واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۴ (۴:۴۸ق.ظ)
افزايش 33 درصدي پرداخت غرامت محصولات کشاورزي در آذربايجان غربي موج - معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت: بيش از 592 هزار تن از محصولات زراعي و باغي استان در سال زراعي جاري بر اثر وقوع حوادث غير مترقبه دچار خسارت شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، رسول جليلي در اولين جلسه مشترک کارگروه خشکسالي، سرمازدگي و مخاطرات طبيعي و ستاد بيمه کشاورزي استان با بيان اين مطلب اظهار کرد: در سال زراعي جاري 94-93 ميزان خسارت وارده به بخش کشاورزي استان ناشي از سرمازدگي، تگرگ، بارش برف، بارندگي، خشکسالي، سيل و طوفان معادل 584 ميليارد تومان بر آورده شده است که بيش از 294 هکتار از سطح اراضي کشاورزي استان را در برمي گيرد.
جليلي افزود: از اين رهگذر خسارت استان ناشي از عوامل سرمازدگي به شاخص 69 درصد، بارش تگرگ 15 درصد، بارش برف 7 درصد و خسارت ناشي ازبارندگي 5 درصد، خشک سالي 3 درصد و سيل يک درصد گزارش شده است که عواملي مانند بيماري و طوفان نيز خساراتي را به بارآورده است.
وي وضعيت بيمه محصولات کشاورزي در سال زراعي جاري نسبت به سال گذشته رضايت بخش عنوان کرد و يادآور شد: در سال جاري خدمات و تعرفه هاي بيمه اي نسبتاً به هنگام ابلاغ گرديد و حداکثر تعهدات بيمه گر نسبت به سال گذشته افزايش داشته و حق بيمه کشاورزي نسبت به سال گذشته کاهش و سهم دولت افزايش يافته است.
مسوول حوادث غير مترقبه و ستاد بيمه سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي نيز در اين جلسه از پرداخت 38.5 ميليارد تومان غرامت خسارت محصولات کشاورزي به بهره برداران استان توسط صندوق بيمه کشاورزي در سال زراعي 93-92 خبر داد و گفت: آذربايجان غربي در طبقه بندي استان هاي کشور از لحاظ مخاطرات طبيعي جزو مناطق پرمخاطره و بحراني است و در اين راستا ميزان پرداخت غرامت خسارت محصولات کشاورزي نسبت به مدت مشابه سال قبل 33 در صد رشد داشته است.
محمد احرامي با اشاره به راه اندازي سامانه هاي ضد تگرگ به تعداد 34 دستگاه در سطح استان، ادامه داد: برنامه ريزي براي خريد و استقرار سامانه هاي دکل هاي مولد باد در باغات براي جلوگيري از سرمازدگي نيز در دستور کار قرار دارد.
احرامي تصريح کرد: در راستاي اجراي بند (د) تبصره 11 قانون بودجه سال 93 کل کشور، تعداد 31 هزار نفر بهره بردار توسط کار گروههاي اجراي بند مذکور جزء مشمولين خسارت ديده قرار گرفته که هزينه و بار مالي اجراي قانون 138 ميليارد تومان بوده است که از مجموع اين تعداد 4هزار نفر بهره بردار به بانک کشاورزي مراجعه و با اعضاي توافق نامه، مطالبات بانکي را تعيين و تکليف نموده که در صورت تأمين اعتبار اجراي قانون هزينه استهمال از طرف دولت تأمين و در وجه بانک هاي عامل پرداخت خواهد شد که اين روند در سال جاري نيز ادامه خواهد داشت.
مسوول حوادث غير مترقبه و ستاد بيمه سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي در خصوص بيمه محصولات کشاورزي افزود: در سال زراعي 94-93 ميزان سطح بيمه محصولات کشاورزي در محصولات زراعي پاييزه با سطح 120 هزار نسبت به سال قبل برابر هست، اما؛ در بيمه محصولات زراعي بهاره حدود 6 درصد با افزايش رو به رو بوديم و در محصولات باغي با سطح بيمه 20 هزار هکتار، 18 درصد افزايش نسبت به سال قبل داشتيم.
احرامي تدوين برنامه تغيير الگوي کشت باغات با شرايط آب و هوايي موجود، تهيه نقشه مناطق حساس به سرمازدگي براي محصولات باغي، بررسي سازگاري زمان گلدهي ارقام بادام و زردآلو با شرايط حاکم چندين سال گذشته در استان، معرفي ارقام مقاوم به سرمازدگي در محصولات باغي، استفاده ازتجربيات استانها و کشورهاي موفق در خصوص مقابله باسرمازدگي و خشکسالي، تدوين برنامه تغيير روش هاي آبياري و ماشين آلات با هدف مصرف بهينه آب کشاورزي را از جمله برنامه هاي جهاد کشاورزي در اين زمينه عنوان کرد.
وي با بيان اين که کارگروه تخصصي خشکسالي، سرمازدگي و مخاطرات کشاورزي با هدف مديريت مخاطرات و بحران در بخش کشاورزي تشکيل شده است، ادامه داد: کاهش اثرات پديده خشکسالي، سرمازدگي، آفات، امراض و ساير مخاطرات بخش کشاورزي در راستاي پايداري امنيت غذايي کشور، تحقق سياستهاي بخش کشاورزي از طريق ايجاد امنيت براي صاحبان سرمايه در شرايط بحراني، ارتقاي سطح آگاهي و آمادگي بهره برداران بخش کشاورزي با بر قراري سيستم پايش خطر و هشدار، ارتقاي جايگاه مديريت ريسک در بخش کشاورزي با بر قراري سيستم پايش، پيش آگاهي و هشدار از جمله وظايف اين کارگروه است.
مسوول حوادث غير مترقبه و ستاد بيمه سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي يادآورشد: برنامه هاي سازمان در خصوص مديريت ريسک در بخش کشاورزي در مراحل چهارگانه مديريت بحران شامل پيشگيري، آمادگي، مقايسه، بازسازي و باز تواني تدوين و متناسب با اعتبارات تخصيصي اجرا مي شود.
در ادامه تعدادي از اعضاي حاضر در جلسه از جمله افشين اميرپور ديلمي، معاون حفاظت و بهره برداري شرکت آب منطقه اي، در خصوص وضعيت منابع آبي، ضياييان، مدير کل هواشناسي استان، در خصوص وضعيت هواشناسي کشاورزي استان تا اوايل تير سال جاري و سکوتي، رئيس مرکز تحقيقات جهاد کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي، نيز در خصوص تاثير تغييرات شرايط اقليمي منطقه بر محصولات کشاورزي گزارشي را ارائه کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]