واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آتن اقتدار و حیثیت اتحادیه اروپا را زیر سوال برد
کد خبر: ۵۱۵۰۴۶
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۱ - 06 July 2015
یونانیها با رای قاطع به ریاضتهای تحمیلی اتحادیه اروپا«نه»گفتند،عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این اقدام آتن را زیرسوال بردن برنامههای اقتصادی و اقتدار اتحادیه اروپا دانست.
احمد شوهانی،عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به نتیجه همه پرسی یونان در گفت و گو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری خانه ملت درباره ریاضتهای اقتصادی تحمیلی اتحادیه اروپا گفت:«مخالفت قاطع آتن با سیاستهای اقتصادی اروپا موضوعی است که از قبل قابل پیش بینی بود. مردم یونان که تقاص اشتباه برنامهریزیهای راهبردی اتحادیه اروپا در سیاست مالی واحد کشورهای توسعه یافته و کمتر توسعه یافته را با ریاضتهای کشنده پس دادند ، تحمل اروپا غیر ممکن شده است.»
روزنامه گاردین در گزارش خود درباره آخرین نتایج همهپرسی یونان نوشت که با شمارش 100 درصد آرا مشخص شده که از این تعداد آرای شمرده شده، 61.31 درصد به سوال رفراندوم پاسخ منفی و 38.69 درصد پاسخ مثبت دادهاند. رییس پارلمان یونان ضمن استقبال از این رأی، اعلام کرده که این همه پرسی به دولت این کشور این امکان را خواهد داد که مذاکرات خود با وامدهندگان را با سرعت بیشتری به پیش ببرد.
نخستوزیر یونان بعد از روشن شدن این نتایج در نطقی تلویزیونی گفت: «امشب ما پیروزی دموکراسی را جشن میگیریم، اما فردا همه با هم کار برای کامل کردن یک تلاش ملی برای خروج از این بحران را ادامه خواهیم داد.»
الکسیس سیپراس افزود: «رای دهندگان نه دستور کاری علیه اروپا، بلکه دستور کاری برای یافتن یک راه حل پایدار که ما را از دور باطل ریاضت اقتصادی خارج میکند به دولت من دادهاند.»
یانیس واروفاکیس، وزیر دارایی یونان در واکنش به این نتیجه آن را «یک آری بزرگ به یک اروپای دموکراتیک»خوانده است.
شوهانی در ریشه یابی شرایط ایجاد شده برای قارهسبز گفت: « رفراندوم یونان و رای آتن در مخالفت با سیاستهای اقتصادی اتحادیه اروپا حیثیت و اقتدار بروکسل را برای مدیریت قاره سبز زیر سوال سوال برد.»
وی در ادامه ضمن تاکید بر عدم توازن کشورهای پول واحد اروپایی گفت:« یورو همه رویاهای اروپای واحد را بر باد داده است و این موضوع موجب تنزل جایگاه و قدرت چانه زنی اتحادیه اروپا خواهد شد.»
نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: « نخست وزیر یونان که چیزی برای از دست دادن نداشت به بهترین شکل توانسته منافع مردم این کشور را از تروئیکای طلبکاران مطالبه کند. »
وی در رابطه با تغییر موضع کشورهای اروپایی که پیشتر آتن را تهدید به اخراج می کردند و امروز که از لزوم احترام به نظر مردم یونان سخن میگویند ، گفت: « خروج یونان از اتحادیه اروپا تبعات سنگینی از لحاظ سیاسی و اقتصادی برای قاره سبز خواهد داشت. طلاق آتن از بروکسل موضوعی است که میتواند خیلی سریع توسط مردم کشورهای دیگری نظیر پرتغال،اسپانیا و ایرلند دنبال شود. در این شرایط اروپا ناچار است ، یونان را با چنگ و دندان در مدار یورو حفظ کند. »
دولت آتن باید تا 30 ژوئن مبلغ 1.6 میلیارد یورو به صندوق بینالمللی پول بازپرداخت میکرد اما از آنجایی که بر خلاف وعدههای پیشین قادر به بازپرداخت وام خود نبود، با قصور در پرداخت بدهی مواجه شد که آن را در یک قدمی خروج از اتحادیه اروپا قرار داد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از کارشناسان اقتصادی گزارش میدهد که نتیجه همهپرسی، در آینده همگرایی اتحادیه اروپا نیز تاثیرگذار خواهد بود.تحلیلگران میگویند در صورتی که یونان از حوزه پول واحد اروپایی، یورو، خارج شود، این اقدام به معنای شکست سیاستهای آنگلا مرکل در مدیریت بحران مالی اتحادیه اروپا خواهد بود.
جولیان راپولد، از موسسه روابط خارجی آلمان میگوید آنگلامرکل نگران تبعات غیرقابل پیشبینی خروج یونان از حوزه یورو همچون تقویت گروههای ضد یورو در برخی کشورهای اروپایی است: «مرکل دوست ندارد که دربارهاش بگویند او یونان را از حوزه یورو بیرون انداخت.»
یونان ماههاست درگیر مذاکراتی با وام دهندگان بوده است اما پس از بی نتیجه ماندن این مذاکرات در آستانه پایان مهلت طرح نجات قبلی - ۳۰ ژوئن - دولت ناگهان اعلام کرد پیشنهاد طرح نجات جدید را به همه پرسی میگذارد.
بانکها از روز دوشنبه قبل تعطیل بوده و تدابیر کنترل سرمایه اعمال شده است که پس از خودداری بانک مرکزی اروپا از ارائه کمکهای اضطراری جدید بود.مردم یونان فقط روزانه میتوانند ۶۰ یورو از دستگاه های خودپرداز دریافت کنند.
بعضی مقامهای اروپایی گفته بودند که رای نه به معنی رد کامل مذاکره با وام دهندگان خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]