واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ تير ۱۳۹۴ (۱۵:۱۴ب.ظ)
تأمين اعتبار ساخت بيمارستان از مجرمين اعصاب و روان موج - وزير بهداشت گفت: گاهي از سوي قضات محترم بدون در نظر گرفتن امکانات وزارت بهداشت احکامي صادر ميشود و اگر رئيس بيمارستان اين امر را اجرا نکند، محکوم ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي در حاشيه بازديد از آسايشگاه بيماران اعصاب و روان سراي احسان و در جمع خبرنگاران با بيان مطلب فوق افزود: محکوميت رئيس بيمارستان دور از انصاف است و دليل آن نيز عدم اختصاص بودجه براي وزارت دادگستري جهت احداث بيمارستان و بخشهاي مورد نياز از سوي مجلس شوراي اسلامي است.
وزير بهداشت گفت: در دوران گذشته صرفاً جهت رفع تکليف بوده که اعلام کردهاند 10 درصد تختها را بايد به بيماران رواني اختصاص داد؛ زيرا بيمارستانهايي که اين بيماران بايد در آنها نگهداري شوند از نظر استاندارد، محيط اطراف، فضا و به ويژه فضاي سبز و همچنين امکانات توانبخشي با ساير بيمارستانها متفاوت هستند.
هاشمي خاطر نشان کرد: باعث تأسف است که حتي براي بيماران معمولي نيز به اندازه کافي فضا و امکانات وجود ندارد و ضريب اشغال در بسياري از بيمارستانهاي موجود بيش از 90 درصد است اين بدان معني نيست که تختهاي خالي وجود دارد و قصد نداريم به بيماران رواني اختصاص دهيم، بلکه نياز به اعتبارات کافي دارد.
وزير بهداشت با بيان اين که براي تأمين رفاه اجتماعي حوزه بيماران رواني بايد هزينه کنيم، افزود: هزينهها از راه منابع عمومي حاصل ميشود و مردم تا چه حد ميخواهند کمک کنند؟ مردم جايي حضور پيدا ميکنند که دولت و حکومت نيز حضور داشته باشد و بايد به صورتي عمل کنيم که يک قدم از مردم و 10 قدم از ما باشد.
هاشمي ادامه داد: در برنامه ششم توسعه يا در بودجه سال آينده بايد حتماً اعتبارات مورد نياز ديده شود و وزارت دادگستري براي مجرمين داراي اختلالات اعصاب و روان مبادرت به احداث بيمارستان کند و بيش از اين به ما فشار وارد نياورد تا ما نيز بتوانيم مراکز روانپزشکي و روان درماني در سراسر کشور را راه اندازي کنيم.
هيچ کمبودي از نظر نيروي انساني در حوزه بيماران رواني وجود ندارد
وزير بهداشت افزود: از نظر نيروي انساني در حوزه بيماران رواني هيچ کمبودي وجود ندارد و تعداد کافي فوق تخصص و متخصص روان پزشک و تعداد بسيار زيادي روان شناس داريم و بسياري از داروها را در داخل کشور توليد ميکنيم اما مشکل ما در نگهداري و وجود نظام حمايتي براي توانبخشي براي بيماران رواني است و غيبت بيمهها و سازمان تأمين اجتماعي در اين زمينه حس ميشود.
وي پايداري منابع براي نظام سلامت و بيماران صعب العلاج مانند بيماران رواني را يکي از دغدغههاي وزارت بهداشت دانست و گفت: اگر براي طرح تحول سلامت منابع پايداري در نظر گرفته نشود به راحتي با روي کار آمدن دولتها آسيب خواهد خورد
وزير بهداشت در خصوص بيماران رواني اين نويد را داد که در آينده اي نزديک لايحه اي را جهت حمايت از اين بيماران در قالب ايجاد آسايشگاهها، تأسيس بيمارستان و حمايتهاي بيمه اي با همکاري دوستان در بهزيستي و اين آسايشگاه تنظيم و تقديم هيات وزيران کند.
ساز و کارهاي موجود حمايتي براي بيماران اعصاب و روان مناسب نيست
هاشمي ساز و کارهاي موجود حمايتي را مناسب ندانست و گفت: اگر اعتباري به بيمه اختصاص يابد و بنا باشد براي بيماران اعصاب و روان هزينه کند حق ندارد در جاي ديگر هزينه کند البته در حال حاضر کل اعتبارات بيمهها براي حمايت از بيماران رواني نيز کفايت نميکند.
وزير بهداشت با اشاره به تصميم 14 سال پيش مجلس شوراي اسلامي مبني بر جداسازي سازمان بهزيستي از بدنه وزارت بهداشت گفت: اين سازمان به وزارت رفاه واگذار شد که به آن وزاتخانه، کار، تعاون و همچنين سازمان تأمين اجتماعي افزوده شد و اين کار از ابتدا اشتباه بود.
هاشمي افزود: به عنوان نمونه در حال حاضر شوراي سالمندان در سازمان بهزيستي فعاليت دارد و هيچ ارتباطي با بدنه آموزش عالي علوم پزشکي و نيز مراکز توانبخشي ندارد.
وزير بهداشت گفت: در حوزه سلامت و مراکز نگهداري بيماران مزمن در اختيار وزارت بهداشت هيچ تعصبي نداريم و هدف اين است که مشکلات مردم حل شود اما در صورتي که از کارکرد مناسب سازمان بهزيستي اطمينان حاصل کنيم، با کمال افتخار اين مراکز را به آنها واگذار خواهيم کرد.
هاشمي افزود: با اين واگذاري مشکلات برطرف نميشود بلکه در صورت نگاه ويژه دولت و مجلس شوراي اسلامي به اين بيماران و نگهداري آنها مشکلات به تدريج حل خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]