محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845122735
واکنش یک استاد ارتباطات به پوشش خبری توافق هستهای: چرا صدا و سیما نمیخواهد مذاکرات را برجسته کند؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: واکنش یک استاد ارتباطات به پوشش خبری توافق هستهای: چرا صدا و سیما نمیخواهد مذاکرات را برجسته کند؟
علی گرانمایهپور دربارهی اینکه پس از اعلام نتیجهی مذاکرات هستهای، چقدر لازم است که رسانههای داخلی ما در ارائهی اخبار، گزارش و تحلیل از جمعبندی مذاکرات هوشمندانه رفتار کنند؟ به این نکته اشاره کرد که «در دیپلماسی سیاسی کشورها یک اصل وجود دارد و آن اصل این است که برآیند و نتیجهی تفاوت دیدگاهها و زد و خوردهای سیاسی باید ارتقاء نظام سیاسی باشد.»
آفتاب : این استاد علوم ارتباطات و روزنامهنگاری، در ادامه مطلب بالا اظهار کرد: نظام رسانهای غرب یک ویژگی دارد که در ارتباط با موضوعی مثل تروریسم، داعش، القاعده و خیلی مسائل دیگر با هم اختلاف نظر شدید دارند و گاهی اوقات این جر و بحثهای سیاسی به رسانهها هم کشیده میشود و حتی از نخست وزیر و رئیس جمهورشان هم ایراد میگیرند. اما جالب است که برآیند، نتیجه و خروجی تمام این زد و خوردهای سیاسی افزایش اعتماد مردم به نظام سیاسی، ارتقاء جایگاه سیاستمداران و همچنین افزایش اعتماد مردم به نظام سیاسی است اما متاسفانه در کشور ما اینگونه نیست.
وی در تکمیل همین مطلب اضافه کرد: در کشور ما نتیجه زد و خوردهای سیاسی گاهی به استیضاح وزیر امور خارجه میانجامد به دلیل اینکه ما در این زمینه یک جانبه میرویم. متاسفانه ما رسانههای خصوصی نداریم و رسانههایمان عمدتا دولتی و شبه دولتی هستند. بنابراین کسی که تعداد رسانه، روزنامه و شبکههای بیشتری داشته باشد، میتواند افکار عمومی را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد و حتی نگرش افکار عمومی را نیز تغییر بدهد.
دکتر گرانمایهپور در ادامه این گفتوگو اظهار کرد: پیشبینی من این است که مذاکرات هستهای یک تفاهمنامه یا یک قرارداد شرطی است و احتمالا به ایران مهلتی داده میشود که یکسری کارها را انجام بدهد و بعد از انجام این اعتمادسازی، قطعنامهای صادر میشود و احتمالا بعد از آن بند بند متن را شروع به آنالیز کردن، خیانت و خدمت و تهمت درآوردن میکنند که خدا به داد تیم هستهای برسد.
این استاد ارتباطات در پاسخ به اینکه چرا اغلب رسانههای داخلی در طول مذاکرات هستهای به صرف ارائهی خبرهای کوتاه از این رویداد مهم بسنده کردهاند؟ خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه ما نمایندگان خبری زیادی از باشگاه خبرنگاران جوان و خبرگزاری صدا و سیما به محل مذاکره فرستادیم و حتی امکان پوشش ثانیه به ثانیه و لحظه به لحظه در آنجا وجود داشت، اما چرا صدا و سیما علاقهای ندارد مذاکرات را برجسته کند؟!
وی تصریح کرد: آنقدر که شبکههای خبری فارسی زبان خارجی مذاکرات هستهای را لحظه به لحظه پوشش میدهند، شبکههای فارسی زبان داخلی ما نتوانستند به خوبی اخبار مربوط به مذاکرات را پوشش بدهند.
دکتر علی گرانمایهپور در ادامه گفتوگو با خبرنگار بخش رسانه ایسنا، در همین زمینه بیان کرد: شخصا این دوره از مذاکرات هستهای را یکی از رسانهایترین دوران مذاکرات هم در داخل و هم در خارج میدانم؛ چراکه به طور جدی به آن پرداخته شد اما آنقدر که رسانههای فارسی زبان خارجی اخبار مذاکرات هستهای را پوشش دادند، رسانههای فارسی زبان داخلی ما به هر دلیلی نتوانستند همین اخبار را به خوبی پوشش بدهند. شاید صداوسیما دوست ندارد این اتفاق را به عنوان یک پیروزی دولت تدبیر و امید بداند و شاید دوست نداشته باشد این اتفاق به نام تیم هستهای ثبت شود. تمام این اتفاقات سیاستهای رسانهای ملی است، بنابراین رسانه ملی تا زمانی که با حوادث ملی و اجتماعی به شکل گزینش شده برخورد کند به نظرم باعث میشود جایگاهش را نزد افکار عمومی از دست بدهد.
