تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اطاعت خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با معصيت خدا بدبخت نمى‏گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845326962




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش مصرف شير و جولان ميوه هاي خارجي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ تير ۱۳۹۴ (۱۴:۲۵ب.ظ)
آخرين اخبار هفته گذشته بازار خوراکي ها؛ کاهش مصرف شير و جولان ميوه هاي خارجي موج - گروه اجتماعي؛
در هفته‌اي که پشت سر گذاشتيم حرف و حديث هايي از گران بودن قيمت شير تا بالا بودن قيمت يک کيلو سيب فرانسوي از قيمت مرغ در بازار ها بوديم که اين موضوعات محور بيشترين اخبار منتشر شده در رسانه هاي کشور بود.
با بررسي ميداني بازار خوراکي ها به اين نکته مي رسيم که چرا واقعاً هميشه در کشور بايد شاهد افزايش قيمت محصولاتي باشيم که نياز اوليه خانواده ها را تأمين مي‌کند و چرا نمي توان با يک استراتژي مناسب مشکلات حوزه خوراکي ها در بازار داخلي را براي هميشه حل کرد.
رئيس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني تهران در اين خصوص به قيمت شير در ايران که بالاتر از قيمت جهاني است، اشاره مي کند و مي گويد: در صورت افزايش مجدد قيمت ها علاوه بر کاهش مصرف داخلي،‌ خطر از دست رفتن بازار صادراتي لبنيات به عراق و تصاحب آن توسط ترکيه وجود دارد. اين موضوع در حالي است که قدرت خريد خانوار و مصرف لبنيات در کشور 43 درصد پايين آمده است که در مصرف شير بيشتر اين موضوع به چشم مي‌خورد.
از طرفي سرانه مصرف شير در کشورهاي توسعه يافته 350 کيلوگرم است که اين رقم در ايران قبل از کاهش مصرف به 80 کيلوگرم رسيده بوده و اکنون مشخص نيست به چه رقمي خواهد رسيد. اين موضع مي تواند مشکلاتي همچون پوکي استخوان در سالمندان و کاهش رشد استخواني و کمبود ويتامين D در کودکان رو به رشد داشته باشد.
با همه اين مشکلات بسياري از فعالان اين حوزه قيمت شير در ايران را 25 درصد بالاتر از قيمت جهاني مي‌دانند که خود اين موضوع مي تواند سدي براي صادرات اين محصول به کشور هاي منطقه باشد.
به گفته يکي از صادرکنندگان، قيمت هر کيلوگرم شير در ترکيه هزار و 30 تومان و در اتحاديه اروپا 970 تومان است، در حالي که اين رقم در ايران هزار و 200 تومان است که البته دامداران خواستار افزايش قيمت آن به هزار و 440 تومان هستند.
وي معتقد است؛ با افزايش مجدد قيمت شير در بازار نه تنها بخش ديگري از بازار داخل به دليل کاهش قدرت خريد مردم از دست مي‌رود، بلکه بازار بزرگ صادراتي عراق نيز به طور کامل از دست مي‌رود؛ چرا که با رقبايي جدي مانند ترکيه رو به رو هستيم.
در خصوص موضوع قيمت شير و مشکلاتي که پيش آورده است اين سوال مطرح مي شود که با توجه به نياز هاي داخلي و نيز اجرايي شدن اقتصاد مقاومتي وقت آن نرسيده است که مسوولان کشورمان براي آن استراتژي مناسبي تبيين کنند.
حال کمي از بازار شير و لبنيات دور شويم و به بازارهاي ميوه سري بزنيم، بر اساس مشاهدات ميداني خبرنگار ما اکنون در اين بازار، ميوه‌هاي خارجي به رغم ممنوعيت وارداتشان همچنان قيمت‌هايي بسيار بالاتر از ميوه‌هاي داخلي دارند، تا جايي‌ که در برخي محصولات قيمت برخي از آن‌ها به کيلويي 18 هزار تومان رسيده که مي‌توان گفت بيش از سه برابر قيمت يک کيلو مرغ به عنوان محصول پروتئيني استراتژيک است.
اين اتفاق در حالي رقم مي خورد که وزارت جهاد کشاورزي طي 4 سال گذشته و با هدف حمايت از توليدکنندگان و کشاورزان داخلي، واردات انواع ميوه به‌جز موز، آناناس و انبه را ممنوع اعلام کرده است.
از سويي ديگر آمار گمرک، در سه ماه ابتدايي سال جاري نشان مي دهد که 154.3 هزار تن موز سبز يا خشک کرده به ارزش 118.8 ميليون دلار به کشور وارد شده که از لحاظ وزني 70 درصد و از لحاظ ارزشي 28 درصد رشد داشته است.
و در سه ماه ابتدايي سال 93 نيز ميزان واردات اين محصول 90 هزار تن به ارزش 93 ميليون دلار بوده است.
در حالي که متوسط قيمت هر کيلوگرم از اين محصول در سال گذشته يک دلار بوده که اين رقم در سال جاري به 0.8 دلار کاهش يافته است، اين امر در افزايش انگيزه واردات بي تأثير نيست.
افزايش سرسام آور قيمت ميوه‌هاي ايراني، عامل افزايش ۷۰ درصدي واردات موز در سه ماه ابتدايي امسال و پر شدن سفره ايراني‌ها از اين ميوه خارجي بوده و موز در سال جاري درمقايسه با ميوه‌هاي ايراني قيمت ارزان تري داشته و با قيمت 3 هزار و 500 تومان تا 3 هزار و 800 تومان سهم بيشتري در سفره‌هاي مردم به خود اختصاص داده است.
در حال حاضر هر کيلوگرم پرتقال مصري و ترکيه‌اي 4 هزار و 400 تا 6 هزار و 500 تومان، ليموترش برزيلي، آفريقايي و مصري 11 هزار تومان، گلابي چيني 12 تا 13 هزار تومان، انبه پاکستاني 7 هزار تومان و سيب فرانسوي 18 هزار تومان است.
حال با اين افزايش قيمت واقعاً چه کساني جرات خريد اين ميوهاي اشرافي را دارد؟ و آيا در بازار ميوه هم شاهد افزايش فاصله طبقاتي شده ايم و مردم بايد با گراني ميوه دست و پنجه نرم کنند؟ چه کسي پاسخگوي مشکلات به وجود آمده در اين خصوص خواهد بود؟













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن