تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مشورت با عاقلِ خيرخواه، خجستگى، بركت، رشد و توفيقى از سوى خداست. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842220504




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شکست در انتخابات و زمینه سازی حزب حاکم ترکیه برای نزدیکی به صهیونیست ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شکست در انتخابات و زمینه سازی حزب حاکم ترکیه برای نزدیکی به صهیونیست ها تهران - ایرنا - شکست حزب حاکم عدالت و توسعه (آک) در حفظ اکثریت کرسی های پارلمان ترکیه در انتخابات 17 خرداد، سران این حزب را به چند دلیل برای توسعه روابط با رژیم صهیونیستی به تکاپو واداشته است .


برگزاری انتخابات مجلس ترکیه در 17 خرداد ماه و اعلام نتایج آن، از سوی ناظران به عنوان "پایان رویاهای سیاست های منطقه ای حزب عدالت و توسعه" معرفی شده است.
بر اساس آمار اعلام شده، حزب عدالت و توسعه 258 نماینده، حزب جمهوریخواه خلق 132 نماینده، حزب حرکت ملی (ملی گرای ترک) 80 نماینده و حزب دمکراتیک خلق ها( حزب کردها) نیز 80 نماینده وارد مجلس ترکیه کردند.
حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان که در 13 سال گذشته قدرت بلامنازع در ترکیه بود، در انتخابات اخیر این کشور نتوانست اکثریت پارلمان را کسب کند و مجبور است برای تشکیل دولت با یکی از سه حزب دیگر ائتلاف کند و یا انتخابات مجدد در ترکیه برگزار شود، در هر صورت ناظران معتقدند که رویاهای اردوغان با شکست مواجه شده است.
اردوغان رییس جمهوری ترکیه که هنوز شکست در انتخابات پارلمانی را قبول نکرده، برای ادامه رویاهای خود راه های مختلفی را برگزیده است که از آن میان آغاز رابطه مجدد با رژیم صهیونیستی، تقویت گروه های تروریستی در سوریه و استقرار نیمی از نیروی زمینی خود در مرزهای ترکیه - سوریه، که همگی برای به شکست کشاندن ارتش و دولت سوریه می باشد.
نیروهای کماندوی رژیم صهیونیستی اواسط سال 2010 به کشتی "مرمره آبی" که بیش از 500 فعال خارجی حامی فلسطین در آن بودند و به منظور لغو محاصره غزه راهی این منطقه شده بود، حمله کرد که در نتیجه 10 فعال ترک کشته شده و 50 نفر دیگر نیز مجروح شدند که در اثر همین موضوع رابطه آنکارا - تل آویو رو به تنش گذارد و اردوغان همان موقع اعلام کرد که رژیم اسراییل باید از آنکار به خاطر همین موضوع رسما عذرخواهی کند.
اما با گذشت چند سال از این حادثه و فرو غلطیدن مقامات ترکیه در بحران سوریه و در مقابل نتیجه عکس گرفتن از آن، مقامات حزب عدالت و توسعه دوباره به فکر ارتباط با صهیونیست ها افتاده اند.
نداف ایال تحلیلگر مسایل سیاسی شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی از آغاز روابط اسرائیل و ترکیه پرده برداشت و گفت: هدف این ارتباط پیشرفت مناسبات دوجانبه است که در حمله اسرائیل به کشتی مرمره آبی بسیار سست شده بود.
ایال تاکید کرد که این روابط همزمان با شکست حزب عدالت و توسعه در انتخابات پارلمانی این کشور آغاز شد.
وی افزود: دوری گلد، محرم اسرار بنیامین نتانیاهو و مدیر کل وزارت خارجه اسرائیل در این میان نقش میانجی ایفا می کند. وی با مسوولان ترکیه ای در رم نشست محرمانه برگزار کرده است. هدف از این نشست، عادی سازی روابط و بازگشت سفرا به تل آویو و آنکارا بود. اردوغان و نتانیاهو پس از انتخابات پارلمانی ترکیه این تصمیم را اتخاذ کردند.
گزارشگر سیاسی شبکه 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی معتقد است که این روابط بطور محرمانه ادامه دارد، حتی وزرای برجسته اسرائیل نیز از جزئیات این دیدار مطلع نیستند.
روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی پس از محکوم کردن حملات وحشیانه این رژیم به نوار غزه در تابستان گذشته، بیش از پیش متشنج شده بود، ولی دیدار محرمانه مقامات دو طرف در ایتالیا نشان از تمایل حزب عدالت و توسعه به بهبود روابط با صهیونیستها دارد .
این گزارشگر صهیونیست خاطر نشان کرد که دیداری محرمانه در رم با هدف بهبودی روابط دوجانبه و شاید بازگشت سفرا انجام شد، این دیدار می تواند گام اولیه برای بهبود روابط باشد.
