محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832958559
ایران، خالق گزینه 4 در تاریخ شورای امنیت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ایران، خالق گزینه 4 در تاریخ شورای امنیت؟
جعفر محمدی در عصر ایران نوشت: محمد جواد ظریف و همکارانش در تیم مذاکرات هسته ای، در طول 2 سال گذشته کوشیده اند علاوه بر منتفی کردن تحریم های آمریکا و اروپا، قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را نیز لغو کنند.
جعفر محمدی در عصر ایران نوشت: محمد جواد ظریف و همکارانش در تیم مذاکرات هسته ای، در طول 2 سال گذشته کوشیده اند علاوه بر منتفی کردن تحریم های آمریکا و اروپا، قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را نیز لغو کنند.
خبرها از وین حاکی از آن است که این تلاش ها در آستانه ثمردهی است و اگر طرف های مقابل در لحظات آخر، مذاکرات را به هم نریزند، اتفاق بزرگی در تاریخ حقوق بین الملل رخ خواهد داد.
تعبیر "اتفاق بزرگ در تاریخ حقوق بین الملل" نه از سر احساس یا خوشحالی از توافق احتمالی که بر مبنای واقعیت های حقوقی حاکم بر روابط بین الملل است.
تا کنون شورای امنیت سازمان ملل متحد، علیه کشورهای متعددی قطعنامه های تحریمی صادر کرده است. منشور سازمان ملل متحد، فصلی دارد که به آنچه صلح جهانی را به خطر می اندازد اشاره می کند. این فصل که هفتمین فصل منشور است ، به شورای امنیت اجازه می دهد هر گاه کشوری صلح و امنیت را به خطر بیندازد، تحریم هایی را علیه آن وضع کند و حتی در نهایت با تشکیل نیروی چند ملیتی به آن کشور حمله نظامی کند.
در همه مواردی که شورای امنیت پرونده کشوری را به فصل هفتم برده و علیه آن اعمال تحریم کرده است، یکی از این سه اتفاق افتاده است:
1 - اجرای کامل مصوبات شورای امنیت
کشور تحت تحریم ، مو به مو به قطعنامه های شورای امنیت عمل کرده و بعد از اجرای کامل قطعنامه، از تحریم ها معاف شده است ، مانند لیبی در قضیه سقوط هواپیمای پان آمریکن در لاکربی.
2 - تغییر رژیم
رژیم کشور تحت تحریم بر اثر اتفاقات داخلی تغییر کرده و بر اثر تغییر رژیم ، خواسته های شورای امنیت محقق شده است. مانند قضیه آفریقای جنوبی که رژیم آپارتاید با خیزش مردمی به رهبری ماندلا از بین رفت و با نابودی اش، اقدامات نژادپرستانه آن رژیم که منشأ قطعنامه های تحریمی بودند منتفی شدند.
3 - حمله نظامی
سومین حالت نیز حمله نظامی خارجی به کشور تحت تحریم بوده است که قطعنامه ها را اجرا نکرده است. حمله نظامی به عراق و یوگسلاوی بعد از عدم تمکین این کشورها از قطعنامه های شورای امنیت، دو نمونه بارز در این خصوص هستند که تحقق مفاد قطعنامه ها، با حمله نظامی صورت گرفت.
در یک جمع بندی می توان گفت که تا امروز همه مصوبات شورای امنیت، به یکی از سه سرنوشت رسیده اند: یا کشورها بدان ها تن داده اند، یا از داخل دچار تغییر رژیم شده اند و یا با حمله نظامی خارجی مواجه شده اند و نهایتاً مصوبات اجرا شده است.
اگر در مذاکرات ایران و 1+5 ، توافق نهایی حاصل شود، برای اولین بار در تاریخ حقوق بین الملل، گزینه چهارمی به این موارد سه گانه افزوده می شود و آن، «لغو مصوبات شورای امنیت از راه گفت و گو و بدون عمل کردن به آنها»ست.
این اتفاق مهم در حالی رخ می دهد که 6 قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران -که تا قبل از مذاکرات جاری علیه ایران تصویب شده است - سنگین ترین تحریم ها را علیه ایران وضع کرده و دستوراتی را متوجه ایران می کند که از آن جمله توقف کامل غنی سازی در کشور است. حال آن که با حصول توافق، ایران به فعالیت های هسته ای اش ادامه می دهد و شورای امنیت برخلاف مصوبات قبلی اش و بدون این که بدانها عمل شود، قطعنامه جدیدی می دهد و مصوبات پیشین خود را لغو می کند.
