واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۴ (۹:۲۵ق.ظ)
محيط زيست اولويت برنامه ششم باشد موج - ابتکار گفت: براي دستيابي به توسعه پايدار؛ يعني توسعه متوازن بدون تخريب و آلودگي محيط زيست همراه با رشد اقتصادي، بايد محيط زيست به عنوان يکي از مهمترين اولويتهاي تمام فصول برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در جلسه شوراي برنامه ريزي محيط زيست در برنامه ششم توسعه که پيش از ظهر امروز با حضور نمايندگان ساير دستگاهها در محل سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد، با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در ديدار 17 اسفند سال گذشته گفت: اين بيانات خط مشي کلان نظام در حوزه محيط زيست را ترسيم کرد.
ابتکار ضمن يادآوري نگاه مثبت و راهبرد حفاظتي دولت يازدهم در حوزه محيط زيست، افزود: جميع اين سياستها و راهبردها نشان دهنده اهميت مبحث محيط زيست و ضرورت توجه بيشتر به اين حوزه به عنوان موضوعي فرابخشي در برنامه ششم توسعه است.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: اگرچه در پنج برنامه گذشته توسعه کشور نيز بخش يا فصلي به موضوع محيط زيست اختصاص داده شده بود اما امروز به واسطه درک بهتر و بالاتر از اهميت حفظ محيط زيست و نگاه فرابخشي به اين حوزه، همچنين بحرانهاي متعدد محيط زيستي در کشور بايد محيط زيست به عنوان يکي از مهمترين اولويتهاي کليه برنامه ريزيها و سياست گذاريهاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي قرار گيرد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اين موضوع که فرصتي براي غفلت از محيط زيست نيست، تصريح کرد: براي دستيابي به توسعه پايدار يعني توسعه متوازن بدون تخريب و آلودگي محيط زيست همراه با رشد اقتصادي سبز، بايد محيط زيست به عنوان يکي از مهمترين اولويتهاي تمام فصول برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شود.
وي از رشد اقتصادي سبز به عنوان متضمني براي حقوق نسلهاي آينده نام برد و ابراز اميدواري کرد: با تدوين برنامه ششم، شدت روند تخريبي محيط زيست کشور کاهش يابد.
ابتکار خاطرنشان کرد: اين که با يک برنامه توسعه اي بخواهيم به طور کلي روند تخريبي محيط زيست را تغيير بدهيم يا معکوس کنيم، دور از ذهن است، هر چند ممکن است برخي از روندها همچون آلودگي هوا در زيرشاخه سوختهاي فسيلي که طي بيست ماه گذشته نيز با تلاش مجموعه دولت از سير نزولي خوبي برخوردار بوده، موفقيت در کوتاه مدت نيز قابل دستيابي باشد.
وي ادامه داد: اما در همين حوزه آلودگي هوا، زيرشاخه گرد و غبار، به دليل وسعت موضوع و اثرات منفي پديده، همچنين فرامرزي بودن پديده، دستيابي به نتايج مثبت در کوتاه مدت مقدور نيست.
معاون رئيس جمهور آب را از ديگر موضوعاتي دانست که رفع کليه چالشهاي آن در کوتاه مدت و با يک برنامه توسعه اي پنج ساله مقدور نيست. زيرا اين حوزه نياز به انقلاب در بخش کشاورزي دارد و اين موضوع به طور خوشبينانه طي دو برنامه موفق، ميتوان به نجات و احياي درياچه اروميه، برخي تالابهاي کشور يا تعدادي از رودخانههاي کشور که به کانون دفن زباله تبديل شدهاند، اميدوار بود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اينکه برنامه ششم توسعه لاجرم بايد محيط زيست را در اولويت بداند، تصريح کرد: خوشبختانه اين اتفاق در حال وقوع است و به همين جهت شوراهاي برنامه ريزي ساير دستگاهها نيز درخواست حضور نماينده اي از سازمان حفاظت محيط زيست در جلسات برنامه ريزي خود را دارند و اين کمک مهمي براي تدوين برنامه ششم توسعه با نگاه توسعه پايدار فراگير است.
