واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: آمریكا و اسراییل؛ تقابل یا تفاهمرییس جمهور آمریكا در جریان سخنرانی اخیر خود و در راستای سیاستهای به اصطلاح تغییر خود، به لزوم بازگشت رژیم صهیونیستی به مرزهای قبل از سال 1967 و تشكیل دولت مستقل فلسطینی تاكید كرد اما این بار نیز این فرزند نامشروع و ناخلف از تحقق و اجرای آن سر باز زد و یك بار دیگر خوی استكباری خود را به جهانیان نشان داد.
باراک اوباما، رییس جمهور آمریكا در سخنرانی اخیر خود دفاع از تغییرات دموکراسی خواهانه در خاور میانه را از اولویتهای اصلی دولت آمریکا اعلام كرد و تعیین حدود و مرزهای دو کشور فلسطین و اسرائیل را به عنوان یکی از خواسته های دیرینه فلسطینی ها مورد تایید قرار داد.رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در بخشی از سخنرانی خود گفت: مرزهای اسرائیل و فلسطین باید بر مبنای پیمان سال 1967 میلادی و با توافق طرفین در نظر گرفته شود. بنابراین امنیت و به رسمیت شناخته شدن مرزها برای تاسیس هر دو کشور است.اما این سخنان حتی مورد توجه مردم عادی فلسطین قرار نگرفت. یکی از شهروندان غزه در این باره می گوید: متاسفانه، سخنرانیهای رهبران آمریکا تکراری است. وعده میدهند اما اجرا نمی کنند. سیاست آمریکا وقت کشی و فرصت دادن به اسراییل است.این اظهارات در حالی است كه شهرک سازیهای جنجالی از سوی دولت اسرائیل ادامه دارد و نخست وزیر اسرائیل نیز می گوید که تصور اوباما از دولت فلسطین می تواند به بی دفاع شدن دولت اسرائیل بی انجامد، محمود عباس رئیس جمهوری دولت خودگردان فلسطین از مواضع اخیر اوباما در گشودن باب گفتگو با طرف اسرائیلی استقبال کرده است.امام خمینی (ره) به حق این رژیم را نامشروع نامیده بودند كه باید از روی زمین محو شود. این مساله را می توان در رفتار امروز این رژیم مشاهده كرد كه حتی به فرامین اربابان غربی خود نیز وقعی نمی دهد و در كمال وقاحت آنها را رد می كند.در كنار تمام این بحثها سفر نتانیاهو به آمریکا برای شرکت در کنفرانس سالانه کمیته روابط عمومی ایالات متحده آمریکا و اسرائیل موسوم به ایپک انجام شد. در این سفر طی دیدار اوباما و ناتانیاهو، وی دیدگاه باراک اوباما را مبنی بر بازگشت اسرائیل به مرزهای سال ۱۹۶۷ برای پیشبرد روند صلح خاورمیانه رد کرد و گفت: در زمانی که اسرائیل آمادۀ برداشتن گامهای جدی برای صلح است، دیدگاه بازگشت به مرزهای پیش از جنگ سال ۱۹۶۷ غیرقابل دفاع است؛ زیرا تغییرات جمعیتی را که در این مناطق تحت اختیار اسرائیل رخ داده، در نظر نمی گیرد و اسرائیل چنین کاری نخواهد کرد.صائب عریقات، مذاکره کنندۀ پیشین تشکیلات خودگردان فلسطین نیز، در موضعی پیرامون سخنان بنیامین نتانیاهو اظهار داشت: نخست وزیر اسرائیل دیدگاه رئیس جمهوری آمریکا را مبنی بر بازگشت به مرزهای ۱۹۶۷ برای تشکیل دو کشور مستقل رد کرد. بنابراین فکر نمیکنم طرفی برای مذاکره و روند صلحی در کار باشد.این در حالی است كه نخست وزیر اسرائیل پس از سخنرانی باراک اوباما درباره مسائل خاورمیانه در تماسی تلفنی از هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا خواسته بود که بخشهای مربوط به بازگشت اسرائیل به مرزهای ۱۹۶۷ از موضع وی حذف شود.
در این سال اسرائیل در جنگ شش روزه علیه فلسطینیان بلندیهای جولان و کرانه باختری رود اردن را تصرف و سپس شهرک سازی در آن را آغاز کرد. از آن زمان تاکنون این سیاست اسرائیل مانعی در روند صلح خاورمیانه بوده است. از كنفرانس اسلو در دهه 70 قرن گذشته میلادی و در جریان اجلاسهای مختلف به اصطلاح صلح این بحث برقرار بوده كه فقط منجر به امتیاز دادن به رژیم صهیونیستی شده است. در كنار آن شهركسازیها اسراییل نیز تداوم یافته است و صلحی نیز محقق نشده است.بر فرض محال اگر سیاستهای آمریكا در منطقه را عادلانه و در جهت حمایت از صلح تلقی كنیم، اما اقدامات این كشور در حمایت از این رژیم نامشروع و وتویهای متعدد قطعنامههای شورای امنیت علیه ای رژیم، فضایی را فراهم كرده است كه این رژیم بدون هیچ واهمه ای این موضوع را رد كند.هم اکنون 300 هزار شهرک نشین یهودی در سرزمینهای اشغالی فلسطینی در کرانه باختری رود اردن زندگی می کنند و اسرائیل الحاق این سرزمینها به خاک خود را شرط برقراری صلح با فلسطینیان عنوان کرده است. بارها در نشستهای مختلف گروه سازش كار فلسطینی با دادن امتیازهایی تصور كردند كه می توانند بخشی از حقوق فلسطینیان را باز گردانند اما این مسایل تنها نتیجهای جز از دست رفتن حقوق ملت فلسطین نداشته است. امام خمینی (ره) به حق این رژیم را نامشروع نامیده بودند كه باید از روی زمین محو شود. این مساله را می توان در رفتار امروز این رژیم مشاهده كرد كه حتی به فرامین اربابان غربی خود نیز وقعی نمی دهد و در كمال وقاحت آنها را رد می كند.این روند تا زمانی كه به خواستهها و نیات ملت فلسطین توجه نشود ابتر خواهد ماند. مذاكره كنندگان فلسطینی نیز باید توجه كنند كه دیگر نمیتوانند از طریق مصالحه و مذاكره امورات مربوط به صلح را به پیش ببند. تنها راهی كه برای این مساله قابل تصور است و عملی نیز میباشد مبارزه و تداوم انتفاضههای ملت فلسطین است؛ كما اینكه نتیجه این مساله را در جنگ غزه و لبنان شاهد بودیم. هاتف پوررشیدیبخش سیاست تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 517]