تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):بار الها... باطل را از درون ما محو نما و حق را در باطن ما جاى ده. زيرا كه ترديدها...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844639728




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازآفريني به معناي حفظ مطلق هر آنچه بوده نيست/معماري تاريخي همدان در ايستگاه فراموشي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۱ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۴۴ب.ظ)
بازآفريني به معناي حفظ مطلق هر آنچه بوده نيست/معماري تاريخي همدان در ايستگاه فراموشي موج - ساير رسانه ها؛ عضو هيأت علمي گروه جامعه‌شناسي دانشگاه بوعلي سينا، گفت: بازآفريني به معناي حفظ مطلق هر آنچه بوده نيست، بلکه بايد در عين حفظ ميراث شهري و فرهنگي، رفع نيازهاي روز مردم هم مدنظر قرار گيرد.
ايسنا نوشت:
اسدالله نقدي، عضو هيأت علمي گروه جامعه‌شناسي دانشگاه بوعلي سينا و مدير پروژه بازآفريني شهري در محلات تاريخي همدان، گفت: متأسفانه در حال حاضر چيز زيادي از معماري، مناسبات اجتماعي و فرم تاريخي محلات در شهرها نمانده است.
اسدالله نقدي با اشاره به پروژه بازآفريني محلات تاريخي همدان، اظهار کرد: هدف از بازآفريني شهري احيا و ارتقاي کيفيت کالبدي و اجتماعي زندگي در محلات و جلوگيري از نابودي ميراث شهري، گسترش تعاملات اجتماعي و برگرداندن سرزندگي به محلات قديمي به منظور رضايت مردم از زندگي است.
وي تصريح کرد: بازآفريني به معناي حفظ مطلق هر آنچه بوده نيست، بلکه بايد در عين حفظ ميراث شهري و فرهنگي، رفع نيازهاي روز مردم هم مدنظر قرار گيرد.
عضو هيأت علمي دانشگاه بوعلي سينا ادامه داد: با توجه به اين که سبک زندگي مردم عوض شده و يا در حال تغيير است، شهرسازي نيز بايد پاسخگوي نيازها باشد، اما؛ مي‌توان ضمن ساختن شهر امروزي‌تر هويت ديروز را نيز کماکان تا حدود زيادي حفظ کرد.
نقدي با اشاره به طرح‌هاي نوسازي گفت: طرح‌هاي نوسازي داراي ايرادات بسياري بوده، براي مثال آنچه تاکنون بر روي بافت محله جولان همدان پياده شده، اساسا هيچ سنخيتي با گذشته محله و شهر همدان ندارد، بنابراين شما شاهد تولد يک محله جديد با آدم‌هاي جديد هستيد.
وي در ادامه يادآور شد: با توجه به قدمت تاريخي، کم‌نظير بودن شکل، نقشه و معماري محلات شهر همدان در کنار شهرهاي بوشهر، ساري و کاشان براي پياده‌سازي طرح بازآفريني انتخاب شد.
نقدي با بيان اين که مطالعات پروژه بازآفريني در قالب سه تيم مطالعات اجتماعي، شهرسازي و معماري از دو سال گذشته شروع شده، يادآور شد: طي دو سال گذشته جلسات متعددي با معتمدين شهر و مردم و مصاحبه‌هايي نيز با کسبه دور چمن محلات برگزار کرديم.
وي اضافه کرد: هدف از مطالعات پروژه بازآفريني اطلاع‌رساني، درگير کردن و مورد توجه قرار دادن ايده‌هاي مردمي در جريان بازآفريني بوده و همزمان با واحدهايي ذي‌ربط از جمله راه و شهرسازي، شهرداري، شوراي شهر و مسکن‌سازان نشست‌ها و بحث‌هاي کارشناسي بسياري انجام شد که در نهايت در قالب يک پيمايش اجتماعي نيازها و اولويت‌هاي بازسازي محله از ديد سکنه و کسبه و معتمدين احصا شده است.
نقدي خاطرنشان کرد: در مرحله اول از بين 50 محله موجود در همدان، محله‌هاي کبابيان، حاجي و کلپا براي اجراي طرح انتخاب شدند؛ چراکه اين محلات بيشتر هويت و بافت سنتي خود را نسبت به محله‌هاي ديگر حفظ کرده‌اند.
