واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ تير ۱۳۹۴ (۱۲:۰ب.ظ)
سياست از دريچه لباس؛ از کاپشن جديد احمدي نژاد تا تي شرت ظريف موج - لباس سياستمداران هميشه مورد توجه مردم است. به خصوص زماني که حرف هاي آنان متناسب با نوع پوشش و لباسشان باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سياسيون و فعالان سياسي از جمله کساني هستند که از همه نظر مورد توجه هستند. از لباس تا خلق و خو و صحبت. به ليست آنان بايد هنرمندان و بازيگران و ورزشکاران بنام را هم اضافه کرد که هميشه مورد توجه مردم و رسانه ها هستند و کمتر لنز دوربيني است که آنها را از دست دهد؛ اما در اين ميان سياستمدران به واسطه کنش هاي سياسي خود بيشتر مورد توجه هستند.
در کل سياست به واسطه ذات رودررو شدن با مردم و رسانهها ازحوزههايي است که در آن پوشش فعالانش زير ذرهبين قرار ميگيرد. وينستون چرچيل، مائو، گاندي و بينظير بوتو از سياستمداراني هستند که لباسشان به اندازه خودشان شهرت دارند.
حامد کرزاي، رئيسجمهور افغانستان، نه به واسطه سياستهايش بلکه به خاطر کلاه سنتي و رداي سبزرنگش، حتي بدون در نظر رفتن ذات انگليسي مآبانه اش- معروف شد و حتي يکي از مجلههاي مد در ايتاليا همان سالي که کرزاي رئيسجمهور شد، او را به عنوان خوشلباسترين مرد سال انتخاب کرد.
مهندس سيدمصطفي ميرسليم، وزير ارشاد در دولت دوم هاشمي رفسنجاني و عضو شوراي مرکزي موتلفه اسلامي وقتي امسال با ظاهر متفاوت در مجمع تشخيص مصلحت نظام حضور يافت رسانه اي شد. از اين دست مي توان به وندي شرمن، ديپلمات آمريکايي هم اشاره کرد که در کنار صحبت هايش درباره DNA ايراني ها و بحث حقوق بشر لباس هاي قرمز رنگش مورد توجه است.
قذافي هم از آن دسته سياستمدارن عجيب و غريبي بود که نه تنها عجيب زندگي مي کرد که لباس هاي او هم مورد توجه بود. رئيس دولت اصلاحات هم وقتي ردا و عباي سفيد بر تن مي کرد بيشتر مورد توجه قرار مي گرفت؛ چرا که در ميان سياستمداران به واسطه چهره بشاش و زيبايي که داشت، اين لباس نشانه صلح هم بود.
محمود احمدي نژاد هم از آن دسته سياستمداراني است که کاپشن او بيشتر از خودش معروف شد. ايشان از زماني که بر کرسي رياست تکيه زد بلافاصله مقابل دوربين رسانه ها قرار گرفت و پوششي مناسب با شعارهايش را انتخاب کرد.
کاپشني ساده به رنگ خنثي به نشانه حمايت از طبقات ضعيف و آسيب پذير جامعه، هم شکلي با طبقات ضعيف اقتصادي جامعه، بازگشت به آرمان هاي انقلاب، هم صدايي با طبقات پايين جامعه و...پوشش ايشان بود. در واقع اين پوشش مکمل شعارهاي وي بود.
حضور رييس جمهور با اين پوشش و بي توجهي به فرم هاي بين المللي، هم صدا با شعاري عوام پسندانه کم کم ايشان را مورد توجه قرار داد. با اين حال وقتي در پايان رياست جمهوري خود با با کت و شلواري رسمي و عينکي ظريف در مجامع و دربين مردم براي سخنراني حاضر مي شد همه وي را با همان کاپشن معروف مي شناختند و شايد به اين مسئله توجه نمي کردند که چرا رييس جمهور به يکباره تغيير لباس داد.
هرچند که هنوز شعارهاي عدالت و مهرورزي و حمايت از مستضعفين در کلامش به چشم مي خورد. اخيرا هم وي با کاپشن جديدي در بين مردم ظاهر شده است که برخلاف اينکه فصل تابستان و گرما است و کسي کاپشن نمي پوشد پوشيدن آن براي نقادان سياست مفهوم ديگري دارد. عکس وي در فضاي مجازي دست و به دست و در رسانه ها منتشر شده است. اينها همه مصادف با گمانه زني ها براي فعاليت انتخاباتي وي است. هر چند او گفته است که انگيزه کار انتخاباتي ندارد. با اين حال کسي اين حرف ها را جدي نمي گيرد. چرا که حرف هاي دو سال پيش را هم با اين حساب نبايد جدي گرفته شود.
اين گفته ها به اين خاطر بود که نشان داده شود مردم چقدر تحت تاثير پوشش سياستمداران به لحاظ رواني قرار مي گيرند. از زماني که کاپشن احمدي نژاد مد شد هر مردي اين پوشش را داشت مدافع افکار او هم به حساب مي رفت.
از اين دست مي توان به پوشش محمد جواد ظريف هم اشاره کرد. از وجنات ايشان مشخص است که فردي صلح طلب و مسالمت جو هستند؛ چرا که عکس هايي از وي با لباس اسپرت و تي شرت رنگ روشن منتشر شده در حالي که خندان است. اينها نشان دهنده منش سياسي وي هم است که بر نگاه هوادارانش تاثير گذار است.
البته پوشش خاص در بين نمايندگان مجلس هم رواج دارد. عليرضا محجوب، دبير کل خانه کارگر هميشه با کاپشن نازک و لباس هايي ساده ظاهر مي شود که نشان دهنده گرايش مطبوع وي است.
البته اين نکته هم وجود دارد که اکثريت سياسيون از لباس خود بهره برداي مي کنند؛ چرا که در نگاه توده مي خواهند هماني باشند که مي خواهند. عده اي ماندگار مي مانند و عده اي لاجرم فراموش مي شوند. عده اي با لباسشان در تاريخ ثبت مي شوند و عده اي بايد نابود شوند. مهم تاثير پذيري مردم از آنها است.
به عنوان مثال تا مدت ها هم که عمر دولت دهم به پايان رسيده بود در برخي فروشگاه ها سراغ کاپشن احمدي نژاد را مي گرفتند! هنوز هم به اين نام آن را مي شناسند. اين همان تاثير پذيري رواني مردم از گفته هاي يک سياستمدار است که در قالب لباس معناي ديگر مي يابد.
گزارش از: صفيه رضايي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]