محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829620955
ایران و سازمان شانگهای؛ پیوندی با نگاه به آینده
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایران و سازمان شانگهای؛ پیوندی با نگاه به آینده
شهر «اوفا» در روسیه روزهای هجدهم و نوزدهم تیرماه میزبان نشست سران کشورهای عضو «سازمان همکاری شانگهای» است؛ سازمانی که به نظر می رسد به دنبال گسترش همکاری ها و حل و فصل مسوولانه ی چالش های منطقه یی است.
آفتاب : سازمان همکاری شانگهای از جمله سازمان هایی است که ضمن حفظ و تداوم موجودیت خود و با توجه به ظرفیت های اعضا و شرایط منطقه یی و بین المللی به تدریج در حال گسترش فعالیت ها است.
شهر اوفا در روسیه در حالی روزهای پنجشنبه و جمعه میزبان نشست سازمان همکاری شانگهای است که حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست شرکت خواهد کرد و قرار است دیداری دوجانبه نیز با «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه داشته باشد.
تاکنون چهارده دوره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در کشورهای گوناگون عضو این سازمان برگزار شده و پانزدهمین دوره ی آن در روسیه برگزار می شود. همچنین مقام های کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای نشستی مشترک با «گروه بریکس» متشکل از پنج قدرت نوظهور جهان برگزار خواهند کرد.
با توجه به اینکه در نشست های پیشین، قوانین مربوط به پذیرش اعضای تازه مورد بازبینی قرار گرفته است، احتمال می رود در نشست سران در روسیه اعضای تازه به عضویت سازمان پذیرفته شوند اما آنچه اهمیت این نشست را برای جمهوری اسلامی ایران دوچندان ساخته، برگزاری آن همزمان با دور نهایی مذاکره با گروه 1+5 برای دستیابی توافق هسته یی است که به نظر می رسد می تواند فضای همکاری های منطقه یی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران را گسترش دهد.
سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 میلادی (1380 خورشیدی) به دست رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه گذاری شد. سازمان همکاری شانگهای در حقیقت ترکیب تازه یی از سازمان موسوم به «شانگهای ۵» است که در سال 1996 تشکیل شده بود ولی نام آن پس از عضویت ازبکستان به «سازمان همکاری شانگهای» تغییر داده شد.
افزون بر اعضای اصلی، نخست مغولستان در سال ۲۰۰۴ به سازمان شانگهای پیوست. سپس ایران، پاکستان، هند و افغانستان به عنوان عضو ناظر به سازمان پیوستند.
در آغاز هرچند بسیاری از کارشناسان تصور می کردند که این پیمان کوششی از جانب روسیه و چین برای رویارویی با موج گسترش ناتو به شرق است اما با وقوع حادثه ی یازدهم سپتامبر 2001 و برجسته شدن تهدید گروه های «طالبان» و «القاعده»، جهت گیری های ضد تروریستی و ضد افراطی گری در این سازمان تقویت شد. تشکیل یک مرکز ضد تروریستی در «تاشکند» پایتخت ازبکستان در سال 2004 و تصویب چند سند برای رویارویی با این پدیده، پیامد تشدید نگرانی کشورهای عضو سازمان از پدیده ی تروریسم (دهشت افکنی) و افراط گرایی بوده است.
به طور کلی درباره ی ماهیت سازمان همکاری شانگهای باید 2 نکته را بیان کرد؛ نخست اینکه چین و روسیه سازمان همکاری شانگهای را محل مناسبی برای یکپارچه ساختن کشورهای آسیای مرکزی علیه سیاست های آمریکا دیده اند و از این راه تلاش دارند تا خلا قدرت به وجود آمده در سال های پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را پر کنند. نکته ی دوم، ابهام درباره ی آینده ی شانگهای است که علت آن ماهیت قوام نیافته ی سازمان طی این سا ل ها بوده است.
چهار هدف عمده نیز که موجب شده سازمان همکاری شانگهای به صورت یک سازمان پایدار ظاهر شود عبارت است از نگرانی کشورهای عضو از گسترش اختلاف های مرزی و تحرک های نظامی یکدیگر، دغدغه های مربوط به گسترش افراط گرایی و تروریسم در منطقه، نگرانی از کوشش های یکجانبه گرایانه برای حل و فصل مسایل بین المللی و تلاش برای ایجاد توازن قدرت در سطح نظام بین الملل.
