واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس اداره جهاد کشاورزی آستانهاشرفیه:
آب سد سفیدرود به 200 هکتار از مزارع برنج آستانهاشرفیه نرسید
رئیس اداره جهاد کشاورزی آستانهاشرفیه گفت: با توجه به آبگذاری مرحله قبل از پایانی سد سفیدرود، آب به بیش از 200 هکتار از مزارع برنج آستانهاشرفیه نرسیده و در نقطه بحرانی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از آستانهاشرفیه، گودرز کمالپور بعد از ظهر امروز در جلسه شورای کشاورزی و آبیاری این شهرستان با بیان اینکه 35 درصد مزارع شالی این منطقه خوشه زده است، اظهار کرد: 10 درصد مزارع برنج آستانهاشرفیه به خوشهدهی رسیده و انتظار میرود اواخر تیرماه و اوایل مردادماه برداشت محصول برنج را در این شهرستان داشته باشیم.
وی برخی از روستاهای آستانهاشرفیه مانند پایینرود پشت و دهنهسر سفیدرود را نقاط قرمز خواند و افزود: با توجه به آبگذاری مرحله قبل از پایانی، به بالغ بر 200 هکتار از مزارع برنج این شهرستان آب نرسیده و در نقطه بحرانی قرار دارد.
رئیس جهاد کشاورزی آستانهاشرفیه با تأکید بر اینکه با کاهش محصول مواجه هستیم، تصریح کرد: منطقه وسیعی از دهستان دهکا با تنش کمآبی مواجه است و تنها یکپنجم زمینهای کشاورزی منطقه بیمه کشاورزی شدهاند و جای تأسف دارد که تنها 400 هکتار از 23 هزار و 500 هکتار شالیزارهای آستانهاشرفیه بیمه است.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما بر این استوار است که در تمام ساعات شبانهروز پایکار باشیم اما بضاعت ما نیز همینقدر بوده و شالیزارهایی که دچار کمآبی هستند و کشاورزان خون و جگر میخورند جای تأسف دارد.
کمالپور با بیان اینکه تاکنون بالغبر 20 روستا درگیر تنش کمآبی هستند، متذکر شد: اگر تدابیری مؤثر اندیشیده نشود 15 روستای دیگر به آن افزوده خواهد شد و باید دست دعا به درگاه خداوند بلند کرد تا باران رحمت خود را بر ما نازل کند.
رئیس اداره اطلاعات آستانهاشرفیه نیز در نشست مذکور گفت: یکهزار و 70 هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان به دلیل پاییندست بودن، عدم آبرسانی مناسب به آن مناطق، گرمای بیش از حد هوا و تبخیر موجب تنش کمآبی شده است.
وی یکهزار و 245 هکتار از زمینهای کشاورزی آستانهاشرفیه را بحرانخیز معرفی کرد و افزود: این امر موجب شده تا کشاورزان موضعگیری علیه عملکرد مسئولان داشته باشند و درگیری لفظی و فیزیکی و در برخی موارد تخریب تجهیزات آبیاری رخ دهد.
رئیس اداره اطلاعات آستانهاشرفیه با اشاره به بازدیدهای مستمر استاندار و مدیران ارشد از مناطق بحرانی یادآور شد: عدم فراهم بودن بستر مناسب در هدایت آبها، نامناسب بودن کانالها و عدم لایروبی، عدم نصب دریچهها، خرابی پمپاژها، ناهماهنگی بین شوراها و میرابها و روسای ادارهها موجب شده تا تاکنون اقدام مؤثری صورت نگیرد.
وی با تصریح بر اینکه دستگاهها با مقصر دانستن یکدیگر، دستگاه خود را بیتقصیر جلوه میدهند خاطرنشان کرد: قبل از آغاز فصل زراعی باید موانع و مشکلات برطرف میشد زیرا موانع موجود که از قبل قابل پیشبینی بوده برطرف نشده است.
این مسئول متذکر شد: پس از کشت محصول، دنبال برطرف شدن موانع و نواقص و پیشگیری از بحران و خسارت مالی به کشاورزان هستیم و باید پس از برداشت محصول درصدد انجام کار برای حل مشکلات آبیاری کشاورزان اقدام شود تا با بحرانهای کمتری در عرصه آبرسانی به مزارع در آینده مواجه شویم. انتهای پیام/2300/ع30
94/04/15 - 15:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]