وی در توضیح همین موضوع مطرح کرد: در طول تاریخ مذاکرات سیاسی و اقتصادی ایران بعد از انقلاب، شاید یکی از رسانهایترین مذاکرات همین مذاکرات هستهای ایران علی الخصوص در دولت جدید بود اما رسانهای شدن این دوره از مذاکرات یک دلیل دارد. در دورههای قبل مذاکرات سیاسی ایران حتی گفتوگوهای صلح قبل و بعد از جنگ و حوادث جنگ انقدر رسانهای نشده بودند. ما تعداد زیادی رسانههای فارسیزبان و سایر شبکههای خبری خارجی را داریم که من با قاطعیت میگویم پوشش خبری که آنها داشتند، رسانه ملی ما نداشت و این اتفاق نشاندهنده این است که رسانه ملی ما با یک نوع محافظهکاری، بخشینگری و دید یک سویه به سراغ این مذاکرات میرود.
او همچنین یادآوری کرد: برخی شبکههای خبری فارسیزبان، شبها و روزها را برای این مذاکرات هستهای وقت گذاشتند و بخشهای ویژه خبری را به همین موضوع اختصاص دادند. حتی در توافقات لوزان در دور اول که از ساعت دو بامداد تا شش صبح و همزمان با روز طبیعت این مذاکرات طول کشید، یکی از این شبکههای خبری فارسیزبان اخبار را به شکل کامل پوشش داد اما شبکه خبر و سایر شبکههای ما مقطعی بودند و انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است. نکته دوم در این زمینه بلاتکلیفی و سیاستزدگی رسانههای داخل است.
این استاد ارتباطات در ادامه به حمله برخی رسانههای داخلی به پیغامهای امیدوارکننده تیم مذاکره کننده هستهای ایران اشاره کرد و گفت: آقای ظریف برای اولین بار در طول 40 سال گذشته اولین مسئولی بود که توانست از دیپلماسی رسانهای و دیپلماسی شبکههای اجتماعی برای پیامهای سیاسی استفاده کند. هر وقت که آقای ظریف پیغامی مبنی بر مساعد شدن فضا برای گفتوگوها در فضای مذاکرات ارائه کردند، ما در داخل یکسری رسانههایی را داشتیم که شروع به تخریب این فرد و تیم مذاکره کننده ایران کردند. متاسفانه هر وقت آقای ظریف یک پیام مثبتی داد که مذاکرات در حال پیشرفت است ما دیدیم که جمعی از رسانهها حمله کردند و شروع به دشمن سازی کردند، این اتفاقات نشاندهنده این است که ما یک مشکل در داخل خودمان داریم و اینکه رسانههای مختلف ما در داخل هنوز به یک اتفاق نظر و دید مشترک نرسیدهاند.
گرانمایهپور در بخشی دیگر از این گفتوگو به پرسشی مبنی بر اینکه بسنده کردن رسانهها به صرف ارائه خبرهای کوتاه از روند مذاکرات هستهای را به چه مواردی میتوان نسبت داد؟ پاسخ داد و گفت: به نظرم ما هنوز از لحاظ نظام رسانهای و انتقاد در نظام رسانهای به آن بلوغی که باید برسیم، نرسیدیم. این بلوغ هم به خاطر این است که غیرحرفهایها در نظام رسانهای ما فعال هستند. گاهی اوقات در نظام رسانهای خودمان فرد خادم را خائن و فرد خائن را خادم جلوه میدهیم و این خیلی سخت است اما در غرب این طور نیست. در غرب، رسانههای متنوعی وجود دارند. مالکیتها و دیدگاههای مختلفی با هم به بحث و تبادل نظر میپردازند اما نظام سیاسی امنیت ملی و وحدت ملی را زیر سوال نمیبرند. متاسفانه در کشور ما این کارکرد بر عکس است و برآیند این زد و خوردها گاهی حتی به استیضاح افراد و خیانتانگاری و حتی تهمت و افترا ختم میشود.
به گزارش ایسنا، وی در بخشی دیگر از صحبتهایش به برخورد مناسب رسانهها در شرایط تصمیمگیریهای سیاسی و اقتصادی اشاره و تاکید کرد: رسانهها میتوانند نظرات مختلفی را ارائه بدهند اما یک رسانه نباید به جای سیاست مداران تصمیم بگیرد. وقتی وزیر امور خارجه به عنوان نماینده دیپلماسی در خارج از کشور یک دیدگاهی دارد، رسانهها میتوانند در داخل نظراتشان را راجع به این دیدگاه ارائه دهند اما نمیتوانند به جای سیاست خارجه و نماینده سیاست خارجه نظراتشان را ارائه بدهند. این اتفاق یکی از ایراداتی است که بعد از انقلاب در کشور ما وجود دارد و هر کدام از رسانهها ساز خودشان را میزنند و خودشان را به عنوان نماینده سیاست خارجه جا میزنند و همین بلاتکلیفی باعث شده که خبرها و دیدگاههای ضد و نقیضی در این زمینه منتشر شود. همچنین متاسفانه فضای رسانهای در داخل کشور باعث میشود تصمیم سازان سکوت کنند و حرفی نزنند و گاهی اوقات این مساله مشکل به وجود میآورد.