این یک "پیروزی بی نظیر" برای ایران است و یک " اتفاق بزرگ در تاریخ حقوق بین الملل" .
در زیر، چند نمونه از مهم ترین پرونده های فصل هفتم شورای امنیت می آید؛ پرونده هایی که اعضای دائم شورای امنیت را امیدوار ساخته بود ایران نیز به یکی از سه سرنوشت پیش گفته دچار شود ولی تدبیر دولتمردان ایرانی، اتفاق چهارم را رقم می زند. تا ساعات آینده، مشخص می شود که این اتفاق بزرگ، محقق می شود یا خیر؟
آفریقای جنوبی
رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی، به عنوان تهدیدی برای مردم این کشور و همسایگانش ، سه قطعنامه از شورای امنیت دریافت کرد. قطعنامه اول در تاریخ 4 نوامبر سال 1977 به شماره 418 صادر شد و دومین قطعنامه نیز در تاریخ 13 ژوئن 1980 به شماره 473 صادر گردید. همچنین 13 دسامبر 1984 قطعنامه دیگری به شماره 558 علیه این کشور صادر شد. این قطعنامه ها از رژیم آپارتاید می خواستند دست از سیاست های نژادپرستانه و خشونت بردارد و کشورهای جهان را ملزم به تحریم های گسترده ای علیه آفریقای جنوبی می کردند.
با این حال، حکومت وقت، وقعی به این قطعنامه ها نگذاشت و همچنان تحت تحریم ها ماند تا آن که مبارزات مردمی این کشور به رهبری نلسون ماندلا نتیجه داد و رژیم آپارتاید سرنگون و انتخابات آزاد در این کشور برگزار شد. بعد از آن بود که شورای امنیت در تاریخ 25 مه 1994 تشکیل جلسه داد و با صدور قطعنامه 919 به تحریمهای 17 ساله آفریقای جنوبی پایان داد.
عراق
4 روز بعد از حمله عراق به کویت در 2 اوت 1990 و اشغال این کشور، شورای امنیت با صدور قطعنامه 661 ذیل فصل هفتم منشور، این کشور را تحت تحریم قرار داد. بعد از صدور این قطعنامه، بغداد وقعی بدان ننهاد و این عدم تمکین باعث شد قطعنامه های دیگری علیه این کشور صادر شود و نهایتاً کار به جنگ بکشد.
بعد از جنگ و رهاسازی کویت از اشغال ارتش عراق، تحریم ها همجنان پابر جا ماند تا آن که آمریکا بار دیگر به عراق حمله کرد و حکومت این کشور را سرنگون کرد. بعد از این اتفاقات فاجعه بار و روی کار آمدن دولت منتخب مردمی در عراق، شورای امنیت با صدور قطعنامه 1483 در سال 2013 به تحریم ها پایان داد.
یوگسلاوی
جنگ داخلی در یوگسلاوی ، پای شورای امنیت را به این منطقه کشاند و چند قطعنامه علیه این کشور صادر شد. از جمله قطعنامه 713 در تاریخ 25 سپتامبر 1991 و قطعنامه 724 در 15 دسامبر 1991 و... .
این قطعنامه ها تنها زمانی ملغی و با قطعنامه 1367 تحریم ها لغو شدند که نیروهای ائتلاف بین المللی ، به بمباران یوگسلاوی پرداختند و نیروهای متجاوز عقب نشستند. نتیجه این جنگ داخلی تجزیه یوگسلاوی بود.
هائیتی
در سال 1991 در هائیتی کودتا شد دولت منتخب برنارد آریستید سرنگون گردید. شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 16 ژوئن 1993 قطعنامه 841 و در تاریخ 6 مه 1994 قطعنامه 917 را علیه این کشور صادر و تحریم هایی را علیه آن وضع نمود.
با بی اعتنایی دولت کودتا به این قطعنامه ها، شورای امنیت در تاریخ 31 جولای 1994 با صدور قطعنامه 940 نیروی نظامی چند ملیتی با هدف بازگرداندن دولت قانونی بر سر کار تشکیل داد و نهایتاً با خروج کودتاچیان از قدرت و بازگشت آریستید به قدرت،شورای امنیت با صدور قطعنامه 948 به تحریم ها پایان داد.
