واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز با اشاره به آمادگی ایران بهمنظور آغاز صادرات گاز به عراق، سناریوهای عملیاتی انتقال گازهای ترش پارس جنوبی به بصره و بغداد را تشریح کرد.
به گزارش تراز ، علیرضا غریبی امروز در حاشیه امضای قرارداد ساخت ادامه خط لوله ششم سراسری گاز در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه ایران به منظور صادرات گاز طبیعی از دو مسیر، گفت: صادرات گاز به عراق از دو محور نفت شهر و بصره به منظور تامین گاز نیروگاههای برق بغداد و بصره مورد درخواست عراق بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به امضای اولین قرارداد صادرات گاز ایران به عراق از مسیر نفت شهر در غرب ایران به بغداد، تصریح کرد: پیش بینی می شود قرارداد صادرات گاز ایران به بصره هم در آینده نزدیک نهایی شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هم اکنون ساخت خط لوله و انشعابات صادرات گاز ایران به عراق به پایان رسیده است، اظهار داشت: هماکنون آخرین مراحل تست و راه اندازی خط لوله در حال انجام است و در صورت آمادگی عراقی ها امکان صادرات گاز طبیعی به این کشور همسایه وجود دارد.
وی همچنین درباره قرارداد ساخت ادامه خط لوله ششم سراسری و انشعابات این خط لوله به طول تقریبی ۵۹۰ کیلومتر، بیان کرد: با توجه به توسعه و بهرهبرداری فازهای جدید پارس جنوبی و امکان انتقال گاز از جنوب به غرب و شمال غرب کشور، تسریع در اجرا و تکمیل خط لوله ششم سراسری و تاسیسات تقویت فشار از برنامههای اضطراری و الزامات صنعت گاز ایران تشخیص داده شده است.
غریبی با یادآوری اینکه با توجه به اینکه منابع مالی بخشی از ملزومات فوق در قالب بند (ق) طرح توسعه جامع و یکپارچه اجرا و تکمیل فازهای ۱۱ تا ۲۴ پارس جنوبی و خطوط لوله سراسری (۶، ۹ و ۱۱) انتقال گاز پیشبینی شده است، اظهارداشت: از این رو اختصاص منابع مالی از طریق منابع حاصل از صادرات زودهنگام به عراق در قالب جز یک بند (ق) تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ امکان پذیر شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و توسعه گاز افزود: در این راستا شورای اقتصاد در نشست اسفند ماه سال گذشته خود به دنبال درخواست وزارت نفت، اجرا و تکمیل خط لوله ششم سراسری و تاسیسات جانبی مورد نیاز صادرات گاز به عراق را از طریق برگزاری مناقصه عمومی و انتخاب سرمایه گذار واجد شرایط به روش BOT در قالب بند (ق) تبصره قانون بودجه سال ۱۳۹۳ را مورد بررسی قرار داده و مقرر شد اقدامات لازم انجام شود.
به گفته این مقام مسئول با توجه به توجیه فنی-اقتصادی طرح و مجوز مطالعات زیست محیطی و همچنین سقف تعهد دولت، زمان بندی اجرا و باز پرداخت اصل سرمایه گذار طرح تا سقف دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار مجوز سرمایه گذاری صادر شده است.
وی با بیان اینکه با برگزاری مناقصه در اواخر سال گذشته و از تعداد ۲۵ متقاضی (شرکتکننده در مناقصه) شرکت گسترش انرژی پاسارگاد واجد شرایط تشخیص و برنده مناقصه به مبلغ ۲.۲۸۰ (دو میلیارد و دویست و هشتاد میلیون دلار) شده است، خاطرنشان کرد: مدت زمان اجرای طرح برای خطوط انتقال گاز یکسال و ایستگاههای تقویت فشار گاز دو سال پیشبینی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و توسعه گاز ایران تاکید کرد: بازگشت هزینههای سرمایهگذار دو ماه پس از تکمیل اجرای خطوط انتقال گاز آغاز می شود.
سیدمهدی میرمعزی مشاور وزیر نفت و مدیرعامل اسبق شرکت ملی نفت ایران که مسئولیت مدیریت گسترش انرژی پاسارگاد را بر عهده دارد، هم در این نشست با اشاره به فعالیتهای این هلدینگ در بخش بالادستی و پایین دستی صنعت نفت به ویژه حوزه اجاره دکلهای حفاری، خاطرنشان کرد: این شرکت با سرمایه یکهزار میلیارد تومانی برنده مناقصه ۲.۳ میلیارد دلاری ساخت ادامه خط لوله ششم سراسری گاز شده است.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 22 تير 1394 - 13:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]