محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846008693
ایران و سازمان همکاری شانگهای؛ پیوندی با نگاه به آینده
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه برگزاری اجلاس مشترک سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس با حضور «حسن روحانی» ایران و سازمان همکاری شانگهای؛ پیوندی با نگاه به آینده تهران- ایرنا- شهر «اوفا» در روسیه روزهای هجدهم و نوزدهم تیرماه میزبان نشست سران کشورهای عضو «سازمان همکاری شانگهای» است؛ سازمانی که به نظر می رسد به دنبال گسترش همکاری ها و حل و فصل مسوولانه ی چالش های منطقه یی است.
سازمان همکاری شانگهای از جمله سازمان هایی است که ضمن حفظ و تداوم موجودیت خود و با توجه به ظرفیت های اعضا و شرایط منطقه یی و بین المللی به تدریج در حال گسترش فعالیت ها است.
شهر اوفا در روسیه در حالی روزهای پنجشنبه و جمعه میزبان نشست سازمان همکاری شانگهای است که حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست شرکت خواهد کرد و قرار است دیداری دوجانبه نیز با «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه داشته باشد.
تاکنون چهارده دوره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در کشورهای گوناگون عضو این سازمان برگزار شده و پانزدهمین دوره ی آن در روسیه برگزار می شود. همچنین مقام های کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای نشستی مشترک با «گروه بریکس» متشکل از پنج قدرت نوظهور جهان برگزار خواهند کرد.
با توجه به اینکه در نشست های پیشین، قوانین مربوط به پذیرش اعضای تازه مورد بازبینی قرار گرفته است، احتمال می رود در نشست سران در روسیه اعضای تازه به عضویت سازمان پذیرفته شوند اما آنچه اهمیت این نشست را برای جمهوری اسلامی ایران دوچندان ساخته، برگزاری آن همزمان با دور نهایی مذاکره با گروه 1+5 برای دستیابی توافق هسته یی است که به نظر می رسد می تواند فضای همکاری های منطقه یی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران را گسترش دهد.
سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 میلادی (1380 خورشیدی) به دست رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان پایه گذاری شد. سازمان همکاری شانگهای در حقیقت ترکیب تازه یی از سازمان موسوم به «شانگهای ۵» است که در سال 1996 تشکیل شده بود ولی نام آن پس از عضویت ازبکستان به «سازمان همکاری شانگهای» تغییر داده شد.
افزون بر اعضای اصلی، نخست مغولستان در سال ۲۰۰۴ به سازمان شانگهای پیوست. سپس ایران، پاکستان، هند و افغانستان به عنوان عضو ناظر به سازمان پیوستند.
در آغاز هرچند بسیاری از کارشناسان تصور می کردند که این پیمان کوششی از جانب روسیه و چین برای رویارویی با موج گسترش ناتو به شرق است اما با وقوع حادثه ی یازدهم سپتامبر 2001 و برجسته شدن تهدید گروه های «طالبان» و «القاعده»، جهت گیری های ضد تروریستی و ضد افراطی گری در این سازمان تقویت شد. تشکیل یک مرکز ضد تروریستی در «تاشکند» پایتخت ازبکستان در سال 2004 و تصویب چند سند برای رویارویی با این پدیده، پیامد تشدید نگرانی کشورهای عضو سازمان از پدیده ی تروریسم (دهشت افکنی) و افراط گرایی بوده است.
به طور کلی درباره ی ماهیت سازمان همکاری شانگهای باید 2 نکته را بیان کرد؛ نخست اینکه چین و روسیه سازمان همکاری شانگهای را محل مناسبی برای یکپارچه ساختن کشورهای آسیای مرکزی علیه سیاست های آمریکا دیده اند و از این راه تلاش دارند تا خلا قدرت به وجود آمده در سال های پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را پر کنند. نکته ی دوم، ابهام درباره ی آینده ی شانگهای است که علت آن ماهیت قوام نیافته ی سازمان طی این سا ل ها بوده است.
چهار هدف عمده نیز که موجب شده سازمان همکاری شانگهای به صورت یک سازمان پایدار ظاهر شود عبارت است از نگرانی کشورهای عضو از گسترش اختلاف های مرزی و تحرک های نظامی یکدیگر، دغدغه های مربوط به گسترش افراط گرایی و تروریسم در منطقه، نگرانی از کوشش های یکجانبه گرایانه برای حل و فصل مسایل بین المللی و تلاش برای ایجاد توازن قدرت در سطح نظام بین الملل.
