واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ تير ۱۳۹۴ (۱۹:۱ب.ظ)
چهار ويژگي ياري دهندگان اميرمومنان در کلام رهبر معظم انقلاب موج- رهبر معظم انقلاب با استفاده از نامه چهل و پنجم نهج البلاغه چهار ياري دهنده حضرت اميرمومنان علي (ع) را پرهيزگاري، تلاش، پاکدامني و محکم کاري برشمردهاند.
به گزارش خبرگزاري موج، پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در آستانه فرا رسيدن سالروز شهادت حضرت اميرمومنان عليه السلام، کليپ صوتي سخنرانيهاي رهبر معظم انقلاب را منتشر کرد که در آن به چهار ويژگي ياري دهندگان آن حضرت اشاره شده است.
فرازهايي ارزشمند از سخنان حضرت آيت الله خامنه اي که در اين فايل صوتي ميشنويد به شرح زير است:
«اميرالمؤمنين فرمود: اَلا وَ اِنَّکُم لا تَقدِرونَ عَلي ذلِک وَ لکِن اَعينوني بِوَرَعٍ وَ اجتِهادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سُدادٍ؛ (1) بعد از آن که شيوه زندگي خود را - که در آن مقام والا، با آن همه امکانات، با آن چنان زهدي زندگي ميکند - بيان کرد، فرمود: شما نميتوانيد مثل من رفتار کنيد؛ اما ميتوانيد به من کمک کنيد؛ با چه چيزي؟ «بِوَرَعٍ»، با ورع خودتان، با پرهيز خودتان از گناه، با اجتهاد و کوشش و تلاش خودتان؛ اينها وظيفه من و شما است. هدفها را براي ما ترسيم کردند، هم هدفهاي فردي و شخصي را، هم هدفهاي اجتماعي و سياسي و کلي را. در هدف شخصي، رسيدن به اوج مقام کرامت انساني هدف والاي ما است؛ همه هم وعده داده شدهاند که بتوانند اين پرواز بلند و بي حد را انجام بدهند؛ توانايي شما جوانها از ماها هم بيشتر است. اين اهداف شخصي است.
اهداف بزرگ اجتماعي، ايجاد حيات طيّبه اسلامي و جامعه اسلامي [است]؛ جامعه اي که افراد خود را فرصت بدهد که بتوانند به سوي اين هدف حرکت کنند: جامعه آباد، جامعه آزاد، جامعه مستقل، جامعه داراي اخلاق والا، جامعهي متحد، يکپارچه، جامعه متقي و پرهيزگار؛ اينها اهداف جامعه اسلامي است. دنيايي که مقدمه آخرت است، دنيايي که انسان را ناگزير به بهشت ميرساند، ايجاد يک چنين دنيايي هدف کلان اجتماعي و سياسي اسلام است؛ اينها را در مقابل ما ترسيم کردند. راه آن چيست؟ چه جور ميشود به اين هدفها رسيد؟ همين طور که فرمود: «اَعينُوني» - فرمايش، فرمايش اميرالمؤمنين است - به من کمک کنيد؛ يعني آن چه را که اميرالمؤمنين در زندگي خود و تلاش و جهاد خود، همه را در اين راه مصرف کرد، و آن عبارت است از ايجاد چنين دنيايي براي بشريت در طول تاريخ؛ کمک کنيد به من که اين هدف انجام بگيرد. چه جور «بوَرَعٍ»، با ورع؛ «وَ اجتِهادٍ»، با کوشش، با تلاش، تنبلي ممنوع است، بيکارگي ممنوع است، خسته شدن ممنوع است، مأيوس شدن ممنوع است. اين حرکت عظيم وقتي انجام بگيرد، آن وقت شما دل مبارک فاطمه زهرا (سلام الله عليها) را شاد ميکنيد، دل اميرالمؤمنين را شاد ميکنند؛ چون آنها براي همين هدف آن همه تلاش کردند، آن همه مجاهدت به خرج دادند.»
{ديدار مداحان اهل بيت عليه السلام 31/1/1393}
«علي بن الحسين (عليه السلام) به يکي از کتابهاي علي بن ابي طالب (عليه السلام) نظر ميکرد - لابد کتابي از دستورات اميرالمؤمنين بوده، که آن دستورات طبق عمل و زندگي عملي خود آن بزرگوار بوده است - «فيضرب به الارض»؛ کتاب را روي زمين گذاشت، «و يقول من يطيق هذا؟» چنين عملي را چه کسي طاقت ميآورد؟
يعني امام سجاد که سيدالعابدين و زين العابدين است، در مقابل عمل و عبادت و زهد اميرالمؤمنين احساس عجز ميکند. خود آن بزرگوار هم در نامه به عثمان بن حنيف فرمود: «الا و انکم لاتقدرون علي ذلک»؛ شما نميتوانيد به اين سبکي که من عمل ميکنم، عمل کنيد. واقعاً هم انسان وقتي نگاه ميکند، آن چه از اميرالمؤمنين نقل شده، دهشت آور است.
سخن در اين نيست که کسي يا جامعه يي بتواند خود را همگون و همسان با علي بن ابي طالب (عليه السلام) بکند؛ سخن در پيدا کردن جهت حرکت جامعه و اشخاص، مخصوصاً زمامداران و اولياي امور در نظام اسلامي است.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]