درباره ی آینده ی سازمان همکاری شانگهای و فرصت ها و چالش های پیش روی آن دیدگاه های متفاوتی وجود دارد. برخی از تحلیل گران به دلیل ظرفیت های محدود سازمان در جهت تامین نیازهای گوناگون اعضا، توسعه ی کمی و کیفی آن را چندان محتمل نمی دانند. در برابر، شماری از صاحبنظران به دلیل توانمندی قابل توجه اعضای سازمان در برخی از حوزه ها، این سازمان را دارای ظرفیت هایی می دانند که می تواند در آینده نقش گسترده تری را در مدیریت چالش های منطقه یی و بین المللی بر عهده گیرد.
به دلیل نبود اجماع در طراحی یک نظام امنیت دسته جمعی به نظر می رسد که همکاری های امنیتی میان اعضا همچنان محدود است. همچنین گسترده کردن فعالیت ها به حوزه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی سبب شده که شانگهای تا رسیدن به مرحله ی کارآمدی مطلوب به عنوان سازمانی منطقه یی راهی طولانی در پیش داشته باشد.
با وجود این، برخورداری از نیمی از جمعیت جهان (با در نظر گرفتن اعضای ناظر) و بخش اعظم منطقه ی اوراسیا با منابع فراوان انرژی و همچنین قرار گرفتن در یک موقعیت ژئواستراتژیک میان 2 قطب پیشرفته ی اقتصادی جهان یعنی شرق آسیا و غرب اروپا، سازمان همکاری شانگهای را از ظرفیت های زیربنایی توسعه بهره مند می سازد.
نکته ی دیگر اینکه شکل گیری سازمان همکاری شانگهای به عنوان نخستین ترتیبات امنیتی پس از جنگ سرد، واکنش بسیاری از بازیگران منطقه یی و فرامنطقه یی را به همراه داشت. از جمله اینکه برخی کشورها مانند، هند، پاکستان، ایران و مغولستان پس از شکل گیری سازمان تمایل خود را برای همکاری در زمینه های گوناگون ابراز داشته اند. از این رو جمهوری اسلامی ایران در سال 1384 به همراه هند و پاکستان به عضویت ناظر سازمان همکاری شانگهای در آمد.
در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران اهداف گوناگونی را از عضویت و مشارکت در این سازمان پیگیری می کند. یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ایجاد و پیشبرد اصلاحات ساختاری در نظام بین المللی بوده است و در این میان، عضویت در سازمان همکاری شانگهای می تواند به تحقق این هدف کمک کند.
همکاری و همگرایی با هدف برطرف سازی مشکل ها و مسایل منطقه یی و رسیدن به امنیت و رفاه اقتصادی از دیگر هدف های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. در این چارچوب، دولت یازدهم با هدف گسترش همکاری های منطقه یی و بین المللی به دنبال مشارکت در سازمان همکاری شانگهای و پیگیری سیاست امنیت و رفاه اقتصادی مشترک است.
سیاست خارجی دولت یازدهم، سیاست «تعامل سازنده» و ایجاد روابطی متوازن با همه ی کشورها و نه پیوند با یک یا چند کشور خاص است. در چنین چارچوبی و بر مبنای منطق چندجانبه گرایی، دولت یازدهم تلاش دارد تا اهداف عمده ی سیاست خارجی ایران یعنی صلح گرایی، موازنه گرایی و تعامل گرایی در عرصه ی جهانی را پیگیری کند.
جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت کنونی سازمان شانگهای یعنی دارا بودن نیمی از جمعیت و یک چهارم سرزمین های جهان و منابع عظیم نفتی و معدنی، در چارچوب اهداف سیاست خارجی خود می تواند منافع اقتصادی گوناگونی را در فضای منطقه یی و بین المللی پیگیری کند.
حفظ و گسترش بازار مصرفی بزرگ و با دوام برای نفت و صادرات غیرنفتی و رفع نیازهای فناوری و منابع مالی برای توسعه ی صنعتی با توجه به ظرفیت کشورهای عضو از فرصت های اقتصادی ایران در این سازمان محسوب می شود.