درباره ی آینده ی سازمان همکاری شانگهای و فرصت ها و چالش های پیش روی آن دیدگاه های متفاوتی وجود دارد. برخی از تحلیل گران به دلیل ظرفیت های محدود سازمان در جهت تامین نیازهای گوناگون اعضا، توسعه ی کمی و کیفی آن را چندان محتمل نمی دانند. در برابر، شماری از صاحبنظران به دلیل توانمندی قابل توجه اعضای سازمان در برخی از حوزه ها، این سازمان را دارای ظرفیت هایی می دانند که می تواند در آینده نقش گسترده تری را در مدیریت چالش های منطقه یی و بین المللی بر عهده گیرد.
به دلیل نبود اجماع در طراحی یک نظام امنیت دسته جمعی به نظر می رسد که همکاری های امنیتی میان اعضا همچنان محدود است. همچنین گسترده کردن فعالیت ها به حوزه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی سبب شده که شانگهای تا رسیدن به مرحله ی کارآمدی مطلوب به عنوان سازمانی منطقه یی راهی طولانی در پیش داشته باشد.
با وجود این، برخورداری از نیمی از جمعیت جهان (با در نظر گرفتن اعضای ناظر) و بخش اعظم منطقه ی اوراسیا با منابع فراوان انرژی و همچنین قرار گرفتن در یک موقعیت ژئواستراتژیک میان 2 قطب پیشرفته ی اقتصادی جهان یعنی شرق آسیا و غرب اروپا، سازمان همکاری شانگهای را از ظرفیت های زیربنایی توسعه بهره مند می سازد.
نکته ی دیگر اینکه شکل گیری سازمان همکاری شانگهای به عنوان نخستین ترتیبات امنیتی پس از جنگ سرد، واکنش بسیاری از بازیگران منطقه یی و فرامنطقه یی را به همراه داشت. از جمله اینکه برخی کشورها مانند، هند، پاکستان، ایران و مغولستان پس از شکل گیری سازمان تمایل خود را برای همکاری در زمینه های گوناگون ابراز داشته اند. از این رو جمهوری اسلامی ایران در سال 1384 به همراه هند و پاکستان به عضویت ناظر سازمان همکاری شانگهای در آمد.
در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران اهداف گوناگونی را از عضویت و مشارکت در این سازمان پیگیری می کند. یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ایجاد و پیشبرد اصلاحات ساختاری در نظام بین المللی بوده است و در این میان، عضویت در سازمان همکاری شانگهای می تواند به تحقق این هدف کمک کند.
همکاری و همگرایی با هدف برطرف سازی مشکل ها و مسایل منطقه یی و رسیدن به امنیت و رفاه اقتصادی از دیگر هدف های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. در این چارچوب، دولت یازدهم با هدف گسترش همکاری های منطقه یی و بین المللی به دنبال مشارکت در سازمان همکاری شانگهای و پیگیری سیاست امنیت و رفاه اقتصادی مشترک است.
سیاست خارجی دولت یازدهم، سیاست «تعامل سازنده» و ایجاد روابطی متوازن با همه ی کشورها و نه پیوند با یک یا چند کشور خاص است. در چنین چارچوبی و بر مبنای منطق چندجانبه گرایی، دولت یازدهم تلاش دارد تا اهداف عمده ی سیاست خارجی ایران یعنی صلح گرایی، موازنه گرایی و تعامل گرایی در عرصه ی جهانی را پیگیری کند.
جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت کنونی سازمان شانگهای یعنی دارا بودن نیمی از جمعیت و یک چهارم سرزمین های جهان و منابع عظیم نفتی و معدنی، در چارچوب اهداف سیاست خارجی خود می تواند منافع اقتصادی گوناگونی را در فضای منطقه یی و بین المللی پیگیری کند.
حفظ و گسترش بازار مصرفی بزرگ و با دوام برای نفت و صادرات غیرنفتی و رفع نیازهای فناوری و منابع مالی برای توسعه ی صنعتی با توجه به ظرفیت کشورهای عضو از فرصت های اقتصادی ایران در این سازمان محسوب می شود.
