واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ تير ۱۳۹۴ (۰:۶ق.ظ)
آغاز احداث اولين باغ گياهان دارويي و معطر در آذربايجان شرقي موج - پروژه احداث اولين باغ گياهان دارويي و معطر استان آذربايجان شرقي توسط مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي و به سفارش سازمان پارکها و فضاي سبز شهرداري تبريز آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در مراسم آغاز اين طرح که در محل سازمان پارکها در ائل گلي تبريز برگزار شد در ابتدا حسن زاده، مدير عامل سازمان پارکها، ضمن خوش آمدگويي به مهمانان، مشخصات اين پروژه را تشريح کرد.
فاز اول اين باغ، به عنوان الگويي در طراحي فضاي سبز شهري در 3000 مترمربع و استفاده از 36 گونه بوته اي و علفي چند ساله در قسمت شرقي پارک بزرگ ائل گلي تبريز احداث خواهد شد.
وي با اشاره به اهميت افزايش تنوع گونههاي گياهي در فضاي سبز، کاشت گياهان دارويي که سازگاري خوبي با اقليم شهري داشته باشند را حرکت علمي جديدي در طراحي فضاي سبز شهري دانسته اين اقدام را در راستاي توسعه، پايداري، فرهنگ سازي و ابعاد آموزشي آن مؤثر دانستند.
سپس لطفعلي زاده، رئيس مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان آذربايجان شرقي، آغاز اين پروژه را که نتايج آخرين يافتهها، و دانش فني همکاران مرکز تحقيقات است، گامي بزرگ در تحول فضاي سبز تبريز دانست.
وي نتايج اين پروژه را علاوه بر اثرات دارويي اين گياهان در تلطيف هوا، افزايش تنوع در ترکيب گياهان فضاي سبز، بهبود اقتصاد خانوادهها مؤثر دانست.
وي افزودن گياهان دارويي به بافت فضاي سبز شهري را داراي اثرات آموزشي، فرهنگ سازي در عامه مردم و اقتصادي عنوان کرد. لطفعلي زاده، شناسنامه دار کردن گونههاي به کار گرفته شده در اين باغ را باعث افزايش اطلاعات عمومي همشهريان و بازديد کنندگان و بالطبع آگاهي وسيع جامعه شهري از اهميت حفظ و حراست از اين مواهب پرارزش الهي و جلوگيري از تخريب مراتع طبيعي و زادگاههاي اصلي آنها عنوان کرد.
رئيس مرکز تحقيقات کشاورزي همچنين به نياز آبي اندک اکثر گياهان دارويي اشاره و عنوان کرد: اين گياهان بومي منطقه بوده و بهصورت ديم و با نياز کم به آب به وجود ميآيند بنابراين استفاده از آنها در فضاي سبز شهري حرکت باارزشي در صرفه جويي و مديريت مصرف آب نيز خواهد بود.
در ادامه پاکزاد، قائم مقام استاندار در اقتصاد دانش بنيان و رئيس ستاد گياهان دارويي و طب سنتي استان، با اظهار رضايت از کليد خوردن اين پروژه در ابتداي ماه مبارک رمضان، از همت مرکز تحقيقات و سازمان پارکها براي عملي کردن اين حرکت علمي- فرهنگي قدرداني نمود.
پاکزاد گفت: مسلماً احداث اين باغ، حرکتي نوين و دانش بنيان با گستردگي و ابعاد مختلف و تأثير گذاري در فرهنگ خانواده و مديريت شهري بوده و جاي بسي خوشحالي و سرور است که دو مجموعه با همدلي و دورانديشي و نگاهي مبتني بر مديريت دانش، چنين اقدام پسنديده اي را انجام دادند.
قائم مقام استانداري استان همچنين تشکر ويژه اي از مرکز تحقيقات کشاورزي داشت که نتيجه تحقيقات و دستاوردهاي علمي خود را با احداث اين باغ، کاربردي کرده و در اختيار همشهريان محترم قرار خواهد داد.
رئيس ستاد گياهان دارويي و طب سنتي استان همچنين ايجاد اين باغ را با الهام از مواهب خداداي و تنوع گونههاي گياهي در طبيعت، باعث نگرش جديدي در استان به اهميت پوشش گياهي و حفظ گونههاي در حال خطر دانست.
پس از انعقاد قرارداد، شرکت کنندگان در اين مراسم در سايت مورد نظر احداث گياهان داروئي و معطر حضور يافته و ضمن کلنگ زني محل موردنظر براي احداث باغ، يک اصله نهال درختچه قره قات به عنوان اولين گونهٔ باغ گياهان دارويي و معطر غرس شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]