عضویت ایران در سازمان همکاری های شانگهای فرصت تازه یی را برای فعالیت های سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی ایران فراهم می سازد و متناسب با ارتقای نقش سازمان در سطح منطقه یی و بین المللی، نقش ایران نیز افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، در فرجام، جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از مزیت های توافق جامع هسته یی و فرصت هایی نظیر شرکت در نشست سران شانگهای می تواند با اتخاذ مواضع اصولی و همچنین پیگیری سیاست تعامل سازنده، افزون بر گسترش همکاری های منطقه یی و بین المللی، نشان دهد که در آینده ی سازمان همکاری شانگهای و آسیای فردا مشارکتی مسوولانه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
ایران و سازمان همکاری شانگهای؛ پیوندی با نگاه به آینده
به بهانه برگزاری اجلاس مشترک سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس با حضور حسن روحانی ایران و سازمان همکاری شانگهای پیوندی با نگاه به آینده تهران- ایرنا- شهر اوفا در روسیه روزهای هجدهم و نوزدهم تیرماه میزبان نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است سازمانی که به نظر مارکستر سازهای ملی ایران هفته آینده آغاز به کار می کند
اتفاقی تاریخی برای سازهای ملی ایران ارکستر سازهای ملی ایران هفته آینده آغاز به کار می کند خبرگزاری پانا ارکستر سازهای ملی ایران از هفته آینده آغاز به کار کرده و در چهار جلسه تمرینات ابتدایی خود را شروع خواهد کرد تا در روزهای 27 و 28 تیر ماه به روی صحنه تالار وحدت برود ۱۳۹۴ پنجآهنی: اوباما نسبت به نقش ایران در منطقه آگاه است/ عربستان باید سیاستش را در قبال ایران تغییر دهد/ آینده مذاکرا
آهنی اوباما نسبت به نقش ایران در منطقه آگاه است عربستان باید سیاستش را در قبال ایران تغییر دهد آینده مذاکرات بر اصل اطمینان طرفین از یکدیگر استوار استسفیر ایران در فرانسه گفت اوباما فهمیده که ایران ایفا کننده نقشی انکار ناپذیر در منطقه است و مشارکتش برای حل مشکلات و بحرانهایآهنگ رشد اقتصادی ایران سال آینده شتاب میگیرد
سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۶ ۳۵ طبق جدیدترین پیش بینی روبینی گلوبال اکونومیکس ایران در صورت دستیابی به توافق جامع هسته ای که برداشته شدن تحریم های بین المللی را بدنبال خواهد داشت ممکن است شاهد بهبود اقتصادی سریعی نباشد به گزارش ایسنا در شرایطی که مذاکره کنندگان هسته ای در وین تا چآنچه نامه «ساتیا نادلا» در مورد محصولات آینده مایکروسافت میگوید |اخبار ایران و جهان
آنچه نامه ساتیا نادلا در مورد محصولات آینده مایکروسافت میگوید ساتیا نادلا بعد از آن که بر صندلی مدیریت مایکروسافت نشسته است اخیرا نامه ای خطاب به کارمندان مایکروسافت نگارش کرد نامه ای که علیرغم عدم هرگونه اشاره به استراتژی های آینده این شرکت در تولید محصولات در بر دارنده نکامشاور پوتین: با لغو تحریم های شورای امنیت، ایران به عضویت سازمان شانگهای درمی آید
مشاور پوتین با لغو تحریم های شورای امنیت ایران به عضویت سازمان شانگهای درمی آید مسکو - ایرنا - مشاور ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه بر عضویت کشورمان در این سازمان منطقه ای پس از لغو تحریم های شورای امنیت تاکید کرد به گزارش پورتال خبری روسی ام کا اس آنتون کوبیاکوف مشاور رآمریکا از زاویه دید تعامل قدرتها به پرونده هستهای ایران نگاه میکند
دوشنبه ۸ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۲ یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ارائه این تحلیل که غرب و به ویژه آمریکا به دنبال ایفای نقش ایران برای ایجاد ثبات در منطقه است گفت که آمریکا از زاویه دید تعامل قدرتها به پرونده هستهای ایران نگاه میکند عباسعلی منصوری آرانی در گفتوگو بانامه جمعیت حقوقدانان ایرانی مدافع حقوق بشر به دبیرکل سازمان ملل