عضویت ایران در سازمان همکاری های شانگهای فرصت تازه یی را برای فعالیت های سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی ایران فراهم می سازد و متناسب با ارتقای نقش سازمان در سطح منطقه یی و بین المللی، نقش ایران نیز افزایش خواهد یافت.
در فرجام، جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از مزیت های توافق جامع هسته یی و فرصت هایی نظیر شرکت در نشست سران شانگهای می تواند با اتخاذ مواضع اصولی و همچنین پیگیری سیاست تعامل سازنده، افزون بر گسترش همکاری های منطقه یی و بین المللی، نشان دهد که در آینده ی سازمان همکاری شانگهای و آسیای فردا مشارکتی مسوولانه دارد.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**2040**9279**2054
18/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
آمادگی ایران برای توسعه همکاری با سازمان پزشکان بدون مرز
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۶ رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه همکاری های بیش از پیش با سازمان پزشکان بدون مرز در نقاط مختلف دنیا را دارد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا مگدیتچ ترزان رئیس کل سازمان پزشکان بدون مرز فرانسه امروز با علاء ابروجردی در دیدار با رئیس سازمان پزشکان بدون مرز فرانسه مطرح کرد: تاکید بر آمادگی ایران برای توسعه همکاری با سا
بروجردی در دیدار با رئیس سازمان پزشکان بدون مرز فرانسه مطرح کرد تاکید بر آمادگی ایران برای توسعه همکاری با سازمان پزشکان بدون مرزرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت جمهوری اسلامی ایران آمادگی توسعه همکاری های بیش از پیش با سازمان پزشکان بدون مرز در نقاط مخروحانی :ایران می تواند با اعضای بریکس و سازمان شانگهای، همکاری های گسترده ای ایجاد کند/ ایران خود را برای دورا
رییس جمهوری پیش از عزیمت به روسیه روحانی ایران می تواند با اعضای بریکس و سازمان شانگهای همکاری های گسترده ای ایجاد کند ایران خود را برای دوران پسامذاکره و پسا تحریم آماده می کند تهران - ایرنا - رییس جمهوری شامگاه چهارشنبه برای شرکت در اجلاس مشترک سران کشورهای عضو سازمان همکارهمکاری عربستان برای تحریم مقامات ایرانی
همکاری عربستان برای تحریم مقامات ایرانی بر اساس اسناد منتشر شده در ویکیلیکس مسئولان وزارت خارجه عربستان با رصد تغییر و تحولات در سطح مسئولان کشوری و لشکری جمهوری اسلامی ایران پسشنهاد افزودن اسامی آنان به فهرست تحریمهای غربی علیه کشورمان را مطرح میکنند به گزارش نامه نیوز بهعراقچی: در موضوع PMD با آژانس همکاری میکنیم |اخبار ایران و جهان
عراقچی در موضوع PMD با آژانس همکاری میکنیم یکی از مذاکرهکنندگان ارشد هستهای کشورمان گفت بسیار امیدواریم که در حل مساله ابعاد نظامی احتمالی پیشرفت حاصل شود کد خبر ۵۱۴۰۹۲ تاریخ انتشار ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۱ - 03 July 2015 یکی از مذاکرهکنندگان ارشد هستهای کشورمان گفت بسیار اکمیته سیاسی مشترک ایران و قطر ماه آینده برگزار میشود
شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۱ کمیته سیاسی مشترک ایران و قطر در ماه آینده به ریاست حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه و محمد بن عبدالله الرمیحی معاون وزارت خارجه قطر در تهران برگزار میشود محمد جواد آسایش سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خایران درخواست آمریکا برای همکاری علیه داعش را پذیرفت؟
ایران درخواست آمریکا برای همکاری علیه داعش را پذیرفت بی بی سی عربی اعلام کرد مذاکرات ماراتنی وین در آستانه دستیابی به توافقی تاریخی است که افزون بر شفاف سازی برنامه اتمی ایران بر اوضاع خاورمیانه و بحران ها و درگیری های خونین آن نیز تاثیرگذار است به گزارش نامه نیوز با وجود تحرحضور حزب ندای ایرانیان در انتخابات آینده قطعی است