** دلایل ترکیه برای ورود به خاک سوریه
رییس جمهوری ترکیه درصدد است تا قبل از تشکیل کابینه ائتلافی و یا برگزاری انتخابات مجدد پارلمانی، از فرصت نهایت استفاده را کرده و ارتش ترکیه را وارد شمال سوریه کند.
رییس جمهوری ترکیه، ارتش این کشور را برای اجرای دستوراتش در ورود به خاک سوریه و ایجاد منطقه حایل و به اصطلاح امن تحت فشار قرار داده است، زیرا پس از تشکیل دولت ائتلافی یا برگزاری انتخابات پارلمانی مجدد، دیگر فرصتی برای تصمیم گیری به تنهایی ندارد، از این رو تلاش می کند تا آن زمان از فرصت استفاده کند و ترکیه را وارد سناریو و ماجراجویی با اهداف متعدد کند.
بهانه ها و عللی که موجب شده تا سران حزب عدالت و توسعه به دنبال استقرار نیرو در مناطق مرزی و تهدید برای ورود به شمال سوریه باشد، عبارتند از:
1- نگرانی از شکست تروریستهای داعش از کردها و ارتش سوریه .
دغدغه کردها مساله جدیدی برای ترکیه نیست، چه در شمال عراق و چه در شمال سوریه یا در داخل این کشور، اما تجربه عراق، شکست ترک ها را در حفظ خطوط قرمز خود ثابت کرده است، خطوطی که ترکیه برای خود ترسیم می کند و از دیگران نیز می خواهد که به آن پایبند باشند، در حالیکه دیگر کشورها این خطوط قرمز را دخالت در امور داخلی خود می دانند.
پس از موضع معروف اردوغان در کوبانی (عین العرب) سوریه و نوید سقوط این شهر به دست داعش، وی در جریان آزادسازی تل أبیض اعلام کرد که تهدید کردها برای ترکیه بیشتر از داعش است.
پس از نبرد تل أبیض، کردها در متصل کردن مناطقی که از نظر جغرافیایی کنترل آن را در دست دارند و نوار مرزی از سمت مرزهای عراق تا کوبانی - که طول آن شاید نزدیک به نیمی از مرزهای ترکیه باشد - به طور کامل تحت سلطه کردها قرار گرفت.
2 – پیشروی داعش.
بنابر اعلام مطبوعات طرفدار حزب عدالت و توسعه، ترکیه بیم آن دارد گروه داعش که بخشی از منطقه میان کوبانی (عین العرب) و عفرین را در سلطه خود دارد، دامنه فعالیت خود را گسترش دهد، در نتیجه کنترل این منطقه کوچک را که در اشغال دیگر گروه های تروریستی تحت حمایت مستقیم ترکیه مانند جیش الفتح، جبهه النصره و... قرار دارد، به دست گیرد و این مساله، برگه مهم "حمایت از معارضان" را از دست ترکیه بگیرد.
البته دولت آنکارا از تمامی گروه های تروریستی از جمله داعش در سوریه حمایت می کند، ولی بنابر ضرورت فعلا بهتر می بیند که در منطقه مورد اشاره از دیگر گروههای تروریستی بیشتر حمایت کند.
3 – سقوط دولت سوریه .
مساله قابل توجه این است که شورای امنیت ملی ترکیه در نشست اخیر خود در دوشنبه گذشته، خط قرمز دیگری را برای ایجاد منطقه حایل و امن و ورود ارتش ترکیه به این منطقه ترسیم کرد و آن خط قرمز، اقدام نیروهای نظام سوریه به حمله به مخالفان در ادلب و در نتیجه موج گسترده آوارگان است، ولی این علت، نمی تواند بهانه ای برای دخالت باشد، زیرا از زمان شروع بحران در سوریه این اتفاق افتاده، ولی چرا اکنون موج جدیدی از آوارگان موجب دخالت در سوریه شود، در حالیکه کوچ های قبلی که به دو میلیون نفر فراتر رفت، بهانه ای برای دخالت نشد.
اما عطشی که اردوغان از زمان شروع بحران در سوریه به دنبال از بین بردن آن است، سرنگونی نظام دمشق است تا بدین شکل همه ناکامی های خود در منطقه را جبران کند.
البته نباید هدف اردوغان از تصرف حلب به دست شورشیان سوری و سرنگونی نظام دمشق از اذهان دور شود، بلکه باید همه این مسایل در سایه احساس وی که به دنبال استفاده از فرصت قبل از تغییر موازنه قوا در ترکیه است، با جدیت مورد توجه قرار گیرد.
در هر صورت اردوغان و حزب عدالت و توسعه تلاش خود را برای رسیدن به اهداف ادامه می دهند و برای آنها فرق نمی کند که چه تعداد از مردم سوریه و یا دیگر کشورها در این راستا کشته شوند، ولی نکته مهم همگرایی سران ترکیه و حزب عدالت و توسعه با مقامات رژیم صهیونیستی است، رژیمی که بیشترین سود را از بحران های منطقه ای می برد.
از مجید جعفری
خاورم/1275**1651



16/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن