واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۴۹ب.ظ)
راهاندازي بورس مسکن در تضاد کاهش قيمت مسکن است موج - ساير رسانهها؛ رئيس سابق اتحاديه املاک کشور، با اشاره به حرف و حديثهاي فراوان اين روزها در باب راهاندازي بورس مسکن، اظهار داشت: با راهاندازي چنين بازاري در سطح کشور مخالف هستم.
ايرنا نوشت:
مصطفي قليخسروي، رئيس سابق اتحاديه املاک کشور، با بيان اين که ماهيت بورس سوداگري است، تصريح کرد: مسکن يک کالاي مصرفي است که نميخواهيم قيمت آن روند افزايشي در پيش بگيرد، در حالي که راهاندازي بورس مسکن در تضاد با اين موضوع است.
مصطفي قليخسروي، با اشاره به حرف و حديثهاي فراوان اين روزها در باب راهاندازي بورس مسکن، اظهار داشت: با راهاندازي چنين بازاري در سطح کشور مخالف هستم.
وي با اشاره به ماهيت سوداگري بورس، افزود: اين در حالي است که مقوله مهمي همچون مسکن نبايد در کار سوداگري وارد شود؛ چراکه مسکن يک کالاي مصرفي است و نميخواهيم قيمت آن روند افزايشي در پيش بگيرد، امري که با راهاندازي بورس محقق نميشود.
خسروي با بيان اين که بايد همواره بهترين شرايط و شيوهها را که ميتواند براي مسکن مؤثر باشد اتخاذ کنيم، تصريح کرد: در شرايطي که حدود ۷۰ درصد از سازندگان مسکن اين روزها عقبنشيني کردهاند، بازار ساختوساز در رکود به سر ميبرد و برخي سازندگان منتظر توافق با گروه ۱+۵ هستند، نبايد اجازه دهيم شرايط اين بازار بهگونهاي پيش برود که بحراني در آن به وجود آيد.
وي گفت: هماينک ۸۵ درصد توليدات مصالح ساختماني داخلي و مابقي آن مصالح وارداتي خارجي است و متوليان امر بايد به دنبال ساماندهي چنين مسائلي در کشور باشند.
عضو هيأت رئيسه اتحاديه املاک کشور ادامه داد: خارج کردن ساختوسازها از حالت سنتي، ارتقاي مديريت کارگاهي، افزايش سرعت کار ساختوسازها، پرداخت وام به سازندگان مسکن و غيره ازجمله اقداماتي است که اگر کنترل شود، رونق ساختوسازها در کشور و به حرکت در آوردن حداقل ۱۷۴ شغل کليدي ديگر در اين زمينه که به ساختوسازها وابسته هستند را به دنبال خواهد داشت؛ در حالي که ايجاد و راهاندازي بورس مسکن نميتواند آثار مطلوبي به دنبال داشته باشد.
وي بهطور نمونه با اشاره به ايجاد کد رهگيري مسکن طي سنوات گذشته، خاطرنشان کرد: اين امر براي شفافسازي هرچه بيشتر در بازار مسکن و تسهيل شرايط براي عرضهکنندگان و متقاضيان مسکن ايجاد شده بود تا دردسرها در اين حوزه بيشتر کاهش يابد، ساير اقدامات در حوزه مسکن نيز بايد با چنين رويکردي در پيش گرفته شوند.
اين کارشناس و فعال صنفي بازار مسکن در خاتمه با اشاره به در پيش بودن ايام نقل و انتقال مستأجران، خواستار آن شد تا مستأجران همواره به دور از طمعورزي و رو دربايستي، هيچ قراردادي را نخوانده و مطالعه نکرده امضا نکنند و بدون مشاور متخصص پاي قراردادها نروند.
هفته گذشته يکي از اعضاي کميسيون اقتصادي مجلس، به راهاندازي بازار سرمايهاي مسکن همچون بورس مسکن اشاره کرده و ايجاد اين بازار را در جهت شفافيت قيمت مسکن و مديريت تعادل عرضه و تقاضاي آن مفيد دانسته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]