واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افشای آزمایش های گسترده میکروبی و شیمیایی انگلیس در دوران جنگ سرد لندن - ایرنا- براساس نتایج تحقیقات جدید صورت گرفته توسط محققان انگلیسی که روز پنجشنبه منتشر شد، دولت انگلیس در دوران جنگ سرد ، به صورت مخفیانه، اقدام به آزمایش های گسترده جنگ افزارهای شیمیایی و میکروبی در انگلیس و سایر نقاط جهان از جمله نیجریه و باهاماس کرده بود.
به گزارش ایرنا، روزنامه ایندیپندنت روز پنجشنبه در گزارشی در این خصوص نوشت: براساس تحقیقات تاریخی جدید صورت گرفته، دولت انگلیس در دوران جنگ سرد، حتی مردم عادی و نظامیان این کشور را بدون اینکه اطلاعی داشته باشند، همانند خوکچه های هندی، در مقیاس وسیع تر از آنچه پیشتر تصور می شد، در معرض سلاح های شیمیایی و میکروبی، قرار داده است.
این روزنامه افزود: در بیش از 750 عملیات سری، هزاران نفر از مردم عادی انگلیس در معرض این تسلیحات شیمیایی و میکروبی از طریق هواپیما، کشتی و خودروها در جاده ، قرار داشته اند.
ایندیپندنت با بیان اینکه تاکنون مورخان تصور می کردند وسعت چنین عملیاتی بسیارکم بوده است، نوشت : تحقیقات جدیدی که توسط "اولف اشمیت" استاد تاریخ معاصر در دانشگاه "کنت " هدایت شده ، نشانگر آن است که هواپیماهای ارتش انگلیس هزاران کیلوگرم یک ماده شیمیایی «با قابلیت سمی عمدتا ناشناخته» بر روی انگلیسی های غیرنظامی در اطراف "سالیسبور " در "ویلتشایر"، "کاردینگتون" در "بدفوردشایر" و "نوریچ " در "نورفولک" فرو ریخته بودند.
به نوشته این روزنامه، مقادیر قابل توجهی از این مواد نیز در بخش هایی از کانال انگلیس( مانش) و دریای شمال ریخته شده بود، اگر هنوز دامنه و آثار آن هنوز مشخص نیست.
ایندیپندنت افزود: این تحقیق برای اولین بار فاش کرد، بین سالهای 1953 تا 1964 میلادی در حدود چهار هزار و 600 کیلوگرم ماده شیمیایی "سولفید کادمیوم روی" (که درحال حاضر بر اساس میزان کادمیوم موجود در آن به طور بالقوه سرطان زا قلمداد می شود) از کشتی ها، هواپیماها و کامیون ها به بیرون منتشر شده است.
این روزنامه نوشت: نتیجه پژوهش پروفسور اشمیت که در نهم جولای ( روز پنجشنبه ) در کتابی تحت عنوان «علم سری» انتشار یافت، فاش می سازد که در دوران جنگ سرد از مسافران مترو لندن نیز در مقیاسی بسیار وسیع تر از آنچه قبلا تصور می شد، به عنوان خوکچه آزمایشگاهی استفاده شده بود.
ایندیپندنت افزود: این تحقیق همچنین افشاگر انجام آزمایش میدانی یک جنگ افزاربیولوژیکی ناشناخته در شبکه متروی لندن پایتخت انگلیس در ماه "می" 1964میلادی است.
این روزنامه افزود: این عملیات سری که توسط دانشمندان مرکز تحقیقات شیمیایی و میکروبی دولت انگلیس در "پورتون داون "در "ویلتشایر" انجام شد ، شامل انتشار مقادیر عظیمی از باکتری موسوم به "باسیلوس گلوبیجی" بود. این دانشمندان علاقه مند بودند میزان گسترش این باکتری را در شبکه مترو و سیستم های تهویه آن بسنجند.
به نوشته این روزنامه در گذشته دولت انگلیس بر این تصور بود که باکتری "باسیلوس گلوبیجی" بی خطر است اما امروز یک علت مسمومیت غذایی ، عفونت چشم و حتی مسمومیت خون قلمداد می شود و هنوز مشخص نیست آیا مقامات دولتی قبل از انتشار این باکتری آن را آزمایش کرده بودند یا نه .
ایندیپندنت افزود: در سال 1952 میلادی نیز یک آزمایش ویژه، با استفاده از باکتری زنده طاعون در نزدیکی ساحل غربی اسکاتلند انجام گرفت. از مدتها قبل مشخص شده بود که یک کشتی ماهیگیری به طور سهوی از میان ابری از باکتری عبور کرده بود که نگرانی های وسیعی را در مورد ابتلا ماهیگیران به آن بیماری موجب شده بود . محل میدانی آزمایش این باکتری فقط در فاصله چند مایلی جزیره "لویس" انجام شد که چند هزار نفر جمعیت داشت.
به نوشته این روزنامه، با توجه به خطرات انتشار این گونه آزمایش های خطرناک برای جمعیت های انسانی، خصوصا به دنبال ماجرای صورت گرفته برای کشتی ماهیگیری یاد شده، چرچیل نخست وزیر وقت انگلیس طرحی را به تصویب رساند که این گونه آزمایش ها در "باهاماس" که تحت کنترل انگلیس بود، صورت بگیرد.
ایندیپندت با اشاره به عدم محدودیت دانشمندان دولتی انگلیس برای این گونه آزمایش ها در باهاماس، نوشت: در سال 1954 میلادی ، دولت انگلیس اقدام به اعزام دانشمندان جنگ افزارهای میکروبی جنگ سرد، به مناطقی در نزدیکی جزیره ای فاقد جمعیت در باهاماس و انتشار ویروس های خطرناکی در این منطقه می کند که دامنه آن به ونزوئلا هم می رسد . این ویروس ها می توانستند سبب ایجاد بیماری در انسان از جمله تب بالا، خستگی طولانی مدت، سردرد و گاهی حتی مرگ شوند.
این روزنامه نوشت: تحقیقات جدید همچنین افشاگر این نکته است که برای اولین بار در این دوران، انگلیس از نیجریه نیز به عنوان محلی برای آزمایش گازهای اعصاب استفاده کرده است .
ایندیپندنت با اشاره به انجام این آزمایش ها به مدت 15 ماه در منطقه ای در جنوب نیجریه نوشت: مزیت این کشور در آن بود که تسلیحات گاز اعصاب در منطقه ای با آب و هوایی استوایی مورد آزمایش قرار می گرفت که امکان این آزمایش در انگلیس و یا استرالیا نبود.
به نوشته این روزنامه، اما دامنه آلودگی ساکنان محلی نیجریه و باهاماس بدنبال آزمایش های شیمیایی و میکروبی انگلیس مشخص نیست.
ایندیپندنت همچنین با اشاره به آزمایش های شیمیایی طی جنگ سرد بر روی سربازان انگلیسی در انگلستان، نوشت: براساس تحقیقات یاد شده، 30 هزار آزمایش شیمیایی سری عمدتا در" پورتون داون" بر روی بیش از14 هزار سرباز انگلیسی بین سالهای 1945 تا 1989 میلادی صورت گرفته است که در اکثر موارد به نظامیان اطلاعات کافی درباره آزمایش های مربوط داده نشده بود.
اروپا**5**1552
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/how-the-british-government-subjected-thousands-of-people-to-chemical-and-biological-warfare-trials-during-cold-war-10376411.html
18/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]