واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هر كس سهم خود را از اين سفره ميبرد
كشور اسلامي ايران براي بهرهمندي هرچه بيشتر از مواهب روزهاي پاياني ماه مبارك رمضان و به ويژه ليالي قدر آماده شده است.
نویسنده : نفيسه ابراهيمزادهانتظام
كشور اسلامي ايران براي بهرهمندي هرچه بيشتر از مواهب روزهاي پاياني ماه مبارك رمضان و به ويژه ليالي قدر آماده شده است. در اين راستا نهادها و سازمانهاي خدماتي با فراهم كردن وسايل در فراگير شدن هرچه باشكوهتر فضاي معنوي شهر ميكوشند و براي خدماترساني بهتر به روزهداران و بيداردلان در شب زندهداري با يكديگر رقابت ميكنند.
همه ميخواهند از شبي كه از هزار شب برتر است بهرهمند شوند، ميخواهند از مواهب اين شب توشهاي بردارند كه براي سفر يك ساله مناسب باشد. به همين دليل چهار شب از شبهاي ماه رمضان را كه احتمال دارد شب قدر باشد، زنده نگه ميدارند و در آن شبها قرآن به سر ميگيرند تا حجابهاي بين آنها و خدا را بردارد و از دلهايشان غبارروبي كند.
بر همين اساس پذيرايي روزهداران در ليالي قدر در 1899 امامزاده و بقعه متبركه از شب گذشته آغاز و در شبهاي قدر آتي نيز ادامه دارد. بنابر اعلام سازمان اوقاف و امور خيريه مراسم شب قدر در امامزادگان امسال شامل برنامههاي مناجاتخواني، ترتيلخواني، قرائت دعاي ابوحمزه ثمالي و افتتاح، سخنراني و مداحي است و بناست با بهرهگيري از كمكهاي مردمي، نذور و عوايد موقوفات مرتبط سفرههاي اطعام روزهداران به صورت افطاري ساده برپا شود.
شهر براي شب زندهداران بيدار ميماند
ارائه خدمات شهري، رفاهي و بهداشتي نيز از شب گذشته آغاز شده تا با فراهم كردن امكانات در شبهاي قدر، زمينه بيشتري براي بهرهمندي هر چه مطلوبتر شهروندان از اين شبها مهيا شود. فعاليت 24 ساعته اتوبوسراني و مترو در شبهاي قدر يكي از اين خدمات است. اين خبر را ديروز رسانهها به نقل از سيد جعفر تشكريهاشمي، معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران منتشر كردند. وي از خدمات ويژه ناوگان حمل و نقل عمومي در ليالي قدر خبر داد و گفت: اتوبوسراني و مترو در شبهاي قدر تعطيل نيستند و از غروب آفتاب تا اذان صبح يكسره به شهروندان روزهدار خدماترساني ميكنند تا روزهداران بتوانند در مراسم معنوي ليالي قدر به سهولت حضور پيدا كنند.
تشكريهاشمي با اشاره به اينكه شركت بهرهبرداري مترو در خطوط 1، 2، 3 و 4، شهروندان را در شبهاي قدر از ساعت 22:30 دقيقه تا 5:30 بامداد به صورت رايگان جابهجا ميكند، اظهار كرد: سرفاصله حركت قطارها در اين 4 خط، 30 دقيقه است كه البته در صورت تراكم مسافر اين فاصله كمتر خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه شركت واحد اتوبوسراني نيز خدمات ويژهاي را به اين منظور تدارك ديده، اظهار كرد: از 12 ميدان اصلي تهران كه در نقاط مختلف شهر واقع شدهاند از جمله ميدانهاي امام حسين (ع) و رسالت در شرق و آزادي و صادقيه در غرب تهران و ميدانهاي تجريش و ونك در شمال و راهآهن و نماز (شهرري) در جنوب شهر و همچنين ميدانهاي مركزي پايتخت همچون حضرت وليعصر (عج) و انقلاب اسلامي، ايستگاههايي به اين منظور پيشبيني شده است.
تشكريهاشمي افزود: به منظور سهولت در رفت و آمد روزهداران، 350 دستگاه اتوبوس اختصاص يافته كه در شبهاي قدر از ساعت 19 تا هنگام اذان صبح به صورت رايگان به شهروندان خدماترساني مينمايند.
اين در حالي است كه رئيس پليس ترافيك شهري تراكم ترافيكي را براي شبهاي احيا پيش بيني ميكند. سرهنگ عليرضا جهانگيري تصريح كرد: پيشبينيها افزايش حضور شهروندان در اماكن زيارتي و مساجد در ليالي قدر و در نتيجه تراكم ترافيك را نشان ميدهند كه به منظور روان كردن هرچه بيشتر گرههاي ترافيكي حضور پليس در معابر چشمگير خواهد بود.
وي با بيان اين مطلب كه وضعيت ترافيك در اطراف حسينيههاي مربوط، بقاع متبركه و امامزادهها مسلماً پرتراكم خواهد بود، اعلام كرد: پليس راه محدوديت خاصي را در اين اماكن اعمال نخواهد كرد، مگر با توجه به شرايط و وضعيتهاي پيش آمده كه آن هم به صورت مقطعي خواهد بود.
سهم هر كس از سفره شب قدر
دانشآموزان نيز برنامه ويژهاي براي برداشتن سهم خود از سفره پربركت شبهاي قدر دارند. 30 هزار دانشآموز از سراسر كشور در اعتكاف رمضانيه كه از شب بيست و سوم ماه مبارك رمضان آغاز ميشود و تا شب بيست و پنجم ادامه دارد، شركت ميكنند. به گفته اردشير دهقاني، معاون فعاليتهاي دانشآموزي سازمان دانشآموزي در اين طرح مربيان نيز با دانشآموزان همراه هستند و براي اين سه شب برنامههاي مختلفي را تدارك ديدهاند كه تشكيل حلقههاي معرفتي و محافل انس با قرآن و سخنراني مبلغان از اين جمله است.
زندانيان نيز با ابلاغ بخشنامه مرخصي ويژه ماه مبارك رمضان ميتوانند از اين مرخصي بهرهمند شوند و ليالي قدر را در كنار خانواده خود سپري كنند. اعطاي اين مرخصيها بر اساس بخشنامه ابلاغي رياست قوه قضائيه همه ساله در ايام ليالي قدر به مددجويان واجد شرايط صورت ميگيرد. براساس شرايط ابلاغي، اين امكان براي مددجويان محكوم به حبس ابد و محكومان باقيمانده حبس كمتر ازيك سال است. قوه قضائيه اين دست تسهيلات را در جهت دستيابي به آثار مثبت و سازنده حضور مددجويان در كنار خانواده به منظور نيل به اهداف عالي در بازسازي اجتماعي و اخلاقي و نيز تقويت ارتباط عاطفي و رسيدگي به مشكلات قضايي به مددجويان ندامتگاههاي كشور اعطا ميكند.
ايجاد پايگاههاي پذيرش حاميان طرح اكرام و محسنين از سوي كميته امداد، آماده باش ۱۱۶ ايستگاه براي تأمين ايمني شهروندان، استقرار صندوقهاي هلال احمر براي كمك به مردم يمن و آمادهباش مراكز اهداي خون از ديگر برنامههايي است كه سازمانها و نهادهاي مختلف با برپايي آنها در ثواب شبهاي قدر با مردم شريك ميشوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]