وي به همزماني تدوين برنامه ششم توسعه با نهايي شدن اهداف توسعه پايدار جهاني به عنوان اهداف و جهت گيري کلان سه برنامه آينده جهان (15 سال آينده دنيا) اشاره اي داشت و گفت: اين اهداف در 17 محور فراگير همچون اقتصاد، معيشت، اشتغال، کشاورزي، بهداشت و آموزش با تاکيد و نگاه به توسعه پايدار همراه با حفظ محيط زيست، شهريور ماه سال جاري در مجمع عمومي سازمان ملل به تصويب سران کشورهاي جهان خواهد رسيد.
ابتکار ادامه داد: همزماني تدوين برنامه ششم توسعه با اهداف توسعه پايدار جهاني کمک ميکند از ابتداي برنامه شاخصهاي ايران با شاخصهاي جهاني هم راستا شود و مقياس خوبي براي حرکت ايران در مسير توسعه پايدار ايجاد شود.
معاون رئيس جمهور افزود: ايران نيازمند شاخصهايي است تا بتواند به صورت کمي، ميزان حرکت و پيشرفت خود در مسير توسعه پايدار و حفظ محيط زيست را بسنجد و در پايان برنامه ششم مشخص شود مطابق معيارهاي جهاني در سطح منطقه اي و بين المللي ايران از چه رتبه و جايگاهي در توسعه پايدار و حفظ محيط زيست برخوردار است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تاکيد کرد: توسعه پايدار همچنان در برخي دستگاهها مورد غفلت قرار دارد و از اين جهت نياز به برنامه ريزي براي تغيير نگرش در اين حوزه وجود دارد و از اين رو تبيين مفاهيم رشد اقتصادي سبز، اشتغال سبز و توسعه پايدار و مفاهيم مرتبط در پيوست هاو محتواي برنامه ششم ضروري است.
وي افزود: در دنياي امروز، رشد اقتصادي بدون ملاحظات زيستمحيطي، به هيچ عنوان قابل حصول و دستيابي نيست ولي به دليل عدم برخورداري ايران از ارزش گذاري اقتصادي محيط زيست و حسابرسي سبز ملي هنوز براي برخي قابل درک نيست که چرا کشورها نميتوانند و نبايد بدون توجه به حفظ محيط زيست به رشد اقتصادي دست يابند.
ابتکار ادامه داد: مصطلح است که ملتي هوشمند است که از ساير ملتها تجربه ميآموزد اما ما از ساير کشورها درس نگرفتيم و با نگاه سنتي که محيط زيست را مخالف و سد توسعه و رشد اقتصادي و اشتغال ميدانست به تخريب محيط زيست کشور پرداختيم و حداقل اينکه امروز از تجربه گذشته خود بياموزيم و با توجه به بحرانها و آسيبهاي ايجاد شده بر اثر تخريب محيط زيست، در مسير تخريب محيط زيست گام برنداريم.
معاون رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ابراز اميدواري کرد: غفلتهاي صورت گرفته در گذشته نسبت به محيط زيست و حفظ آن در برنامه ششم توسعه جبران شود.
وي خاطرنشان کرد: همه بدنه دولت و فراتر همه قواي سه گانه در بحث محيط زيست مسووليت دارند و علاوه بر آن، سازمانهاي مردم نهاد، بخش خصوصي و دانشگاهيان نيز بايد نظرات خود را در اين حوزه ارائه کنند و به همين جهت سازمان حفاظت محيط زيست طي فراخواني از تمام اين بخشها خواسته تا نظرات خود در خصوص پيش نويس محيط زيست برنامه ششم اعلام کنند تا بسيج و جنبش اجتماعي نيز به دولت و ساير قوا براي حفظ محيط زيست کمک کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]