واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
مقصر عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات کیست؟
چرا با داشتن ظرفیت، نیرون جوان و متخصص و هزينه هاي بالايي كه تا به حال شده باز هم شبکه ملی اطلاعات به جایی نمی رسد.
به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران، شبکه ملي متشکل از زیرساختهای ارتباطی، مراکز دادهي توسعه یافته داخلی دولتی و غيردولتي و همچنين زيرساختهاي نرمافزاری تشكيل شده و در سراسر کشور گسترده شده است.اين شبكه ظرفیت لازم برای "نگهداری و تبادل امن اطلاعات داخلی در کشور به منظور "توسعهي خدمات الکترونیکي" و "دسترسي به اینترنت" از طريق بستر ارتباطي باند پهن سراسری براي کاربران خانگی، کسب و کارها و دستگاههای اجرایی فراهم میكند.
این شبکه تجمیع کننده شبکههای اختصاصی، محلی و ملي در کشور است كه از دو بخش اختصاصی و عمومی تشکیل میشود. بخش اختصاصی برای ارتباط و تبادل اطلاعات و خدمات دستگاههای اجرايی با یکدیگر و بخش عمومی برای ارايه خدمات به كاربران عمومي است و اين دو بخش در نقاطي نظير مراكز داده با يكديگر اتصال دارند.در پی اظهارات اخیر مومنی نسب کارشناس رسانه وفضای مجازی کشور راجع به عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و مقصران اصلی آن لازم به توضیح برخی نکات است:
اینکه کشور نیاز مبرم به راه اندازی شبکه ملی دارد بر هیچ کس پوشیده نیست. اولین مزیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات استقلال در داشتن اینترنت سالم، سریع، امن و ارزان است.
بعد از انتشار اسناد اسنودن و اوامر مقام معظم رهبری در راستای شبکه ملی اطلاعات دیگر تنها یک سند بالادستی که برخی آنرا تعمدا مغفول قرار می دادند محسوب نمی شود.
بزرگترین تهاجم فرهنگی، حمله به شعار «ما میتوانیم» است. نمونههایی از اقدامات چند ساله کشورمان در عرصه علم و دانش و فناوری از قبیل دانش هستهای، فضایی، نانو، پزشکی، دفاعی و... نشان داده که میتوانیم خود را در عرصه برترینهای این حوزه در جهان مطرح سازیم و به اذعان مجامع جهانی که برخی این آمار را بیشتر از آمارهای داخلی قبول دارند، رشد دانش در جمهوری اسلامی در رتبه اول جهان قرار دارد.
شایان ذکر است؛ روح الله مومنی نسب در همایش پدافند غیر عامل در قزوین گفت: وزارت ارتباطات سال گذشته از طریق دستیابی کاربران به شبکه های اینترنت چهار هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است که 1500میلیارد تومان آن بخاطر دانلود فیلم های غیر اخلاقی بوده است و این سودآوری موجب شده تا این وزارتخانه عملا هیچ گونه اقدامی برای راه اندازی اینترنت ملی نداشته باشد.
اما آقای مومنی نسب تنها حرف نمی تواند از پشت پرده این امر و عوامل بازدارنده از رسیدن به شبکه ملی اطلاعات پرده بر دارد. باید سند ارائه داد.
این کارشناس رسانه و فضای مجازی با اشاره به قرار گرفتن سرورهای اصلی اینترنت در کشور آمریکا گفت: یکی از مهمترین دلایل سرعت پایین اینترنت در کشور لزوم انتقال اطلاعات از طریق این سرورهاست که در این مسیر یک نمونه از اطلاعات نیز به کشور سازنده ارسال می شود یعنی در واقع تمامی اطلاعات کاربران در کشور آمریکا کپی برداری می شود.
وی عنوان کرد: با توجه به آنکه در حال حاضر در کشور زیرساختهای لازم را داریم و انحصار تکنولوژی در جهان هم شکسته شده، باید خودمان وارد رقابت شویم و بازار خودمان را ایجاد کنیم. مومن نسب با اشاره به اینکه در شبکههای ملي اطلاعات فضا امنتر است، گفت: با ایجاد شبکه ملی اطلاعات افراد بیشتر همدیگر را میشناسند، تقلب و سوء استفاده و آسیبها کمتر می شود و افراد کمتر دچار سردرگمی و اتلاف وقت میشوند.
اما چرا با تمام این الزامات وزیر ساخت ها باز هم به هدف مورد نظر آنچنان که باید نزدیک نمی شویم؟
در چند روز آینده با ما همراه شوید تا پاسخ این سؤال را دریابیم.
گزارش از نازنین روزبهانی
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
استارت عرضه نخستین خدمات رایانش ابری در کشور زده شد
چرایی نداشتن اینترنت ارزان وسریع
پیگیری دولت برای اتصال همه دستگاههای اجرایی به شبکه ملی اطلاعات
نظامات جدید قانونی برای فضای مجازی
۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]