وي به چمن محله‌ها اشاره و اظهار کرد: چمن محله در همدان ميدان‌هاي بوده که خدمات عمومي و اساسي، نيازهاي روزمره مردم از جمله قصابي، قهوه‌خانه و نانوايي را تأمين مي‌کرد و پاتوق و محل ملاقات مردم نيز محسوب مي‌شد که محلات يک مسجد و يک حمام نيز داشتند.
نقدي در بخش ديگري عنوان کرد: هدف از اجراي طرح‌هاي نوسازي جلوگيري از ترک جمعيت بومي و انهدام هويت و الگوي سنتي شهري ايراني است.
وي مهم‌ترين هدف از بازآفريني شهري را ترميم کالبد شهر دانست و اضافه کرد: بازآفريني داراي ابعادي از جمله کالبدي، اجتماعي و اقتصادي است که با برنامه‌ريزي‌هاي لازم مي‌توان زندگي و جريان شهري را با استفاده از استراتژي‌هايي با مشارکت و همگامي مردم برگردانيم و اگر متوليان امور شهري به تنهايي وارد کار شوند به هدف نخواهد رسيد.
نقدي با تاکيد بر اين که اين پروژه مشارکت محور است، گفت: مردم در طرح‌هاي بازآفريني حضور دارند و از ايده و اولويت آن‌ها استفاده مي‌شود که پيشنهاد‌هاي اهالي با قوانين و سياست‌ها و طرح‌هاي فرادست تطبيق داده شده و در اولويت قرار مي‌گيرد.
مدير پروژه بازآفريني شهري در ادامه يادآور شد: بازآفريني شهري ابتدا در کشورهاي اروپايي و آمريکايي مطرح شد که هدف از آن برگرداندن محلات قديمي، تاريخي و فرسوده به زندگي امروز بوده و ارتقاء کيفيت زندگي و خدمات شهري با هدف ايجاد سرزندگي و قابليت جمعيت‌پذيري و سکونت بود.
نقدي تصريح کرد: در اغلب شهرهاي تاريخي کشورهاي اروپايي، بافت تاريخي محلات تا حد زيادي حفظ شده و به‌عنوان جاذبه گردشگري و با سرزندگي و کارآمدي محل زندگي و کسب‌وکار هستند.
وي افزود: بازآفريني شهري در اروپا و امريکاي شمالي از سال 1960 به اين‌سو مطرح شد و اين ره‌يافت براي رهايي شهرها از فرسودگي و وخيم‌تر شدن شرايط و کيفيت زندگي در نقاط حاشيه يا بافت‌هاي فرسوده و مرکزي شهرها و بازگرداندن امکان زيست و رونق به محلات مذکور بود اگرچه در خصوص تعريف بازآفريني شهري اتفاق‌نظر وجود ندارد، اما؛ يکي از تعاريف نسبتا جامع مي‌گويد، به اقدامات دولت يا جامعه محلي است که به دنبال بازگرداندن و توسعه فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري، اشتغال و مصرف و بالا بردن کيفيت زندگي در يک منطقه شهري اطلاق مي‌شود.
وي با اشاره به مساله بازآفريني شهري در ايران يادآور شد: در کشور ايران از چند سال گذشته اين موضوع مطرح شد تا محلاتي از شهرهايي که دچار اختلال عملکردي، کارکردي و تنزل کيفيت زندگي شدند و اين تنزل کالبدي شاخص‌هاي عيني و ذهني زندگي شهري شهروندان در محلات و بافت‌هاي تاريخي را تحت تأثير قرار داده و منجر به از دست دادن جمعيت بومي مي‌شود به جريان عادي زندگي شهري برگردند.
نقدي در پايان خاطرنشان کرد: در صورتي که جمعيت بومي محلات مرکزي و تاريخي مدام محله‌ها را ترک کنند و بافت‌ها رها شده و به مرور فرسايش يابند ما شاهد جابجايي مدام سکنه و در شرايط بحراني شکل‌گيري ساختمان‌هاي مخروبه، بناهاي فرسوده و گاهي خالي از سکنه مي‌شويم که اين اتفاق باعث مخدوش شدن چهره شهر شده، سرمايه اجتماعي را کاهش داده و زمينه‌هايي را براي بروز آسيب‌هاي اجتماعي يا سستي روابط انساني و اجتماعي در محلات فراهم مي‌کند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن