واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: استعفای نمایندگان فارس برای انتصاب استاندار معنا ندارد!
متشنج کردن فضای کشور و در بوق و کرنا کردن استعفا به نفع کشور نیست. ای کاش این نمایندگان از شیوه های دیگری استفاده می کردند. این رفتارها جایگاه مجلس را تضعیف میکند؛ استعفا باید آخرین اقدام باشد، کسانی که اختیارات کافی و وافی دارند چه نیازی به استعفاست؟
کد خبر: ۵۱۶۹۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۶ - 13 July 2015
روز گذشته، هجده نماینده مردم استان فارس در مجلس شورای اسلامی، در اعتراض به انتصاب استاندار جدید فارس، استعفای خود را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم کردند و خواستار استیضاح وزیر کشور شدند.
به گزارش «تابناک»، نمایندگان استان فارس بی توجهی وزارت کشور به نظریات مشورتی این مجمع و انتصاب استاندار جدید را دلیل این استعفا اعلام کرده بودند. همچنین برخی از این نمایندگان بر این باورند که فرد معرفی شده ـ با سابقه کاری ـ در حدی نیست که بتواند استاندار این استان شود.
این نمایندگان همچنین دلایل دیگری از جمله داشتن سابقه سیاسی و وابستگی به یک جریان خاص را از دیگر دلایل خود عنوان کردهاند، این در حالی است که به گفته مسئولان وزارت کشور، استعلامات انجام شده از نهادهای امنیتی، هویت فرد معرفی شده را تأیید و اعلام کرده است که هیچ نوع سابقه تندروی حتی در حد اظهارنظر نیز از وی وجود ندارد.
به هر حال، اقدام نمایندگان شیراز در مجلس شورای اسلامی با واکنش دیگر نمایندگان نیز روبهرو شده، به گونهای که برخی از آنها، این اقدام مجمع نمایندگان فارس را در آستانه انتخابات، گامی تبلیغاتی دانسته و برخی نیز بر این اعتقادند که این کار، نقض صریح قانون و دخالت در امور اجرایی است و اصل تفکیک قوا را زیر سؤال برده است.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به استعفای دسته جمعی نمایندگان استان فارس در این باره گفت: ضمن احترامی که به همه نمایندگان مجلس قائلم، معتقدم که این نمایندگان شیوه مناسبی برای نشان دان اعتراض خود در پیش نگرفتهاند.
وی گفت: استعفای نماینده مجلس معنا ندارد. زمانی فرد از استعفا استفاده میکند که به بن بست رسیده باشد، نمایندگان همه اختیارات قانونی را دارد، این کار در ضمن معنی دخالت در کار قوا را هم میدهد. یقیناً این کار اصل تفکیک قوا و دخالت در امور اجرایی کشور را زیر سؤال میبرد.
انتخاب استاندار و مسئولان اجرایی با وزیر کشور است و اینها مختار هستند هر که را صلاح دانستند انتخاب کنند، پس از آن اگر با شاخصها نخواند و با معیارهای نظام هماهنگی نداشت، میتوان از وزیر کشور پرسید و از وی بازخواست کرد؛ البته این کار بهتر است در فضایی تعاملی انجام شود.
این نماینده مجلس گفت: متشنج کردن فضای کشور و در بوق و کرنا کردن استعفا به نفع کشور نیست. ای کاش این نمایندگان از شیوههای دیگری استفاده میکردند، این رفتارها جایگاه مجلس را تضعیف میکند؛ استعفا باید آخرین اقدام باشد، کسانی که اختیارات کافی و وافی دارند، چه نیازی به استعفاست؟
جعفرزاده گفت: چگونه میشود درباره کسی که هنوز نیامده قضاوت کرد که نمی تواند کاری انجام دهد؛ افزون بر اینکه ما باید به نظر دولت هم احترام بگذاریم، انتخاب استاندار حق دولت است، اگر بعد از انتصاب فرد خودرأی بود یا اعمال خودسرانه انجام داد، با او برخورد شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: شاید این اقدام نمایندگان تبلیغاتی باشد، شاید هم نباشد؛ اما تشخیصشان اشتباه بود، و مدلهای بهتری وجود داشت که در این گونه موارد بشود از آن استفاده کرد و نتیجه بهتری به دست آورد.
وی گفت: فکر میکنم نظر مقامات عالیه کشور هم با استعفا موافق نباشد. تجربیات قبلی نشان داده که این کار نتیجه چندانی هم نخواهد داشت. دولت باید کار درست را انجام دهد، ولی تهدید و ارعاب کار پسندیده ای نیست.
وی درباره مدلهای بهتری که نمایندگان میتوانستند از آن به جای استعفا استفاده کنند، گفت: نمایندهها میتوانستند تقاضای نشست اضطراری داده و استدلالهای خود را به وزیر کشور بدهند. همچنین میتوانستند از ظرفیت هیأت رئیسه استفاده کنند، و به جای ایجاد تشنج در کشور کار درست انجام میدادند.
جعفرزاده گفت: این نمایندهها اگر برای گفتههای خود مستنداتی دارند و دولتیها هم اصرار دارند که فرد موردنظر باید استاندار شود، بعدها میتوانند اقدامات لازم را انجام دهند؛ اما وقتی نهادهای امنیتی استاندار فارس را تأیید کرده است، دیگر جایی برای اعتراض نمی ماند، همچنین نمایندگان باید هشیار باشند تا گرفتار مسائل قومی قبیله ای نشوند، که این کار ضررهای جبران ناپذیری خواهد داشت.
گفتنی است، روز گذشته علی مطهری نیز در این باره اظهاراتی داشت. وی بر این باور است که اقدام نمایندگان شیراز، دخالت در امور اجرایی است و بیان داشته، در اواخر دوره دولت احمدی نژاد بخشنامهای به استانداران ابلاغ شد که بنا بر آن، استانداران در انتخاب فرمانداران توجهی به نظرات نمایندگان نداشته باشند؛ هرچند لحن این بخشنامه تند بود، حرف درستی بود و بنابراین، باید این رویه غلط از بین برود.
مطهری در واکنش به اقدام نمایندگان استان فارس در اعتراض به معرفی استاندار جدید گفت: نمایندگان معیارها و شاخصهایی دارند که باید رعایت شود. این در حالی است که نمایندگان حق دخالت در امور داخلی دولت را ندارند و فقط میتوانند پیشنهاد دهند و مثلا بگویند این فرد را اصلح میدانیم و تصمیم گیری را بر عهده دولت بگذارند و دیگر دنبال نکنند که چرا فرد معرفی شده انتخاب نشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]