واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۴ (۹:۴۱ق.ظ)
انرژيهاي تجديدپذير باعث مقبوليت جهاني صنعت برق کشور خواهد شد موج - مدير عامل شرکت توانير گفت: استفاده از انرژيهاي تجديدپذير ضمن کمک به پاکيزگي محيط زيست و هواي پاک، باعث مقبوليت جهاني صنعت برق کشور نيز خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، آرش کردي، مدير عامل شرکت توانير، ديروز در نشست با خبرنگاران با بيان اين مطلب که بحث انرژيهاي تجديدپذير در تمام دنيا بهصورت يک استراتژي جهاني است و اين بهخاطر چرخه کربن و مباحث مربوط به محيط زيست و کاهش دماي گرمايش زمين است، اظهار داشت: آلودگي هوا و محيط زيست و همچنين مباحث اقتصادي، کشور را به سمتي سوق ميدهد که به انرژيهاي تجديدپذير و پاک توجه ويژه داشته باشيم.
کردي با بيان اين که در زمان حاضر ظرفيت نصب شده نيروگاهي کشور 73 هزار و 200 مگاوات است، افزود: پيشبيني ميشود در افق 1400 ظرفيت نصب شده کشور به 100 هزار مگاوات افزايش يابد که 5 هزار مگاوات آن مربوط به انرژيهاي پاک و تجديدپذير خواهد بود.
وي با اشاره به اين مطلب که شخص وزير نيرو توجه خاصي به انرژيهاي پاک و تجديد پذير دارند و مصمم است دگرگوني و تحولات عمدهاي را در اين زمينه ايجاد کنند، بيان داشت: استفاده از انرژيهاي تجديدپذير ضمن کمک به پاکيزگي محيط زيست و هواي پاک، باعث مقبوليت جهاني صنعت برق کشور نيز خواهد شد.
مدير عامل توانير اضافه کرد: از سال 2020 محدوديتهايي براي کشورهايي که از سوخت کربن براي توليد انرژي استفاده ميکنند ايجاد خواهد شد.
وي با بيان اين که انرژيهاي پاک جزو سبدهاي قابلتوجه توليد در کشور ما خواهند بود، اظهار داشت: برنامه ما اين است که تا سال 1400 حدود 5 هزار مگاوات ساعت انرژي تجديدپذير و پاک بهجز انرژي برقآبي را به ظرفيت نيروگاهي کشور اضافه کنيم.
کردي افزود: وزارت نيرو تصميم گرفته است در سال جاري حدود 300 ميليارد تومان بهصورت خاص از درآمدهاي شرکت توانير به موضوع انرژيهاي تجديدپذير اختصاص يابد و جهت ايجاد مشوقهاي لازم از طريق سازمان انرژيهاي نو ايران (سانا) اقدام شود.
وي حضور بخش خصوصي در بحث انرژيهاي تجديدپذير را مغتنم شمرد و تصريح کرد: در بحث قراردادهاي بيع متقابل، تعدادي سرمايهگذار را براي احداث 900 مگاوات ظرفيت نيروگاهي دعوت کردهايم که اميدواريم به مرحله عقد قرارداد برسد و از روش بيع متقابل هزينه اين سرمايهگذاريها را بپردازيم.
مدير عامل توانير در تشريح روش بيع متقابل گفت: در اين روش به ميزان انرژي پاکي که توليد ميشود، مقداري در مصرف سوخت کشور صرفهجويي ميشود و تا محدوده مشخصي، مثلا تا دو سال قابل محاسبه است که با توجه به قيمت نفت و از محل صرفهجويي سوختي که ايجاد ميشود، دولت متقبل خواهد شد هزينه سرمايهگذاري در بخش انرژيهاي پاک را به سرمايهگذاران پرداخت کند.
وي با بيان اين که امسال حرکت جديدي در بخش انرژيهاي تجديدپذير صورت گرفته است، يادآور شد: اختصاص 300 ميليارد تومان به نسبت سال گذشته، جهش 100 درصدي را نشان ميدهد که اميدواريم بتواند مشوقهاي لازم را در سرمايهگذاران بخش خصوصي ايجاد نمايد تا از اين پس انرژيهاي تجديدپذير و پاک نيز در سبد انرژي کشور مورد توجه قرار گيرد.
کردي تصريح کرد: بايد بتوانيم تا افق 1400 برنامه ششم توسعه، سالي يک هزار مگاوات انرژيهاي تجديدپذير و پاک را وارد شبکه سراسري کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]