واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۳۶ق.ظ)
توسعه مراکز درماني اقامتي زنان و کودکان معتاد موج - مدير کل دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي کشور از ارتقا، ارزشيابي، تدوين پروتکل و بازبيني در دستورالعمل اين مراکز خبر داد و افزود: در حال حاضر براي گروههاي ويژه چون زنان و کودکان نيز در حال تدوين پروتکل اختصاصي و ارتقايي هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کل دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي کشور، از توسعه مراکز درماني اقامتي ويژه زنان و کودکان معتاد توسط اين سازمان خبرداد و گفت: به طورکلي توسعه مراکز درماني اقامتي و به ويژه مراکز مختص زنان و کودکان، مبتني بر نتايج حاصل از ارزيابي و تحليل وضعيت موجود کشور، در دستور کار بهزيستي قرار گرفته است.
محسن روشنپژوه ضمن بيان آن که واژه «کمپ» براي مراکز ترک اعتياد يک غلط رايج است افزود: کمپ، واژهاي است که در گذشته براي مراکزي که به صورت غير مجاز در راستاي درمان اعتياد راهاندازي و فعاليت ميکردند بکار برده ميشد اما پس از آن که سازمان بهزيستي کشور ساماندهي اين مراکز را به عهده گرفت، اين کلمه حذف و تمامي مکانهايي که با مجوز سازمان بهزيستي کشور فعاليت ميکنند تحت عنوان «مراکز درماني اقامتي» شناخته ميشوند.
وي در ادامه تعداد اين مراکز را در کشور بيش از 1000 مرکز دانست و اظهار کرد: با توجه به آنکه تعداد اين مراکز درحال حاضر در حد قابل قبولي توسعه يافتهاند اما همچنان نيازمند توسعه و ارتقا اين مراکز، به خصوص در نقاطي که به لحاظ پراکندگي توزيع متناسبي نداشتهاند، هستيم و درحال حاضر نيز توسعه اين مراکز مبتني بر توزيع متناسب در نقاط مورد نياز کشور در دستور کار است.
روشن پژوه هم چنين عنوان کرد: سازمان بهزيستي کشور مراکز خدماتي و درماني متعددي را تحت عناويني چون مراکز درمان سرپايي، مراکز درمان اقامتي کوتاه مدت و بلند مدت، مراکز کاهش آسيب گذري (DIC)، شلتر، سرپناه و غيره به افراد مبتلا به اعتياد ارائه ميدهد که تعداد کل آنها بيش از 2500 مرکز بوده و بالغ بر 1000 مرکز آنها نيز مراکز درماني اقامتي هستند.
وي ادامه داد: درحال حاضر نيز از تعداد کل مراکز خدماتي و درماني سازمان بهزيستي کشور 45 مرکز کاملاً زنانه (معادل 5 درصد اين خدمات) در کشور وجود دارد.
وي در ادامه ضمن اشاره به دو مرکز ترک اعتياد کودکان که از سال گذشته به طور پايلوت فعاليت خود را در سيستان و بلوچستان آغاز کردهاند، گفت: هم اکنون درحال طراحي دستور العمل و پروتکل اختصاصي براي اين مراکز هستيم و پس از بررسي آثار و نتايج آنها در صورت لزوم، نسبت به گسترش و توسعه اين مراکز در سطح کشور اقدام خواهيم کرد.
مدير کل دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي کشور، در ادامه نيز به ارزيابي وضعيت معتادان پرخطر و کودکان در کشور اشاره کرد و گفت: در طرحهايي چون پيمايش ملي خانوار در واقع يک شيوع شناسي از مصرف مواد در جمعيت عمومي صورت ميگيرد، اما؛ در کنار چنين طرحهايي همواره نيازمند ارزيابي وضعيت گروههاي خاص نيز هستيم.
روشن پژوه در اين خصوص تصريح کرد: يکي از اين گروههاي خاص، معتادان پرخطر و کودکان مبتلا به اعتياد هستند که با توجه به آنکه از اين پس "توسعه تام" مراکز و طرح را اجرايي نخواهيم کرد بلکه توسعه و گسترش طرحها و مراکز را مبتني بر اطلاعات تحقيقي و عيني انجام خواهيم داد، لذا نيازمند آن هستيم که در يک ارزيابي سريع از ميزان و پراکندگي وضعيت گروههاي پرخطر اطلاع يابيم که اين اقدام پس از ماه مبارک رمضان نيز اجرايي خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]