واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۵۳ب.ظ)
رئيس سازمان توسعه تجارت: خام فروشي مواد معدني 23 درصد کاهش داشته است موج-رئيس سازمان توسعه تجارت گفت:خام فروشي مواد معدني 23 درصد کاهش داشته و اين آمار نشانگر توجه به رويکرد صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر در کشور است.
به گزارش خبرگزاري موج از سازمان توسعه تجارت، ولي الله افخمي راد افزود: در سال 1393 صادرات مواد خام معدني با روندي نزولي 23 درصد کاهش ارزشي و 25 درصد کاهش وزني را شاهد بوده است، در حالي که بخش اعظم صادرات در اين مجموعه مربوط به سنگ آهن است که از نظر ارزش 28 درصد کاهش و از نظر وزني 29درصد کاهش صادرات را نشان مي دهد.
وي اضافه کرد: کاهش قيمت سنگ آهن در بازارهاي جهاني از عوامل اصلي کاهش صادرات و شرايط حاکم بر بازار در اين بخش تلقي مي شود؛ به طوري که در سال 1393 قيمت جهاني از حداکثر 110 دلار به کمتر از 60 دلار تنزل يافت. صادرات سنگ آهن در سال گذشته به 1.1 ميليارد دلار و وزن 18.8 ميليون تن رسيد در حالي که صادرات آن در سال 1392 بالغ بر 1.6 ميليارد دلار و به وزن 26.5 ميليون تن گزارش شده است.
رييس سازمان توسعه تجارت تاکيد کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 1393 در راستاي حمايت از صنايع پايين دست و ايجاد محدوديت براي صادرات مواد خام و مياني مورد نياز در داخل کشور، پيشنهاد وضع عوارض بر صادرات 24 قلم کالاي صادراتي را جهت تصويب به شوراي اقتصاد ارسال کرد که از اين بين 13 قلم در دسته مواد معدني (خام و مياني) طبقه بندي شده و براي هر کدام عوارض صادراتي معادل 10 تا 80 درصد پيشنهاد شد.
افخمي راد يادآور شد: هرچند فرآيند تصويب نهايي وضع عوارض صادراتي در شوراي اقتصاد به دليل وجود اختلاف نظرهايي، طولاني و زمان بر شد اما بايد توجه داشت که تهيه ليست مذکور در آن مقطع زماني فعاليت هاي صادراتي صادرکنندگان محصولات خام را به دليل عدم اطمينان از شرايط آتي صادرات و عدم ثبات فضاي تجاري به طور مستقيم تحت تأثير قرار داد و با محدوديت هاي جدي مواجه کرد.
وي افزود: علاوه بر موارد يادشده هشت قلم از محصولات عمده مياني شامل محصولات فولادي (شمش- اسلب، بيلت و بلوم - تيرآهن و ميلگرد و ورق)، شمش آلومينيوم و کاتد و مفتول مسي در راستاي حمايت از صنايع پايين دست داخلي و تحت عنوان اقلام مشمول تنظيم بازار، صادرات آنها با موانع و محدوديت هايي روبرو شده که اعمال اين نوع محدوديت نيز تأثير قابل ملاحظه اي در کاهش وزني صادرات اين دسته از اقلام بر جاي گذاشت. چنانچه طبق آمار منتشر شده از سوي گمرک، صادرات اقلام هشت گانه مشمول تنظيم بازار طي سال 1393 بالغ بر 2.4 ميليارد دلار به وزن 20.1 ميليون تن بوده که در مقايسه با سال 1392 به ارزش صادرات 2.5 ميليارد دلار و وزن 27.1 ميليون تن کاهش ارزشي برابر 3.4درصد و وزني معادل 26درصد را به همراه داشته است.
به گفته افخمي راد، کاهش صادرات مواد خام از يک سو و از سوي ديگر رشد صادرات انواع محصولات معدني در سال 1393 بيانگر توجه به رويکرد صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر در کشور است که اين امر در قالب سياستگذاري هاي صورت گرفته در ارتباط با برقراري محدوديت در صادرات مواد و محصولات با ارزش افزوده کمتر و نبود مشوق هاي صادراتي براي اين گروه از صادرکنندگان تجلي يافته است.
رييس سازمان توسعه تجارت گفت: بديهي است که تداوم و موفقيت چنين رويکردي مستلزم فراهم کردن زيرساخت ها و ايجاد زمينه هاي لازم در داخل کشور براي سوق دهي واحدهاي توليدي - صادراتي به سمت ايجاد ارزش افزوده بالاتر خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]