واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
خشکاندن عمدی باغ های تهران حقانی اظهار داشت» در طرشت، سوهانک، کن، منطقه ۱۸ دارای باغ های خوبی بودیم که متاسفانه بسیاری از آنها به عمد و به وسیله ریختن نمک و گازوئیل و نفت پای درختان، آتش زدن و آبیاری نکردن و... خشک شده و مورد سوء استفاده دلالان و زمین خواران قرار گرفته اند.
به گزارش فرهنگ نیوز ، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت: بر اساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز باید باغ های تهران را شناسنامه دار می کردیم .
محمد حقانی با بیان این مطلب اظهار داشت: با وجود گذشت ۵۰سال هنوز این کار صورت نگرفته و آمار دقیقی متراژ و مساحت باغ ها ، تعداد درختان و گونه های گیاهی و... وجود ندارد.
وی افزود: این مساله باید به تصویب شورای شهر می رسید که تاکنون صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: برخی از باغ ها در پهنه حفاظت از باغات که معروف به پهنه G است، قرار نگرفته اند و بر اساس طرح تفضیلی بعضی از باغ ها در پهنه های تجاری و مسکونی واقع شده اند .
وی بیان کرد: اگر باغ ها در پهنه G قرار می گرفتند، شاهد ساخت و سازهای حداقلی در آنها بودیم.
وی توضیح داد: بر اساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز، نهادهای عمومی، شهرداری و دولت از صاحبان باغ ها حمایت نکرده اند و اگر بسته های تشویقی برای این مالکان در نظر گرفته می شد، اکنون شاهد از بین رفتن بسیاری باغ ها نبودیم.
حقانی اظهار داشت: متاسفانه اکنون باغ ها و زمین ها به عنوان کالای سرمایه ای در نظر گرفته می شوند و بیشتر مورد تهاجم قرار می گیرند و صاحبان آنها به دنبال درآمد زایی و فروش، حقوق مالکانه و... هستند.
وی تاکید کرد: بارها گفته ام که در شهر حجم عظیم باغ ها را از دست داده ایم و نتوانسته ایم بر اساس اصول قانون حفظ و گسترش فضای سبز عمل کنیم.
وی درباره میزان باغ های موجود در تهران توضیح داد: هم اکنون ۲۲۰هکتار باغ در شمال بزرگراه همت وجود دارد و از ۱۸۵ هکتار باغ موجود در جنوب همت تاکنون ۴۷.۵ هکتار باغ مورد تخریب قرار گرفته و از بین رفته است.
وی عنوان کرد: در طرشت، سوهانک، کن، منطقه ۱۸ دارای باغ های خوبی بودیم که متاسفانه بسیاری از آنها به عمد و به وسیله ریختن نمک و گازوئیل و نفت پای درختان، آتش زدن و آبیاری نکردن و... خشک شده و مورد سوء استفاده دلالان و زمین خواران قرار گرفته اند.
حقانی گفت: بسیاری از اهالی این محدوده با فروش و تخریب باغ ها مخالف هستند اما متاسفانه دلالان مالکان را به فروش و تخریب باغ ها ترغیب می کنند.
وی خاطر نشان کرد: این اقدامات دور از چشم شهرداری و عوامل آن انجام می شود.
عضو شورای شهر اظهار داشت: شورای شهر و همچنین شورای عالی معماری و شهرسازی باید پهنه قرارگیری باغ ها را تقویت کند و به این وسیله باغات را حفظ کرده و گسترش دهد.
وی خاطر نشان کرد: براساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز، شهرداری ها مکلف هستند شناسنامه باغات را تهیه کنند بنابراین شهرداری تهران باید تمام باغات شهر را شناسایی کرده و مشخص کند مالک آنها کیست، چند درخت دارد، چه نوع درختی با چه بن قدمتی وجود دارد و آن را به امضای مالکان برسانند و در شورا نیز تصویب کند؛ این کار برای آن است که اگر کسی درختی را قطع کرد، این سند مبنایی برای ارائه به دادگاه می شود.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در پایان اظهار داشت: شناسنامه باغات باید هر ۵ سال یکبار به روز شود بنابراین از شهرداری انتظار داریم نسبت به انجام این مهم هرچه سریعتر اقدام کند.
منبع: افکار
94/4/16 - 15:28 - 2015-7-7 15:28:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]