واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
برگزاری آیین «یاد پدر» در ششمین سالیاد مهدی آذر یزدی استانها > یزد - مراسم گرامیداشت ششمین سالروز درگذشت مهدی آذر یزدی پدر ادبیات کودک و نوجوان روز گذشته در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از یزد، استاندار یزد در این مراسم، زبان ساده و بیتکلف زنده یاد مهدی آذر یزدی را یکی از رازهای ماندگاری آثار وی عنوان کرد. سیدمحمد میرمحمدی با بیان این مطلب افزود: عشق به مطالعه و کتابخوانی در آذر، موجب شکوفایی ذهن او و خلق آثار ماندگار شده است. میرمحمدی در این مراسم که با عنوان «یاد پدر» برگزار شد، تصریح کرد: با مطالعه سیر زندگی آذریزدی ناخودآگاه عطش خواندن در مخاطب ایجاد میشود، به ویژه دورانی که به شهر میآید و در کارگاه جوراببافی مشغول به کار میشود، صاحب کارگاه پای او را به یک کتابفروشی باز میکند و آذر با کار در کتابفروشی به قول خودش به بهشت موعود میرسد.
وی ادامه داد: در آثار این استاد ادبیات کودک و نوجوان تقابل مفاهیمی چون خوبی و بدی، خیر و شر، مظلوم و ظالم پیش روی کودک و نوجوان قرار میگیرد تا مخاطب راه و مسیر درست زندگی را پیدا کند.
استاندار یزد اظهار داشت: وقتی که آذریزدی کلیله و دمنه، حافظ، سعدی و انواع اینگونه کتابها را به زبان ساده و درخور فهم کودکان بازآفرینی می کند، کار ارزشمند و در عین حال دشواری است که در آثار کمتر کسی این هنر و استعداد را مشاهده میکنیم. وی با اشاره به تجلیل رهبر انقلاب اسلامی از آثار این نویسنده توانمند یزدی گفت: رهبر انقلاب در سفر به استان یزد تصریح کردند که کتابهای آذریزدی را هم برای فرزندان خود و هم برای کودکان نزدیکان خود تهیه می کردند، که این موضوع درس بزرگی برای ماست. آذر یزدی یک مصلح اجتماعی بود مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد هم در این مراسم با خیرمقدم به میهمانان آیین بزرگداشت استاد مهدی آذر یزدی گفت: اخلاص، صداقت، عشق به بچهها از ویژگیهای بارز پدر خوب ادبیات کودک و نوجوان ایران بود.
عباسعلی دانافر افزود: میتوان آذریزدی را پدر معنوی کودکان ایران دانست. در واقع میتوان وی را به عنوان یک مصلح اجتماعی معرفی کرد. او دردمند جامعه بود و دغدغهی اصلاح جامعه را داشت.
وی یادآور شد: آثار وی هرچند برای دهههای سی و چهل است اما به زبانی نگاشته شده است که با کودکان امروز نیز بیگانه نیست.
دانافر ادامه داد: او در آثارش جامعهی خوب را جامعهای میداند که دارای آدمهای خوب است و معتقد است خوبی آدمها از کودکیهایشان شروع میشود.
وی عنوان کرد: اندیشهی آذر این بود که اصلاح جامعه در اصلاح کودکان است و ما در جامعهی امروز به این اندیشه نیاز داریم.
در ادامه، رقیه دوستفاطمیها مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد و از دوستان و آشنایان استاد مهدی آذر یزدی با مرور بر نامهی سیدمحمدعلی جمالزاده پدر داستان نویسی ایران، نگاهی اجمالی به اثر منظوم قند و عسل داشت. رونمایی از کتاب «آذر یزدی، شیفتهی کتاب» در این مراسم همچنین از کتاب «آذر یزدی، شیفتهی کتاب» از سوی استاندار رونمایی شد و حسین مسرت نویسنده این اثر و محقق یزدی به بیان خاطرات زندگی کتابی آذر پرداخت. مسرت با اشاره به بخش های مختلف این کتاب بیان کرد: این کتاب بی ارتباط با سرگذشت زندگی آذریزدی است و در واقع در مورد زندگی کتابی این نویسنده نوشته شده و تلاش شده ارتباط آذریزدی با کتاب در آن تشریح شود. این نویسنده و محقق یزدی، آشنایی با كتاب، كتابشناسی، خدمتگزاران عالم كتاب، آثار، كارنامه و كتابشناسی آذریزدی را از بخش های دیگر این کتاب برشمرد. وی ادامه داد: بخش كارنامه شامل بررسی کلیه کتب نوشته شده توسط استاد آذر شامل ۴۰ کتاب وی است و بخش کتابشناسی آذریزدی نیز شامل کلیه کتابهایی است که در مورد وی نوشته شده که آمار آنها به بیش از ۲۰ عنوان می رسد.
ارایهی دو مقالهی علمی توسط مژگان جنتی کارشناس ادبی کانون و فاطمه قانع مربی ادبی مرکز شمارهی سه، قصهگویی قصهی فالگیر (از آثار داستانی آذر) از سوی فاطمه بحرانی مربی ادبی مرکز فرهنگی هنری شهرستان تفت نیز از برنامههای این آیین بود. پخش نماهنگ اثر موسیقایی نمایشی قند و عسل تولید کانون استان یزد، شعرخوانی اعضای نوجوان، و برپایی نمایشگاه آثار اعضای کانون نیز از دیگر برنامههای این آیین بود. شایان ذکر است در این مراسم معاون سیاسی استاندار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرماندار یزد، شکرانه و اولیاء از مدیران اسبق کانون پرورش فکری، محمدی و دهقان مشاوران فرهنگی و هنری استاندار، استاد محمود رهبران، چهره های فرهنگی و جمعی از کارشناسان و مربیان کانون پرورش فکری و کودکان نیز حضور داشتند و استاندار یزد، پیشانی کودکی که اشعار آذر یزدی را قرائت کرد، بوسید.
کلید واژه ها: استان یزد -
دوشنبه 22 تیر 1394 - 15:25:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]