واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
آیت الله سبحانی مطرح کرد؛ نفرین پیامبر بر جفاگران به حق حضرت علی/ تقدیر، خارج از اختیار انسان است استانها > قم - یکی از مراجع تقلید شیعه در قم، با اشاره به سخنان پیامبر اکرم(ص) در آخرین لحظات عمر شریف ایشان به حضرت علی(ع)، گفت: رسول الله(ص) انگشت امیرالمومنین(ع) را می گیرند و می فرمایند «اى اباالحسن! من و تو پدران این اُمّت هستیم، هر که به ما جفا کند، لعنت خدا بر او باد».
به گزارش حوزه، حضرت آیت الله سبحانی دوشنبه شب در ویژه برنامه «چشمه معرفت» که از شبکه دوم سیما پخش شد، به تبیین مفهوم شب قدر پرداخت و اظهار داشت: شب قدر بدین معناست که جهان برای خودش در هرسال، یک برنامه ریزی دارد.
وی تصریح کرد: همان گونه که دولت ها و موسسات درهر سال برای خود برنامه ریزی دارند، عالم آفرینش نیز در طول یک سال برنامه ریزی دارد که این امر در شب قدر صورت می گیرد.
*برنامه ریزی تکوینی نظام آفرینش در شب قدر
وی با تاکید بر اینکه در شب قدر، برنامه ریزی تکوینی و آفرینشی صورت می گیرد، گفت: این برنامه ریزی در مورد انسان خارج از اختیار وی نیست اما در مورد دریاها، باران و موجودات خارج از اختیار آن ها می باشد.
این مرجع تقلید با اشاره به آیه 3 سوره انسان «إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا»، ابراز داشت: براساس این آیه، سرنوشت انسان تابع اختیار و اراده وی است و قرآن به آزادی انسان در گزینش افعال تصریح می کند.
*تقدیر خارج از اختیار انسان نیست
آیت الله سبحانی افزود: بر این اساس به افراد بستگی دارد که در شب قدر چه نوع استعدادی برای آینده داشته باشند؛ اگر استعداد انجام کارهای خیر داشته باشیم خداوند برای ما خیر و اگر مستعد انجام امور شر باشیم خداوند برای ما شر مقدر می فرماید.
وی با تاکید بر اینکه نباید خیال کنیم تقدیر خارج از اختیار و اراده انسان است، گفت: در نقطه مقابل اختیار و اراده، مسئله «جبر» قرار دارد؛ اگر نظام هستی براساس «جبر» بود، انبیاء و اولیاء خدا برای هدایت انسان ها مبعوث نمی شدند.
این مرجع تقلید بیت شعر «کوکب بخت مرا هیچ منجم نشناخت، یا رب از مادر گیتی به چه طالع زادم» را عارفانه اما فاقد پایه برهانی توصیف کرد و گفت: این شعر از سوی هرمقام و انسان عالمی سروده شده باشد، با آیات قرآن تطبیق ندارد؛ چرا که ما بختی به نام کوکب نداریم که بخت ما را نوشته باشند و ما در همان خط حرکت کنیم.
وی با تاکید مجدد بر لزوم بهره گیری از معنویت شب قدر، افزود: در شب قدر از خداوند بخواهیم، ما را در زمره صالحان قرار دهند.
آیت الله سبحانی در بخش پایانی سخنان خود به عیادت اصبغ بن نباته از حضرت علی(ع) در آخرین لحظات حیات شریف ایشان اشاره داشت و افزود: امیرالمومنین(ع) خطاب به اصبغ گفتند من نیز در آخرین لحظات زندگانی رسول خدا خدمت ایشان رسیدم و عرض کردم برای من حدیثی بفرمایید تا حفظ کنم که ایشان فرمودند «براى نماز جماعت در مسجد حاضر شوید،آنگاه بر فراز منبر بروید و يك پله از مقام من پايينتر بنشيند و به مردم بگویید آگاه باشيد! هر كه بر والدين خود جفا كند، هر بنده اى كه از مولايش بگريزد و هر كه در مزد و اُجرتِ كارگرى ستم كند، لعنت خدا بر او باد».
وی خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) بعد از ابلاغ پیام رسول الله(ص) به مردم، برای پاسخ به پرسش برخی از مردم در خصوص دلیل سخنان حضرت محمد(ص)، خدمت ایشان می رسند که پیامبر اکرم(ص) انگشت امیرالمومنین(ع) را می گیرند و می فرمایند « اى اباالحسن! من و تو پدران اين اُمّت هستيم، هر كه به ما جفا كند، لعنت خدا بر او باد؛ من و تو مولاى اين اُمّت هستيم هر كه از ما بگريزد، لعنت خدا بر او باد؛ من و تو ، دو کارگزار اين اُمّت هستيم هر كه در پاداش ما ستم نمايد، لعنت خدا بر او باد.
کلید واژه ها: آیت الله جعفر سبحانی - استان قم -
چهارشنبه 17 تیر 1394 - 11:00:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]