تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817054189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پان پراگ چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: "پان پراگ" چیست؟
"پان پراگ" ماده‌ای است که به عنوان خوشبوکننده دهان و با اسامی مختلف مثل تایتانیک، آدامسی، جی ال، بی تی، پان پراک، بزاق، نسوار، مست‌کننده، راجا، ناس بهداشتی یا خارجی، پان عربی، راجا عربی، پان پتی، والاخطرناک، بمب، دپی، کوپرهندوستان، ناس افغانی، دندان سفت‌کن، ملوان‌زبل، پان اسفناج، پان چایی، سرحال کننده، سیگارچرس، ناس ‌کابلی، ویتامین وغیره عرضه می‌شود.
آفتاب :  پان‌پراگ که در کشورهای اندونزی، مالزی، فیلیپین، چین، تایوان، کامبوج، ویتنام، لائوس، هند و پاکستان قرن‌هاست به عنوان یک ماده نشئگی‌آور و در عین حال خوشبوکننده دهان مصرف می‌شود، ‌چهارمین ماده پرمصرف جهان بعد از تنباکو، الکل و کافئین است که حداقل 10درصد جمعیت دنیا در کشورهای آسیای جنوب شرقی - به‌ویژه هند و پاکستان - این ماده را مصرف می‌کنند؛ همچنین تحقیقات صورت گرفته در هند، پاکستان و نپال نشان می‌دهد که در حال حاضر بین 20 تا 40درصد از جمعیت جوان این کشورها از این مواد استفاده می‌کنند.


"پان پراگ" چگونه عرضه می‌شود؟


این مخدر در در بسته‌بندی‌های آلومینیومی و کوچک با عکس هنرپیشه‌های هندی و پاکستانی وارد می شود. این ماده که در واقع ترکیبی شبیه همان ماده مخدر معروف به "ناس" را دارد، تا چند سال پیش در بسته‌های پلاستیکی سبز تیره وارد ایران می شد. ناس از برگهای خشک درخت بتل (BETEL) و تنباکو که با آهک مخلوط و کوبیده شده، تهیه می شود. برای تهیه ماده مخدر پان پراگ، دانه‌های قرمز و درشت درخت بتل در برگ درخت بتل پیچیده می شود با تنباکو، آهک، خاکستر، ساخارین و اسانس‌های مختلف مخلوط می شود.


به گزارش ایسنا،حتی در بعضی از انواع، برای افزایش قدرت گیرایی و سرخوشی، ترکیبات مخدر یا توهم زای دیگری از جمله تریاک، حشیش و در مواردی ترکیبات شیمیایی دیگری از جمله ارسنیک و منیزیم و سرب به آن اضافه می شود و همان طور که اشاره شد، آدامس‌ها و خوشبوکننده‌های پان پراگ، هر چند این بار با اسم زیبا و فریب دهنده‌ای وارد بازار کشور ما شده است، اما در حقیقت ترکیبی شبیه همان ماده مخدر ناس دارد.


ترکیبات و اجزای تشکیل دهنده پان پراگ


برای تهیه مخدر پان پراگ، دانه‌های قرمز و درشت درخت بتل را در برگ درخت مذکور پیچیده و به همراه تنباکو، آهک، خاکستر، ادویه جات معطر، ساخارین و اسانس‌های مختلف و افزودنی‌های غیرمجاز مخلوط و با بسته‌بندی‌های مختلف توزیع می‌شود؛ در این مواد از طعم‌هایی مانند نعناع نیز استفاده می‌شود ترکیباتی همچون آرسنیک، کبنات، منیزیم و سرب نیز در این مواد مشاهده شده است.


حتی در بعضی از انواع آن، جهت افزایش قدرت گیرایی و نشئه‌کنندگی و سرخوشی کاذب، ترکیبات مخدر و یا توهم‌زای دیگری از جمله تریاک و حشیش و در مواردی ترکیبات شیمیایی خطرناک افزوده می‌شود، متاسفانه در برخی موارد افزودن داروهای روانگردان از قبیل اکستازی نیز در پان پراگ گزارش شده است.


اثرات احتمالی و عوارض مصرف پان پراگ چیست؟


احساس سبکی، گیجی و سرخوشی، از دست دادن تعامل رفتاری و حرکتی، ایجاد حرکات غیرطبیعی در چشم‌ها، تغییرات محسوس در فشار خون، افزایش ضربان قلب، دندان قروچه، لرزش، اختلال خواب، اضطراب و بی‌قراری، افزایش درجه حرارت بدن، وابستگی روحی روانی، بیماری‌های لثه و سرطان لثه، پوسیدگی شدید دندان‌ها، سرطان دهان و حنجره، سرطان روده بزرگ و هم چنین بیماری‌ها و نارسایی‌های کلیوی (به دلیل افزودن ساخارین به این مواد) و در دانش‌آموزان به دلیل حالت گیجی و نشئگی افت تحصیلی همگی از جمله عوارض و اثرات مصرف این ماده مخدر است.


به گزارش ایسنا و به نقل از ماهنامه "ایران پاک مصرف" این ماده مخدر توسط نوجوانان و نوجوانان می‌تواند به عنوان مقدمه‌ای برای ورود به مصرف دیگر موادمخدر خطرناک مطرح شود که زمینه گرفتاری و افتادن در دام اعتیاد را فراهم می‌آورد.




تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن