واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
به بهانه حفظ آرامش؛
برگزاری یادبود قربانیان سربرنیتسا ممنوع شد
از زمان جنگ جهانی دوم، واقعه سربرنیتسا به عنوان هولناکترین کشتاری محسوب میشود که در خاک اروپا روی داده است.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، مقامهای صربستان هرگونه تجمع در بلگراد با هدف برگزاری بیستمین سالگرد یادبود قربانیان سربرنیتسا را ممنوع کردند. این تصمیم دولت صربستان در واکنش به تهدید گروههای دست راستی برای بر هم زدن تجمعهای احتمالی اتخاذ شده است. روز شنبه برابر است با سالروز کشتار نزدیک به هشت هزار مرد و پسر بچه مسلمان به دست صربهای بوسنی که ۲۰ سال قبل در جریان جنگ داخلی بوسنی روی داد. پیشتر فعالان اجتماعی در صربستان برنامههایی را برای یادبود قربانیان این واقعه در مقابل ساختمان پارلمان این کشور سازماندهی کرده بودند. همچنین قرار است روز شنبه در کشور بوسنی و هرزگوین، مراسم یادبود رسمی این واقعه در شهر سربرنیتسا برگزار شود. پلیس صربستان در واکنش به گزارشهای مربوط به آماده شدن گروههای مخالف مراسم یادبود در بلگراد تصمیم گرفت برگزاری هر گونه تجمع روز شنبه در مقابل پارلمان این کشور را ممنوع اعلام کند.
در جریان جنگ بوسنی، یک گروه شبهنظامی صرب که از حمایت صربستان برخوردار بود پسربچههای دست بسته را با تیر خلاص اعدام میکرد به گزارش بی بی سی، نبویسا استفانوویچ وزیر کشور صربستان گفته است که این تصمیم را برای "حفظ آرامش و امنیت در سراسر کشور" گرفته است. دوشان ماشیچ هماهنگ کننده اصلی مراسم یادبود در شهر بلگراد، تصمیم دولت برای لغو برنامه را "شرم آور" دانسته و گفته است این کار به خوبی نشان میدهد که "جایگاه صربستان در سال ۲۰۱۵ کجاست." با این حال، مجله بالکانیست چاپ بلگراد گزارش میدهد که جمعه شب مراسمی محدود در پایتخت صربستان برگزار شده و شماری از شهروندان با روشن کردن شمع یاد قربانیان را گرامی داشته اند. قرار است روز شنبه الکساندر ووچیچ نخست وزیر صربستان به بوسنی و هرزگوین برود تا در مراسم رسمی یادبود سربرنیتسا حضور یابد.
بقایای ۱۳۶ قربانی کشتار سربرنیتسا که اخیرا تشخیص هویت داده شدهاند قرار است روز شنبه در این شهر دفن شود کشتار سربرنیستا روز ۱۱ ژوئیه ۱۹۹۵ و در ادامه جنگ خونباری روی داد که منجر به فروپاشی یوگسلاوی سابق و تشکیل چند کشور مستقل شد. در جنگ بوسنی، نیروهای صرب بوسنی که از پشتیبانی صربستان برخوردار بودند با دولت مسلمان بوسنی میجنگیدند. در روزی که کشتار روی داد هزاران نفر در شهر سربرنیتسا جمع شده بودند که محلی امن از نظر سازمان ملل متحد محسوب میشد. روز چهارشنبه، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که کشتار سربرنیتسا را به عنوان "نسل کشی" محکوم میکرد با وتوی روسیه رد شد. 106
۲۰/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]