واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۴۸ق.ظ)
نماينده ولي فقيه در لرستان: خداوند نسبت به کافران با عدالت و نسبت به مؤمنان با فضلش برخورد ميکند موج - خرمآباد - نماينده وليفقيه در لرستان گفت: خداوند نسبت به کافران و گنهکاران و مشرکان به عدالت رفتار ميکند و مطابق عمل آنها مجازاتشان ميکند اما نسبت به مؤمنان و نيکوکاران با فضلش برخورد ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، حجتالاسلام والمسلمين سيداحمد ميرعمادي، نماينده ولي فقيه در لرستان، شب گذشته، 20 تير، در برنامه تفسير قرآن در مسجد بعثت خرمآباد در تفسير آيات 36 تا 38 سوره مبارکه فاطر گفت: اين سه آيه مربوط به کيفر و مجازات کافران است و وضعيت کافران و گناهکاران را در دوزخ بيان ميکند.
وي افزود: يکي از ويژگيهاي قرآن اين است که در کنار وعدههايي که ذکر ميکند وعيد هم ميدهد يعني هم بشارت و مژده ميدهد و هم ميترساند.
اين مفسر قرآنکريم ادامه داد: هدف از بيان اين آيات تقويت حرکت تکاملي انسان است خداوند متعال ميخواهد انسان با روحيه متعادل به دور از افراط و تفريط تربيت شود.
ميرعمادي با بيان اينکه بهترين روش تعليم و تربيت اين است که تشويق در کنار تنبيه باشد، اضافه کرد: خداوند متعال در آيه 36 سوره فاطر با اين مضمون که «وَالَّذِينَ کَفَرُوا لَهُمْ نَارُ جَهَنَّمَ لَا يُقْضَى عَلَيْهِمْ فَيَمُوتُوا وَلَا يُخَفَّفُ عَنْهُم مِّنْ عَذَابِهَا کَذَلِکَ نَجْزِي کُلَّ کَفُورٍ» مجازات و کيفري که براي کافران در نظر گرفته شده است را بيان ميکند.
نماينده ولي فقيه در لرستان گفت: درسي که از قرآن بايد بگيريم اين است که سه آيه قبل از آيه 36 در رابطه با پاداش برگزيدگان بود سه آيه بعدي هم در رابطه با مجازات و کيفر کافران است و اين آيات روشي را به ما ياد ميدهد و آن اين است که انسان ذاتاً بهدنبال منفعت است جلب منفعت در کنارش بايد دفع ضرر هم باشد.
امام جمعه خرمآباد افزود: اولين مجازاتي که براي کافران در نظر گرفته شده اين است که آنها را وارد دوزخ ميکند وقتي وارد دوزخ شدند مجازات ميشوند و مورد تهديد قرار ميگيرند.
اين مفسر قرآن کريم با بيان اينکه آدم بدکار به اندازه عمل بدش مجازات ميشود اما فضل خدا ايجاب ميکند به آدم خوب پاداش بيشتري بدهد، افزود: آيه 37 سوره فاطر ميفرمايد «وَهُمْ يَصْطَرِخُونَ فِيهَا رَبَّنَا أَخْرِجْنَا نَعْمَلْ صَالِحًا غَيْرَ الَّذِي کُنَّا نَعْمَلُ أَوَلَمْ نُعَمِّرْکُم مَّا يَتَذَکَّرُ فِيهِ مَن تَذَکَّرَ وَجَاءکُمُ النَّذِيرُ فَذُوقُوا فَمَا لِلظَّالِمِينَ مِن نَّصِيرٍ؛ و آنان در آن جا فرياد برمىآورند پروردگارا ما را بيرون بياور تا غير از آنچه مىکرديم کار شايسته کنيم مگر شما را [آنقدر] عمر دراز نداديم که هر کس که بايد در آن عبرت گيرد عبرت مىگرفت و [آيا] براى شما هشداردهنده نيامد پس بچشيد که براى ستمگران ياورى نيست».
وي افزود: کافران در دوزخ و قيامت سه درخواست ميکنند و آن اين است که خدايا مرگ ما را برسان تا راحت شويم، خدايا لااقل در عذاب ما تخفيف بده، خدايا ما را به دنيا برگردان تا عمل صالح انجام دهيم.
ميرعمادي افزود: نکته اول در اين آيات اين است که خداوند نسبت به کافران و گنهکاران و مشرکان به عدالت رفتار ميکند و مطابق عمل آنها مجازاتشان ميکند اما نسبت به مؤمنان و نيکوکاران با فضلش برخورد ميکند نه با عدلش و حال ممکن است اين سوال پيش آيد که مهلتي که خدا ميدهد و در اين آيه به آن اشاره شده چه مقدار است.
وي ادامه داد: برخي معتقدند اين مهلت 60 سال، برخي معتقدند اين فرصت 40 سال است و برخي روايات هم گفتهاند تا 18 سالگي است و علما هم معتقدند حداقل فرصت 18 سال و حداکثر فرصت 60 سال است، خداوند متعال فرموده است که به اندازه کافي انذار کننده برايتان فرستاديم و به اندازه کافي به شما مهلت داده شده ولي شما متنبه نشديد و اين نشان دهنده مکر و تزوير کافران است.
نماينده ولي فقيه در لرستان با يادآوري اينکه خداوند متعال هيچ کسي را بدون اينکه مهلت به او نداده تنبيه نميکند و به همه مردم به مقداري که حجت بر آنها تمام شود مهلت ميدهد، خاطرنشان کرد: خداوند به مقدار لازم پيامبر فرستاده و به اندازه کافي مهلت داده پس ديگر کسي بر خدا حجتي ندارد اما خدا بر انسان حجت دارد.
وي در ادامه با بيان اينکه قيامت، تجسم اعمال است، در بيان وضعيت کافران در دوزخ گفت: در دوزخ نه مرگ و نه تخفيف عذاب وجود ندارد، اهل دوزخ ميسوزند و ناله ميکنند، کافران هيچگونه آسايش و آرامشي ندارند، خداوند در قيامت کافران را توبيخ و تهديد ميکند، کافران در قيامت عذاب شديد دارند و در غُل و زنجير هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]