حضور حزب ندای ایرانیان در انتخابات آینده قطعی استتاریخ انتشار چهارشنبه ۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۳۶ رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان از حضور قطعی این حزب در انتخابات آینده خبر داد صادق خرازی در گفتوگو با تسنیم درباره برنامههای حزب ندا برای حضور در انتخابات مجلس شوگاردین: توافق هسته ای موجب همکاری ایران و غرب درباره افراط گرایی می شود
گاردین توافق هسته ای موجب همکاری ایران و غرب درباره افراط گرایی می شود لندن - ایرنا - روزنامه گاردین روز شنبه در گزارشی با اشاره به پیام ویدئویی محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نوشت حصول توافق هسته ای سبب می شود که غرب و ایران بتوانند بر سر چالش مشترک افراط گراییایران و کرهجنوبی برای مبارزه با تروریسم همکاری خواهند کرد
قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی در جمع خبرنگاران ایران و کرهجنوبی برای مبارزه با تروریسم همکاری خواهند کرد قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی با بیان اینکه ما معتقدیم تروریسم باید متوقف شده و نباید گسترش پیدا کند از افزایش همکاریهای کره جنوبی و ایران در مقابله با تروریسم خبر داداینفوگرافی/ پنج لازمه یک توافق خوب با ایران از نگاه آیپک
تراز برای دیدن اینفوگرافی در ابعاد بزرگتر بر روی آن کلیک کنید زمانبندی انتشار 9 تير 1394 - 13 40لندن: موضوعات مهمی مانده که باید در مذاکرات حل شود/ به فکر آینده ایرانیم
لندن موضوعات مهمی مانده که باید در مذاکرات حل شود به فکر آینده ایرانیم نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل روز سه شنبه گفت با وجود زمان اندک باقی مانده تا ضرب الاجل مذاکرات هسته ای اما هنوز موضوعات مهمی باقی مانده که باید حل شود به گزارش نامه نیوز در حالی که تنها یک هفتهبرای شرکت در اجلاس مشترک سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس؛ روحانی وارد "اوفا"در روسیه شد
برای شرکت در اجلاس مشترک سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس روحانی وارد "اوفا"در روسیه شدرئیسجمهور برای شرکت در اجلاس مشترک سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس ساعاتی پیش وارد اوفا پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه شد به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نلاریجانی خطاب به رئیس و معاونان سازمان بهزیستی کشور: نگاه مسئولین تصمیمساز را نسبت به علل و ریشهها هدایت کنی
لاریجانی خطاب به رئیس و معاونان سازمان بهزیستی کشور نگاه مسئولین تصمیمساز را نسبت به علل و ریشهها هدایت کنیدرئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس و معاونان سازمان بهزیستی توصیه کرد که در موارد حساس نگاه مسئولین تصمیم ساز را نسبت به علل و ریشه ها هدایت کرده و از آنها کمک بخواهند به گزخرازی: حضور حزب ندای ایرانیان در انتخابات آینده قطعی است
خرازی حضور حزب ندای ایرانیان در انتخابات آینده قطعی است رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان از حضور قطعی این حزب در انتخابات آینده خبر داد به گزارش نامه نیوز صادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان درباره برنامههای حزب ندا برای حضور در انتخابات مجلس اظهار داشت ما هنوز دوزیر کشور قرقیزستان خواستار همکاری ایران در مبارزه با تروریسم شد | خبرگزاری ایلنا
در دیدار با سفیر ایران وزیر کشور قرقیزستان خواستار همکاری ایران در مبارزه با تروریسم شد وزیر کشور قرقیزستان در دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیشکک با اشاره به روابط خوب دو کشور توسعه همکاری با ایران در زمینههایی همچون مبارزه با افراطگرایی تروریسم و قاچاق مواد مخدر را خآمادگی ایران برای کمک به سازمان پزشکان بدون مرز
امیرعبداللهیان در ملاقات با رییس کل سازمان پزشکان بدون مرز آمادگی ایران برای کمک به سازمان پزشکان بدون مرز در دیدار میگو ترزیان رئیس سازمان پزشکان بدون مرز با حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه همکاری دو طرف در غرب آسیا و آفریقای بررسی شد به گزارش حوزه-
سیاسی
پربازدیدترینها