واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: نرخ بیکاری ایران
نرخ بیکاری ایران: 10 درصد بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در فصل بهار نشان می دهد که ۳۸ درصد جمعیت در سن کار (۱۰ ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بوده اند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته اند.
نتایج طرح امارگیری بازار کار مرکز امار ایران و بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر حاکی است 10،8 درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده اند.
نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1393) ، 0،1 درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته (زمستان 1393) 0،7 درصد کاهش داشته است.
بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15 ساله و بیشتر نشان می دهد که 10،8 درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده اند. بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
نرخ مشارکت اقتصادی در میان زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است.
بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش 0،9 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1393) و 0،7 درصدی آن نسبت به فصل گذشته (زمستان 1393) است.
9،2 درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
بررسی اشتغال در بخش های عمده اقتصادی نشان می دهد که بخش خدمات با 47،9 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.
در مراتب بعدی بخش های صنعت با 33،0 و کشاورزی با 19،2 درصد قرار دارند.
بررسی نرخ بیکاری جوانان 24 ـ 15 ساله حاکی از آن است که 25،0 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان 24 ـ 15 ساله کل کشور نشان می دهد این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 0،2 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل 2،4 درص کاهش یافته است.
نرخ بیکاری جوانان 29 ـ 15 ساله نیز حاکی از آن است 22،4 درصد از جمعیت فعال 29ـ 15 ساله بیکاری بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان 29 ـ 15 ساله نشان می دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 0،2 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل 0،8 درصد کاهش پیدا کرده است.
بررسی سهم شاغلان 15 ساله و بیشتر با ساعت کار معمول 49 ساعت و بیشتر نشان می دهد، 39،0 درصد شاغلین به طور معمول بیش از 49 ساعت در هفته کار می کنند.
این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می دهد در کشور سهم زیادی از شاغلان بیشتر از استاندارد کار می کنند.خبرگزاری صداسیمامطالب مرتبط:جدیدترین گزارش از آمار بیکاری در کشور جدیدترین گزارش از آمار بیکاری در کشور 6 گروه از بیکارترین رشته های تحصیلی در ایران کدامند؟
یکشنبه 14 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]