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]
صفحات پیشنهادی
مردم پشتیبان تیم مذاکره کننده هستهای هستند/آرزوی آمریکاییها توافق هستهای است/چهار غول رسانهای دنیا کدامند؟
در گفتوگو دکتر علی اصغر جعفری با باشگاه خبرنگاران مردم پشتیبان تیم مذاکره کننده هستهای هستند آرزوی آمریکاییها توافق هستهای است چهار غول رسانهای دنیا کدامند صداو سیما در مذاکرات عملکرد موفقی دارد معاون سرمایه انسانی رسانه ملی گفت غربیها در طول یکی دو ماه گذشته توسط چندچرا نتانیاهو نمیخواهد توافق هستهای را بپذیرد؟
چرا نتانیاهو نمیخواهد توافق هستهای را بپذیرد پس از توافق نهایی هسته ای احتمال افزایش فشارهای سیاسی روی نتانیاهو از جانب کشورهای غربی در موضوع فلسطین بسیار زیاد است از نظر نتانیاهو مادامی که ایران در خط ضد اسراییلی حرکت می کند هر چه به دست آورد در حکم از دست دادن اسراییل استانتقاد از رویکرد جناحی صداوسیما نسبت به مذاکرات هستهای
انتقاد از رویکرد جناحی صداوسیما نسبت به مذاکرات هستهای روز نو یک استاد روابط بینالملل گفت صداوسیما آنچنان که انتظار میرفت٬ از مذاکرهکنندگان کشورمان حمایت نکرد و این رویکرد جناحی و یکسویه تا به امروز ادامه دارد جعفر قامت در گفتوگو با ایلنا٬ با اشاره به روند مثبت مذاکراتکاریکاتور/ پوشش متفاوت اخبار مذاکرات در صداوسیما!
کاریکاتور پوشش متفاوت اخبار مذاکرات در صداوسیما در حاشیه گرایش صداوسیما به یک طیف خاص در مذاکرات هستهای فرشید رجبعلی قانون آفتاب تاریخ انتشار ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۶منفور ایرانیها، پلیس بد مذاکرات و نگرانی از توافق هستهای +تصویر
توافق با طرف فرانسوی گفتگوها منفور ایرانیها پلیس بد مذاکرات و نگرانی از توافق هستهای تصویر با امضای توافق در حضور فابیوس آمریکایی قادر خواهند بود جار بزنند که حتی فابیوس هم از این توافق حمایت می کند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز بعد از پایان دور دوم مذاکرات ژنو نگاه&zwمنبع نزدیک به مذاکرات خبر داد: پایان نگارش متن توافق هستهای در سطح کارشناسی
منبع نزدیک به مذاکرات خبر داد پایان نگارش متن توافق هستهای در سطح کارشناسی صداوسیما از پایان نگارش متن توافق هسته ای خبر داد به گزارش نامه نیوز خبرگزاری صداوسیما نوشت یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران از پایان کار نگارش متن توافق احتمالی در سطح کارشناسی خبر داد متن توصداوسیما: پایان نگارش متن توافق در سطح کارشناسان
صداوسیما پایان نگارش متن توافق در سطح کارشناسان صداوسیما از پایان نگارش متن توافق هسته ای خبر داد خبرگزاری صداوسیما نوشت یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران از پایان کار نگارش متن توافق احتمالی در سطح کارشناسی خبر داد متن توافق احتمالی با پرانتزها و اختلافات موجود این منمجری صدا و سیما چرا محجبه شد؟ + عکس
مجری صدا و سیما چرا محجبه شد عکس ثمین صفالو یکی از مجریان سری دوم برنامهی از لاک جیغ تا خدا به خبرنگار مهر گفته روزی که محجبه شدم تصمیم گرفتم از علاقه خودم یعنی بازیگری به ویژه بازیگری تئاتر بگذرم چون من هنوز در زمینه حجاب شبیه یک کودک نوپا بودم و از این هراس داشتم که بدر دور تازه فضاسازی درباره مذاکرات فارین پالیسی: آیا اوباما میتواند توافق هستهای را به کنگره بقبولاند؟
در دور تازه فضاسازی درباره مذاکراتفارین پالیسی آیا اوباما میتواند توافق هستهای را به کنگره بقبولاند یک نشریه آمریکایی در گزارشی در راستای سیاست پلیس خوب پلیس بد با اشاره به فضای به شدت دو قطبی در این کشور در قبال مذاکرات هستهای ایران مینویسد که آیا دولت اوباما میتواند توفیلم: کلیپ متفاوت صدا و سیما درباره توافق
