واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فقر شدید درهند به نصف کاهش یافت دهلی نو - ایرنا - سازمان ملل متحد اعلام کرد دولت هند در راستای دستیابی به اهداف توسعه هزاره این سازمان موفق به کاهش نیمی از افراد دارای فقر شدید در این کشور شده است .
براساس گزارش برنامه هزاره سازمان ملل که امروز پنجشنبه منتشر شد، میزان فقر شدید در هند از سال 1994 تا سال 2011 از حدود 50 درصد جمعیت این کشور به یک چهارم کاهش یافته است .
اهداف توسعه هزاره از سال 2000، با هشت عنوان توسط سازمان ملل طراحی شده و قرار شد کشورها تا سال 2015 برای دستیابی به این اهداف تلاش کنند.
مهمترین این اهداف که توسط 189 کشور مورد پذیرش قرار گرفت، از بین بردن فقر شدید و گرسنگی ،
آموزش ابتدایی همگانی، کاهش مرگ و میر کودکان، بهبود سلامت مادران، مبارزه با ایدز، مالاریا و دیگر بیماری ها، تضمین پایداری محیط زیست و گسترش مشارکت جهانی برای توسعه از دیگر اهداف این برنامه است.
در گزارش سازمان ملل متحد آمده است در 17 سال پیش حدود نیمی از جمعیت هند دارای فقر شدید بودند که این تعداد در سال 2011 به یک چهارم جمعیت این کشور کاهش یافته است .
بر اساس این گزارش خانوارهایی که درآمد روزانه آنها 1.25 دلار و یا کمتر در روز دارند در زمره افراد دارای فقر شدید محسوب شده اند.
هر چند دستاوردهای هند دراین زمینه قابل تقدیر است ولی همچنان این کشور در زمینه کاهش فقر شدید در مقایسه با همسایگان خود نظیر پاکستان ،بنگلادش و نپال عقب تر است .
دولت هند همچنان تمرکزش بر کاهش گرسنگی است چرا که همچنان یک چهارم از جمعیت دارای سوء تغذیه جهان و یک سوم کودکان دنیا دارای کمبود وزن دراین کشور زندگی می کنند.
**سرعت کند در جلوگیری از مرگ و میر مادران
براساس گزارش اهداف توسعه ای هزاره، اگرچه هند میزان فقر شدید را به نصف کاهش داده، اما این کشور در دیگر پارامترها از جمله جلوگیری از مرگ و میرمادران توفیق زیادی نداشته است .
ناگیش کومار رئیس کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در بخش جنوب و جنوب غرب آسیا درگفت وگو با روزنامه هندو ،دلیل کاهش سرعت هند در کاهش فقر را گستردگی و تعداد جمعیت این کشور می داند.
**کاهش انتشار آلاینده دی اکسید کربن
بر اساس گزارش هزاره سازمان ملل، هند از معدود کشورهایی است که موفق به کاهش تولید و انتشار آلاینده دی اکسید کربن درمقایسه با سال 1990 شده است .
دکتر دبروف یکی از کارشناسان می گوید:هنوز هم هند در بعضی از پارامترها بهداشتی از جمله مرگ و میر مادران و نوزدان و همچنین بهداشت اولیه عقب مانده است. اگرچه میزان مرگ و میر نوزادان بدو تولد از 88.2 مرگ در 1000 تولد در سال 1990 به 43.8 مرگ در سال 2012 کاهش یافته است، ولی باز هم این میزان سرعت پایین بهبود را نشان میدهد.
*آساق*266 *1600
http://www.thehindu.com/news/national/millennium-development-goals-report-2015-india-on-track-in-reducing-poverty/article7396544.ece
18/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]