لیبی
تاریخ 21 دسامبر 1988 یک فروند هواپیمای آمریکایی متعلق به شرکت پان آمریکن بر فراز لاکربی منهدم شد و 259 نفر کشته شدند. سه سال بعد، دادستانی آمریکا سه شهروند لیبیایی را به عنوان مظنونان این حادثه شناخت و از دولت لیبی درخواست استرداد کرد. قذافی زیر بار نرفت و شورای امنیت وارد عمل شد در ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد با تصویب قطعنامه 748 مجازاتهایی را علیه این کشور تصویب کرد و در قطعنامه بعدی به شماره 883 در 11 نوامبر 1993 دامنه تحریم ها را افزایش داد.
لیبی بسیار کوشید در برابر تحریم ها مقاومت کند ولی نهایتاً تسلیم شد ، متهمان را تحویل داد و غرامت مسافران و هواپیما را پرداخت کرد تا تحریم ها بر اساس قطعنامه 1506 در تاریخ 12 سپتامبر 2003 لغو شوند.
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
مذاکرات روز پنج شنبه تمام شده بود/ در 18 روز اخیر بسیاری از پرانتزها باز شده است/ مهمترین موضوع اختلافی در مذ
فلاحت پیشه در برنامه گفتگوی ویژه خبری مذاکرات روز پنج شنبه تمام شده بود در 18 روز اخیر بسیاری از پرانتزها باز شده است مهمترین موضوع اختلافی در مذاکرات وین تاریخ تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد این تحلیل گر مسائل سیاست خارجی با اشاره به این که اکثر موارد اختلافی به سرویترز: نحوه رفع تحریمهای اروپا و آمریکا مورد توافق اولیه قرار گرفته/بحث بر سر تحریمهای شورای امنیت ادامه دا
رویترز نحوه رفع تحریمهای اروپا و آمریکا مورد توافق اولیه قرار گرفته بحث بر سر تحریمهای شورای امنیت ادامه دارد خبرگزاری رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک مدعی شده است که ایران و گروه 1 5 بر سر نحوه برداشتن تحریمهای اروپا و آمریکا توافق اولیه کردهاند اما در مورد تحریمهای سازملاوروف: توافق هسته ای ایران باید به تصویب شورای امنیت برسد
لاوروف توافق هسته ای ایران باید به تصویب شورای امنیت برسد لاوروف تاکید کرد که هرگونه توافق در مورد برنامه هستهای ایران باید به تصویب شورای امنیت سازمان ملل برسد به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تصریح کرد توافق هستهای با ایران بهفؤاد ایزدی در گفتوگو با فارس: قطعنامه شورای امنیت درصورت توافق فقط برای ایران لازمالاجراست/ آمریکا با داشتن
فؤاد ایزدی در گفتوگو با فارس قطعنامه شورای امنیت درصورت توافق فقط برای ایران لازمالاجراست آمریکا با داشتن حق وتو میتواند از آن تخطی کندعضو هئیت علمی دانشگاه تهران گفت درصورت توافق هستهای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل فقط برای ایران لازمالاجراست و آمریکا به دلیل داشتن حق ولاوروف: توافق هسته ای ایران باید در شورای امنیت تصویب شود
لاوروف توافق هسته ای ایران باید در شورای امنیت تصویب شودتاریخ انتشار سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۰۲ سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با اسپاتنیک تصریح کرد که توافقنامه نهایی در خصوص برنامه هسته ای ایران باید در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود لاوروف در ادامه افزود اگرسیانان: عبارتپردازی قطعنامه شورای امنیت از موانع توافق نهایی هستهای است
سیانان عبارتپردازی قطعنامه شورای امنیت از موانع توافق نهایی هستهای است دیپلماتها میگویند عبارتپردازی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد یکی از موانع اصلی توافق نهایی هستهای بین ایران و گروه ۱ ۵ است به گزارش نامه نیوز یکی از موانع اصلی توافق هستهای بین ایران و گروه 1هر توافقی باید به تأیید شورای امنیت ملی برسد |اخبار ایران و جهان
هر توافقی باید به تأیید شورای امنیت ملی برسد رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک مجمع تشخیص ملحت نظام گفت هر توافقی که در وین صورت گیرد یک کار مقدماتی است و باید در شورای عالی امنیت ملی بررسی و تایید شود و در نهایت به تصویب مقام معظم رهبری برسد کد خبر ۵۱۵۸۶۷ تاریخ انتشار ۱۹ تير ۱۳نشست امنیتی ایران، سوریه و عراق