فیلم کلیپ متفاوت صدا و سیما درباره توافق این کلیپ در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما و پس از اتمام اخبار این بخش منتشر شد خبرگزاری آنا این کلیپ در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما و پس از اتمام اخبار این بخش منتشر شد کلیپ متفاوت صدا و سیما در روزهای واپسین مذاکرات هسته ایبرای مشاهدآسوشیتدپرس: توافق هستهای تا چند ساعت دیگر اعلام میشود/ برگزاری کنفرانس خبری در آستریا سنتر / مراسم پایانی در
آسوشیتدپرس توافق هستهای تا چند ساعت دیگر اعلام میشود برگزاری کنفرانس خبری در آستریا سنتر مراسم پایانی در مقر سازمان ملل در وین خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که توافق هسته ای تا چند ساعت دیگر اعلام می شود به گزارش نامه نیوز 17 روز از آغاز آخرین دور مذاکرات هسته ای ایران وواکنش بازار نفت به احتمال توافق هستهای
تراز با افزایش احتمال دستیابی ایران و گروه ۵ ۱ به توافق هسته ای قیمت جهانی نفت بیش از یک دلار کاهش یافت و به ۵۷ دلار و ۵۲ سنت رسید به گزارش تراز در حالی که ایران و 6 قدرت جهانی به دستیابی به توافق هسته ای نزدیک شده اند و یونان و طلبکارانش نتوانسته اند به توافقی بر سر اعطای کمفرمول توافقنامه نهايي هستهاي تهيه شده/ بازگشت 13 تن طلا به کشور در حاشیه مذاکرات
فرمول توافقنامه نهايي هستهاي تهيه شده بازگشت 13 تن طلا به کشور در حاشیه مذاکراتبخش خبری الف 10 تیر 94تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۳۰ محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران و جان کری وزیر خارجه آمریکا در وین حضور دارند و به نظر می رسد آنها نیز این فرمول را دریافت کرده ادر میزگرد شبکه بلومبرگ مطرح شد توافق هستهای میراثی خوب برای اوباما خواهد بود/بیاعتمادی بر مذاکرات حاکم است
در میزگرد شبکه بلومبرگ مطرح شدتوافق هستهای میراثی خوب برای اوباما خواهد بود بیاعتمادی بر مذاکرات حاکم استشبکه آمریکایی بلومبرگ در برنامه ویژه درباره مذاکرات هستهای با حضور دو خبرنگار ارشد غربی اعزامی به وین و همچنین حسین موسویان به بررسی موضوعات مختلف مربوط به گفتوگوهای هستهمفسر سیاسی و کارمند سابق کنگره آمریکا: اگر آمریکا مذاکرات را بر هم نمیزد، توافق هستهای مدتها پیش حاصل میشد
مفسر سیاسی و کارمند سابق کنگره آمریکا اگر آمریکا مذاکرات را بر هم نمیزد توافق هستهای مدتها پیش حاصل میشد شروط آمریکایی عزت و استقلال هر ملتی را زیر سوال میبرد تغییر موضع ناگهانی آمریکاییها گویای این مساله است که تمایلی برای توافق ندارندرادنی مارتین با یادآوری رفتار تاریعلیرضا قزوه در گفتوگو با فارس: چراغ ادبیات در وزارت ارشاد کم رنگ است/ صدا و سیما به شعر و ادبیات بها نمیدهد
علیرضا قزوه در گفتوگو با فارس چراغ ادبیات در وزارت ارشاد کم رنگ است صدا و سیما به شعر و ادبیات بها نمیدهدمدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در حوزه شعر و ادبیات و کم توجهی به این مسئله گفت صدا و سیما آنقدر که به موسیقی و فیلم اهمیت و بها می دهدعناوین روزنامههای صبح امروز کشور پایان نگارش متن نهایی توافق هستهای در سطح کارشناسی/۱۳ تن طلای ایران «آ
عناوین روزنامههای صبح امروز کشورپایان نگارش متن نهایی توافق هستهای در سطح کارشناسی ۱۳ تن طلای ایران آزاد شد آمانو چرا به تهران میآید روزنامههای صبح امروز کشور مهمرین عناوین خود را به موضوعاتی همچون پایان نگارش متن نهایی توافق هستهای در سطح کارشناسی ۱۳ تن طلای ایران آزاد شد-
گوناگون
پربازدیدترینها