت در صورتی که راستیآزمایی برنامه هستهای ایران ناکافی باشد توافقی صورت نخواهد گرفت به گزارش نامه نیوز باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با رئیس جمهور برزیفابیوس: توافق وین ماهیت صلح آمیز برنامه هستهای ایران را تضمین میکند/رقابت اقتصادی در ایران مطمئنا شدید خواهد
فابیوس توافق وین ماهیت صلح آمیز برنامه هستهای ایران را تضمین میکند رقابت اقتصادی در ایران مطمئنا شدید خواهد بود وزیر خارجه فرانسه گفت توافق وین ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین میکند و مطمئنا پس از توافق رقابت اقتصادی در این کشور شدید خواهد بود روز نو وزعلیاکبر صالحی تشریح کرد برنامههای ایران برای پیشبرد پروژه گداخت هستهای
علیاکبر صالحی تشریح کردبرنامههای ایران برای پیشبرد پروژه گداخت هستهایرئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه گداخت هستهای یکی ازپروژههای محوری سازمان انرژی اتمی است گفت معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان قول دادهاند تا جایی که امکان دارد این طرح را مورد حمایت مالی قرافابیوس:موافق برنامه صلحآمیز ایران هستیم |اخبار ایران و جهان
فابیوس موافق برنامه صلحآمیز ایران هستیم یکشنبه برای رسیدن به توافق بازمیگردم موافق برنامه صلحآمیز هستهای ایران هستیم کد خبر ۵۱۳۹۷۷ تاریخ انتشار ۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۱ ۳۴ - 02 July 2015 یکشنبه برای رسیدن به توافق بازمیگردم موافق برنامه صلحآمیز هستهای ایران هستیموزیر امور خارجهروحانی در دیدار آمانو: تبعیض در حقوق هستهای خود را نمیپذیریم/ آمانو: برنامه هسته ای ایران هیچ انحرافی نداشته
روحانی در دیدار آمانو تبعیض در حقوق هستهای خود را نمیپذیریم آمانو برنامه هسته ای ایران هیچ انحرافی نداشته رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به جایگاه مهم و قانونی آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت توسعه فعالیتهای صلح آمیز هسته ای و همچنین عدم گسترش سلاح های هسته ای دو وظیفه امحدودیتها تأثیری در پیشرفتبرنامههستهای ندارد |اخبار ایران و جهان
محدودیتها تأثیری در پیشرفتبرنامههستهای ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد که محدودیتهای پذیرفته شده در توافق هستهای تأثیری بر پیشرفت برنامه هستهای صلحآمیز نخواهد داشت کد خبر ۵۱۶۶۸۴ تاریخ انتشار ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۰ ۱۷ - 12 July 2015 رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد کافشای برنامه هستهای مخفیانه عربستان/ نقشه ریاض برای ایران
المنار افشای برنامه هستهای مخفیانه عربستان نقشه ریاض برای ایران از سویی قرارداد اتمی با روسیه نیز به نظر می رسد با فشار آمریکا مواجه شود چرا که این کشور در حال حاضر مشغول مذاکرات هسته ای در وین است و حمایت کافی از ریاض در جنگ عربستان علیه یمن را فراهم نمی کند به گزارش سکنگره توافق را رد کند ایران با قدرت به برنامه هستهای خود بازمیگردد
کنگره توافق را رد کند ایران با قدرت به برنامه هستهای خود بازمیگردد معاون وزیر امور خارجه ایران طی سخنانی تأکید کرد در صورتی که کنگره آمریکا توافق هستهای را رد کند ایران با قدرت به برنامه هستهای خود بازخواهد گشت جوانآنلاين عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران طی سخنانیگفتوگوی تلفنی لاوروف و کری در مورد برنامه هستهای ایران
گفتوگوی تلفنی لاوروف و کری در مورد برنامه هستهای ایران وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که لاوروف و کری تلفنی درباره آخرین تحولات برنامه هستهای ایران گفتوگو کردند به گزارش نامه نیوز وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف و جان کری وزیران امور خارجه روسیه و آمریپاریس: ایران تنها مجاز به فعالیتهای صلحآمیز هستهای خواهد بود
پاریس ایران تنها مجاز به فعالیتهای صلحآمیز هستهای خواهد بودتاریخ انتشار سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۳۰ سفیر فرانسه در آمریکا میگوید ایران در پایان دوره توافق هستهای احتمالی مجاز خواهد بود به انجام فعالیتهای صلحآمیز هستهای مطابق مفاد پیمان &laqفابیوس: توافق وین ماهیت صلح آمیز برنامه هستهای ایران را تضمین میکند
فابیوس توافق وین ماهیت صلح آمیز برنامه هستهای ایران را تضمین میکند وزیر خارجه فرانسه گفت توافق وین ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین میکند به گزارش نامه نیوز وزیر خارجه فرانسه گفت توافق وین ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را تضمین میکندآمانو: گزارش ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران تا پایان سال منتشر میشود
آمانو گزارش ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران تا پایان سال منتشر میشود مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت آژانس تا پایان سال گزارش مربوط به ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران را منتشر خواهد کرد روز نو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت آژانس تا پایان ستوافق ایران موجب فشار بر برنامه هستهای کرهشمالی میشود
کرهجنوبی توافق ایران موجب فشار بر برنامه هستهای کرهشمالی میشود یک مقام کرهجنوبی اعلام کرد توافق هستهای بین ایران و شش قدرت غربی برنامه هستهای کرهشمالی را تحت فشار قرار خواهد داد به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری شین هوا از سئول گزارش داد قانمنندز: آمریکا از خیر جلوگیری از برنامه هستهای ایران گذشته است
منندز آمریکا از خیر جلوگیری از برنامه هستهای ایران گذشته است بین الملل > دیپلماسی - واحدمرکزی خبر نوشت سناتور ارشد دمکرات در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا معتقد است آمریکا به جای جلوگیری از توانایی هسته ای در ایران به مدیریت کردن این توانایی رضایت داده استگفتگوی تلفنی لاوروف و کری درباره برنامه هستهای ایران
گفتگوی تلفنی لاوروف و کری درباره برنامه هستهای ایران روز نو وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که لاوروف و کری تلفنی درباره آخرین تحولات برنامه هستهای ایران گفتوگو کردند وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف و جان کری وزیران امور خارجه روسیه و آمریکاعراقچی: ظریف قصد ندارد پیش از توافق به تهران برود/کنگره توافق را رد کند ایران با قدرت به برنامه هستهای خود با
عراقچی ظریف قصد ندارد پیش از توافق به تهران برود کنگره توافق را رد کند ایران با قدرت به برنامه هستهای خود بازمیگردد معاون وزیر امور خارجه ایران طی سخنانی تأکید کرد در صورتی که کنگره آمریکا توافق هستهای را رد کند ایران با قدرت به برنامه هستهای خود بازخواهد گشت به گزارش نامه-
گوناگون
پربازدیدترینها