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۴ جمعیت حقوقدانان ایرانی مدافع حقوق بشر پیرامون وقایع یمن به دبیرکل محترم سازمان ملل متحد نامهای نوشت به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا متن این بیانیه بدین شرح است جناب آقای بانکیمون دبیر کل محترم سازمان ملل متحد احتراما اقدام نرئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران استعفا داد
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران استعفا داداحمد اکبری رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران استعفا داد و وزیر علوم مضطرزاده را جایگزین وی کرد به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس احمد اکبری رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران استعفا داد و وزیر علوم بنشست امنیتی سه جانبه ایران، سوریه و عراق، هفته آینده در بغداد
نشست امنیتی سه جانبه ایران سوریه و عراق هفته آینده در بغدادنشست امنیتی سه جانبه ایران سوریه و عراق هفته آینده در بغداد برگزار خواهد شد به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس نشست سه جانبه امنیتی وزرای کشور ایران سوریه و عراق هفته آینده در بغداد برگزار خواهد شد موضجزئیات توافق از زبان سخنگوی سازمان انرژی اتمی |اخبار ایران و جهان
جزئیات توافق از زبان سخنگوی سازمان انرژی اتمی همزمان با مذاکرات فشرده در وین که دو روز دیگر تمدید شد تیم معاونان آژانس بین المللی انرژی اتمی و معاونان سازمان انرژی اتمی ایران در حال مذاکره هستند تا به راهکارهای مرضی الطرفین برای حل مشکل هسته ای ایران دست پیدا کنند کد خبر ۵۱۵۴۷حضور حزب ندای ایرانیان در انتخابات آینده قطعی است
حضور حزب ندای ایرانیان در انتخابات آینده قطعی استتاریخ انتشار چهارشنبه ۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۱۷ رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان از حضور قطعی این حزب در انتخابات آینده خبر داد صادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با تسنیم درباره برنامههای حظریف: توافق هستهای با ایران را انجام دهید سپس به یکدیگر علیه تروریسم بپیوندیم
ظریف توافق هستهای با ایران را انجام دهید سپس به یکدیگر علیه تروریسم بپیوندیم وزیر امور خارجه ایران طی یادداشتی در یک روزنامه انگلیسی نوشت توافق هستهای با ایران را انجام دهید سپس به یکدیگر علیه تروریسم بپیوندیم روز نو وزیر امور خارجه ایران طی یادداشتی در یک روزنامه اناخبار ایران و جهان | - بازديد رييس سازمان سينمايي از پارك فناوري پرديس
بازديد رييس سازمان سينمايي از پارك فناوري پرديس حجت الله ایوبی رييس سازمان سينمايي و جمعی از فعالان عرصه صنعت سينما از پارك فناوري پرديس بازدید کردند بابک برزویه ۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۰۹ ۵۰معاون سازمان میراث فرهنگی کشور: ایران دومین کشور منطقه در ثبت جهانی آثار طبیعی است
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور ایران دومین کشور منطقه در ثبت جهانی آثار طبیعی استمعاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور گفت جمهوری اسلامی ایران دومین کشور در منطقه است که آثار طبیعی خود را به ثبت یونسکو میرساند به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد محمدحدبیرکل سازمان شانگهای:سطح پیشرفت مذاکرات هسته ای میزان نزدیکی ایران به سازمان شانگهای را تعیین می کند
دبیرکل سازمان شانگهای سطح پیشرفت مذاکرات هسته ای میزان نزدیکی ایران به سازمان شانگهای را تعیین می کند مسکو - دمیتری مزنتسف دبیرکل سازمان همکاری شانگهای در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد سطح پیشرفت مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1 5 تا اندازه زیادی میزان نزدیکی و مشارکت این کشویکی لیکس: سازمان اطلاعات عربستان، منافقین را گروهی بی اعتبار در داخل ایران میداند+ سند
ویکی لیکس سازمان اطلاعات عربستان منافقین را گروهی بی اعتبار در داخل ایران میداند سند پایگاه ویکیلیکس در تازهترین سند افشاگرانه خود از اسناد وزارت خارجه عربستان با انتشار سندی سری نوشت سازمان اطلاعات سعودی در نامهای خطاب به وزیر خارجه وقت مجاهدین خلق منافقین را گروهی بی-
گوناگون
پربازدیدترینها