نشست امنیتی ایران سوریه و عراقتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۴۲ نشست سه جانبه امنیتی وزرای کشور ایران سوریه و عراق هفته آینده در بغداد برگزار خواهد شد به گزارش فارس موضوعات امنیتی و دفاعی و هماهنگی در خصوص مقابله با داعش از جمله محورهای این نشست خواهد بود چندی پیششورای امنیت درباره ایران تشکیل جلسه میدهد
شورای امنیت درباره ایران تشکیل جلسه میدهدتاریخ انتشار سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۲۲ یک منبع به خبرگزاری روسی اسپوتنیک میگوید شورای امنیت سازمان ملل متحد احتمالاً قبل از ماه آگوست درباره پرونده هستهای ایران تشکیل جلسه میدهد به گزارش فارس یک منبع دیپلماتیک بهولایتی در گفتوگوی ویژه خبری: هر توافقی در وین باید به تأیید شورای امنیت ملی برسد/ایران همواره آماده مذاکره اس
ولایتی در گفتوگوی ویژه خبری هر توافقی در وین باید به تأیید شورای امنیت ملی برسد ایران همواره آماده مذاکره استرئیس مرکز بررسیهای استراتژیک مجمع تشخیص ملحت نظام گفت هر توافقی که در وین صورت گیرد یک کار مقدماتی است و باید در شورای عالی امنیت ملی بررسی و تایید شود و در نهایت به تمتن قطعنامه هسته اي شوراي امنيت در مرحله بررسي است
۱۲ تير ۱۳۹۴ ۱۱ ۳۱ق ظ ريابکوف متن قطعنامه هسته اي شوراي امنيت در مرحله بررسي است موج - معاون وزير خارجه روسيه گفت متن قطعنامه آتي شوراي امنيت درباره برنامه هستهاي ايران هنوز در مرحله بررسي است به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج سرگئي ريابکوف گفت اعضاي گروه 1 5 درباره متن قطعناسیاست ایران، همواره حمایت از دولت قانونی افغانستان است/ تهران برای تقویت ثبات و امنیت در منطقه عزم جدی دارد
روحانی در دیدار رییس جمهوری افغانستان سیاست ایران همواره حمایت از دولت قانونی افغانستان است تهران برای تقویت ثبات و امنیت در منطقه عزم جدی دارد تهران-ایرنا-رییس جمهوری با تاکید بر عزم جدی تهران برای تقویت ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم گفت سیاست جمهوری اسلامی ایراآغاز تدوین قطعنامه شورای امنیت برای لغو تحریمهای ایران
جمعه ۱۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۴ شبکه خبری المنار در گزارشی مدعی شد کشورهای عضو دائم شورای امنیت سامان ملل حاضر در مذاکرات هستهای تدوین قطعنامه لغو تحریمهای ایران را آغاز کردهاند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا شبکه المنار در خبری فوری مدعی آغاز روند تدوین قطعنامه شورای اممذاکره با ایران، سفر تاریخی وزیر خارجه آلمان را به تعویق انداخت
منبع آگاه نزدیک به هیات آلمانی مذاکره با ایران سفر تاریخی وزیر خارجه آلمان را به تعویق انداخت به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز یک منبع آگاه نزدیک به هیات آلمانی مذاکرات هسته ای ایران موجب تعویق سفر فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان به کوبا شد اشتاین مایر به عنوانموسسه علم و امنيت بين المللي: پنهانکاري آمريکا درباره هگزافلورايد ايران، نگران کننده است
موسسه علم و امنيت بين المللي پنهانکاري آمريکا درباره هگزافلورايد ايران نگران کننده استتاریخ انتشار شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۱۲ موسسه علم و امنیت بین المللی از اجرا نشدن شرط تبدیل هگزافلوراید اورانیوم غنای پایین ایران به اکسید اورانیوم غنای پایین ابراز نگرانی کرد به گزارش خبرتصمیمگیری درباره سرنوشت عضویت ایران در "شانگهای" پس از لغو تحریمهای شورای امنیت
سهشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۳ معاون رئیسجمهور روسیه گفت که تصمیمگیری درباره عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای پس از لغو تحریمهای شورای امنیت علیه این کشور انجام خواهد شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا یوری اوشاکوف معاون رئیسجمهور روسیه در گفتوگو با خبرگزاروین/ خروج ایران از شورای امنیت به دست خود
وین خروج ایران از شورای امنیت به دست خودتاریخ انتشار يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۲۷ در صورت حصول توافق جامع هستهای و در چارچوب تاکیدات مقام معظم رهبری تحریمها علیه ایران لغو شده و ایران دیگر یک کشور تحت تحریم شناخته نخواهد شد و صرفا یک سری محدودیتهای موقت پیش-
سیاسی
پربازدیدترینها