واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مراسم بزرگداشت قربانیان بمبگذاری های انتحاری لندن؛ انگلیس ده سال پس از بمبگذاری های لندن همچنان در هراس بسر می برد لندن - ایرنا- مراسم دهمین سالگرد بمبگذاری ها در شبکه حمل و نقل عمومی لندن در حالی روز سه شنبه برگزار شد که انگلیس به رغم گذشت یک دهه از آن حوادث، همچنان در هراس از تهدیدات تروریستی بسر می برد.
به گزارش ایرنا، در جریان چهار بمبگذاری انتحاری در سه قطار زیرزمینی و یک اتوبوس شهری لندن در هفتم جولای 2005 میلادی، 52 نفر کشته و 700 نفر زخمی شدند.
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس پیش از برگزاری مراسم یادبود قربانیان این حوادث تروریستی که همراه با یک دقیقه سکوت در شبکه حمل و نقل شهری لندن بود، در یادداشتی در صفحه توئیترش نوشت: "به رغم گذشت ده سال از حملات هفتم جولای 2005 میلادی ، تهدیدات واقعی و به همان اندازه خونین همچنان ادامه دارد . اما ما هرگز در مقابل تروریسم سرفرود نخواهیم آورد ."
در مراسم یادبود قربانیان این حملات تروریستی که صبح امروز( سه شنبه ) در لندن برگزار شد، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس و سایر مقامات این کشور از جمله بوریس جانسون شهردار لندن حضور داشتند.
دیوید کامرون، به دنبال حوادث تروریستی تونس گفته بود: "سطح تهدید امنیتی اینجا در انگلیس بالاست؛ به این معنی که وقوع حمله تروریستی بسیار محتمل است اما تا زمانی که ما این تهدید را از بین ببریم، باید در کنار حل و فصل آن به زندگی خود ادامه دهیم."
وی در سخنانی در مجلس عوام در مورد تهدیدات گروه داعش، گفت: این جنگ، جنگ بین اسلام و غرب ، آن گونه که داعش در پی القای آن به مردم است، نیست. اقلیت افراط گرایی خواهان اشاعه نفرت هستند و ما خواهان اشاعه آزادی هستیم و در کنار هم پیروز خواهیم شد.
"مارک رولی" یک افسر ارشد ضد تروریسم پلیس متروپلیتن لندن روز سه شنبه با اشاره به افزایش خطرات ناشی از گروه تروریستی داعش گفت: در حال حاضر انگلیس با تهدیدات بسیار متفاوتی مواجه شده است.
وی افزود: در سال های اخیر ما شاهد تغییر شکل در تروریسم و حرکت آن به صورت شبکه ای در سراسر جهان بوده ایم.
براساس گزارش های منتشر شده هم اکنون پلیس ضد تروریسم انگلیس به دلیل ترس از حملات مشابه تروریستی اخیر در تونس و فرانسه در حال آماده باش بسر می برد.
دستگاه اطلاعات داخلی انگلیس (ام آی 5) نیز اخیرا هشدار داده که این کشور با بزرگ ترین تهدید تروریستی طی یک دهه گذشته روبرو است.
دولت انگلیس از آگوست سال 2014 میلادی متعاقب تشدید درگیری ها در سوریه وعراق و با استناد به خطرات گروه تروریستی داعش، سطح تهدیدات امنیتی در این کشور را از سطح "قابل توجه " به سطح " جدی" افزایش داد.
به رغم حادثه تروریستی اخیر در تونس که در جریان آن 30 انگلیسی کشته شدند، دولت انگلیس سطح تهدیدات امنیتی را در همان سطح "جدی " که نشانگر محتمل بودن حملات تروریستی است، حفظ کرده است.
در حمله تروریستی به هتل «امپریال مرحبا» در سواحل سوسه تونس که یکی از شناخته شده ترین مناطق گردشگری این کشور شمرده می شود، 38 نفر کشته و 36 مجروج شدند که بیشتر آنها از اتباع انگلیس بودند.
این مهمترین حمله تروریستی علیه مردم انگلیس از زمان حملات بمبگذاری لندن در هفتم جولای سال 2005 میلادی، به شمار می آید.
دهسال پیش ( 16 تیرماه 1384) چهار مرد به طور جداگانه در سه قطار زیر زمینی و یک اتوبوس شهری در لندن دست به حملات انتحاری زدند که بر اثر آن پنجاه و دو نفر از جمله یک خانم ایرانی تبار، جان باختند.
محمد صادق خان 30 ساله، شهزاد تنویر 22 ساله، ژرمین لیندسی 19 ساله و حسیب حسین 18 ساله چهار بمبگذاری بودند که حملات تروریستی لندن را باعث و خود نیز در جریان آن کشته شدند.
سه تن از چهار بمبگذار، زاده انگلیس و آسیایی تبار بودند که در شمال انگلستان زندگی می کردند و نفر چهارم نیز اهل جامائیکا و مقیم انگلیس بوده است.
گزارش کمیته امنیت و اطلاعات پارلمان انگلیس در ارتباط با حوادث تروریستی یاد شده حاکی از آن بود که "محمد صادق خان" و "شهزاد تنویر"، دو تن از بمبگذاران هفتم جولای، احتمالا با شبکه القاعده در ارتباط بوده اند اما این که تا چه حد از خارج از انگلیس هدایت می شده اند، روشن نیست.
از جمله جزئیات جالبی که در این گزارش دیده می شود این است که "محمد صادق خان"، رهبر بمبگذاران لندن، مدتی تحت نظر بوده اما ماموران امنیتی چون مظنونین دیگر را برای امنیت انگلستان خطرناک تر می دانستند، به تعقیب او ادامه نداده اند که این مساله انتقاداتی را متوجه دستگاه های امنیتی این کشور کرد.
شهر لندن دو هفته بعد از این حملات، مجددا در 21 جولای 2005 میلادی ( 30 تیر 1384) شاهد وقوع حملات تازه در 3 ایستگاه قطار زیرزمینی «وارن استریت»، «شفردز بوش» و «اوال» و یک دستگاه اتوبوس در شمال لندن بود اگر چه هیچ یک از این 4 بمب کار گذاشته شده منفجر نشدند و بمب گذاران فرار کردند.
گفته می شود ارتباطی مستقیم میان این دو حمله وجود نداشته است.
پلیس انگلیس بدنبال این حملات تروریستی ، تعدادی را به ظن همکاری و دست داشتن در این حملات بازداشت کرد.
در چهارمین سالگرد بمبگذاری ها در سیستم نقلیه عمومی لندن، از 52 ستون به یاد قربانیان این حادثه در هاید پارک لندن پرده برداری شد.
اروپام**4**1552
16/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]