واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
روزنامه آرمان: دولت سیاستهای غلط اقتصادی را ادامه میدهد
تیم اقتصادی به جای اینکه سیاستهای دولت را اصلاح کند در جهت تامین هزینههای نادرست دولتی گام برمیدارد و این برای آینده اقتصاد مشکلساز است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، محمدقلی یوسفی، اقتصاددان کشورمان طی یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: گاهاً هر وقت که مسئولان واقعا با مشکل کسری بودجه مواجه باشند و بخواهند نرخ ارز را تغییر دهند یا قیمت بنزین را بالا ببرند و به اشکال مختلف درآمدزایی کنند عناوین علمی بر کار خود میگذارند درحالی که اینطور نیست. واقعیت این است که دولت با کسری بودجه مواجه است و میخواهد از طریق فروش ارز به قیمت بالاتر، درآمد به دست بیاورد، همانطور که در قیمت بنزین این کار را کرد. بعضاً در سالهای گذشته دولتها با عنوان تکنرخی کردن ارز قیمت ارز را افزایش دادهاند که درآمد بهدست بیاورند. الان هم دولت با وعده افزایش آهسته نرخ ارز درجهت رسیدن به ارز تکنرخی میخواهد سیاستهای خود را توجیه کند .اما سوال این است که چرا فقط باید ارز تکنرخی شود؟ چرانرخ سود بانکی و قیمت کالاها و خدمات و یا حتی نرخ سود رسمی کالاها در بازار روشن نگردد؟ یعنی چه فرقی بین نرخ سود ارز و سایر کالاها وجود دارد. اگر هدف تکنرخی شدن و تغییر بازار است باید برای همه کالاها این اتفاق بیفتد و برای اینکه این اتفاق بیفتد باید زمینههای آن فراهم گردد. به نظر میرسد که مسئولان به اشکال مختلف میکوشند تا بتوانند درآمدزایی داشته باشند. متاسفانه باید گفت سیاستهای اقتصادی دولت بعضا نادرست یا مشکلساز بوده است. یک مقام مسئول باید زمانی اظهارنظر کند که تمام چارچوب و زوایای کار را دیده باشد و هیچ مسئولی نمیتواند از الان برای 6 ماهه آینده صحبت کند چراکه اصلا قابل پیشبینی نیست. از طرف دیگر در نظر داشته باشیم که قیمتها هرگز پایین نمیآیند و همیشه درحال افزایش هستند و اصولا شرایط اقتصادی بهگونهای است که قیمتها دارای بار افزایشی هستند و سیر صعودی دارند و اگر بخواهیم آن را به نرخ ارز ربط دهیم باید گفت قطعا وقتی نرخ ارز گران شود قیمتها سیر صعودی پیدا میکنند. عاملی که باعث تغییر پولی میگردد تورم است وعلت وجود تورم نیز بزرگشدن دولت و بالارفتن هزینههای دولت است و تیم اقتصادی هم به جای اینکه بیاید سیاستهای دولت را اصلاح کند درجهت تامین این هزینههای نادرست دولتی گام برمیدارد و این به نظر من برای آینده اقتصاد مشکلساز است و اینها میتوانند مشکلات عمیقتری ایجاد کنند. با به عقب افتادن بحرانها به نظر میرسد در چند ماه آینده با افزایش قیمت دلار روبهرو هستیم و حتی فکر میکنم اوایل سال آینده دلار به پنج هزار تومان برسد و قیمت سایر کالاها نیز سیر صعودی پیدا کند، بهغیر از مسکن که آن هم به دلیل سیاستهای غلط سیستم بانکی دیدیم که منابع را به سمت مسکن سوق دادند و در آنجا منابع منجمد شده اقتصاد ایران در وضعیت رکود تورمی قرار گرفته است ولی در سایر موارد بهنظر میرسد باید شاهد تشدید دوران رکود تورمی باشیم.
مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
94/04/16 - 11:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]