محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827013972
هدیه بزرگ دولت روحانی به آمریکا چه بود؟
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هدیه بزرگ دولت روحانی به آمریکا چه بود؟
آمریکای لاتین، منطقه ای استراتژیک که روزگاری حیاط خلوت آمریکا محسوب میشد،از چندسال گذشته به منطقه قدرتنمایی کشورهای ضد سلطه آمریکا به خصوص ایران بدل شده است تا جایی که مقامات کاخ سفید نسبت به حضور ایران در این منطقه ابراز نگرانی کردهاند. متاسفانه با تغییر دولت و گذشت دوسال از عمر دولت یازدهم از این ظرفیت بزرگ غفلت شده است.
نویسنده: رامین ولیزاده میدانی دیدبان: با قدرت گرفتن حکومت های چپ گرا، ضد امپریالیسم آمریکا و ناسیونالیست و اولویت های آنان درسیاست های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی که در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران نیز قرار داشت، روابط ایران با آمریکای لاتین وارد مرحله جدیدی گردید. با روی کار آمدن دولت نهم جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای نزدیک شدن به آن دسته از کشورهای آمریکای لاتین که مخالف سیاستهای سلطهگرانه آمریکا در آمریکای جنوبی بودند، روابط با برخی کشورهای طرفدار آمریکا رو به افول نهاد. اما با این حال با شروع به کار دولت یازدهم، نشانههایی دال بر بیمیلی مقامات این دولت نسبت به ادامه روابط با این کشورها به چشم میخورد. در این نوشتار سعی داریم که ابتدا به معرفی آمریکای لاتین بپردازیم، سپس رویکرد ایران نسبت به این کشورها را در ادوار مختلف بررسی کنیم و در نهایت به واکنشهای اتخاذ شده نسبت به رویکرد ایران اشاره کنیم.
روزگاری حیاط خلوت آمریکا، اما امروز! 1- معرفی آمریکای لاتین آمریکای جنوبی بهطور سنتی، به مناطقی از قاره آمریکا گفته میشود که اسپانیایی و پرتغالی در آنجا صحبت میشود. اما در عمل، اکثر نیم کره غربی به جز آمریکا و کانادا و کشورهای غیراسپانیایی زبان حوزه دریای کارائیب زیر عنوان آمریکای لاتین دستهبندی شدهاند. جمعیت آمریکای لاتین در حدود ۵۶۱٬۲۰۰٬۰۰۰ نفر شمارش شدهاست. رشد جمعیت در آمریکای لاتین بیشتر از آمریکای شمالی است. از منظری سیاسی- اجتماعی، آمریکای لاتین تقریباً تمامی کشورهای جنوب ایالات متحده آمریکا شامل مکزیک (در آمریکای شمالی)، اکثر کشورهای آمریکای جنوبی و مرکزی و کشورهای حوزه کارائیب را که در آنجا اسپانیایی، پرتغالی، فرانسوی یا زبان بومی صحبت میشود، دربر میگیرد. براساس این معیار، آمریکای لاتین به ۲۰ کشور مستقل و چندین واحد سیاسی وابسته تقسیم میشود. این کشورها عبارتاند از: آرژانتین، برزیل، بولیوی، کلمبیا، کاستاریکا، کوبا، شیلی، اکوادور، السالوادور، گواتمالا، هندوراس، مکزیک، نیکاراگوئه، پاناما، پاراگوئه، پرو، پورتوریکو، جمهوری دومنیکن، اروگوئه، ونزوئلا، آنتیگو بربودا، باهاماس، باربادوس، بلیز، دومنیکا، گرانادا، گویانیا، هائیتی، جامائیکا، سنکیستونویس، سان ویسنت، سانتالوسیا، سورینام، ترنیداد و توباگو. برزیل از حیث مساحت و جمعیت بزرگترین کشور آمریکای لاتین است. برزیل بیش از ۴۰ درصد خاک این منطقه را پوشانده و مسکن قریب به یک سوم جمعیت آن را تأمین کرده است. زبان رسمی این کشور پرتغالی است. (1)
2- رویکردهای ایران به آمریکای لاتین 2-1- اوایل انقلاب برخلاف آنچه از سوی رسانههای غربی عنوان میشود، رابطه ایران با کشورهای آمریکای لاتین منحصر به حضور دولت نهم نیست و روابطی دیرینه را تشکیل میدهد. پس از انقلاب اسلامی با آغاز جنگ تحمیلی و اعمال تحریمهای اقتصادی، جمهوری اسلامی ایران با محور قرار دادن توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای در حال توسعه، منطقه آمریکای لاتین را مورد توجه قرار داد و به منظور شکست سیاست انزوای ایران روند توسعه روابط با کشورهای این منطقه آغاز شد. در این دوران که تا پایان جنگ ادامه داشت، سفارتخانههای ایران در کشورهای شیلی، اروگوئه، کوبا، نیکاراگوئه و کلمبیا افتتاح شد و آغاز به کار کرد.
توجه به آمریکای لاتین در پی تحریم ها در ادامه وجود برخی تحریمها و محدودیتهای تجاری از سوی آمریکا و متحدانش، موجب شد تا ایران به منظور تأمین کالاهای ضروری خود متوجه آمریکای لاتین شود و به این ترتیب کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل و اروگوئه به عمدهترین مبادی وارداتی ایران در منطقه تبدیل شدند. بهرغم توسعه چشمگیر و خیرهکننده روابط تجاری بین ایران و کشورهای منطقه آمریکای لاتین، روابط سیاسی فیمابین در حد انتظار از توسعهیافتگی برخوردار نبود، اما تغییرات در فضای بینالمللی و پایان جنگ سرد، زمینه را برای توسعه سیاسی روابط برای این کشورها فراهم آورد و پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی، سرفصلی جدید در تاریخ روابط بینالملل گشود. این ویژگی موجب شد تا کشورهای آمریکای لاتین به حوزههای خارج از محیط سنتی خود توجه بیشتری نشان دهند و به این ترتیب، زمینه برای گسترش روابط ایران و کشورهای منطقه آمریکای لاتین مساعد شد. (2)
روابط گسترده با آمریکای لاتین 2-2- دولت های نهم و دهم در میان کشورهای آمریکای لاتین، کوبا اولین کشوری بود که پیمان دوستی غیررسمی با ایران بست و اواخر سالهای 90 بود که تهران متحد واقعی خود را در ونزوئلا، یعنی چاوز را پیدا کرد. این ارتباط با روی کار آمدن دولتهای چپ ضدآمریکایی گسترش یافت و نتیجه انتخابات بولیوی، اکوادور، نیکاراگوئه و چند کشور دیگر آمریکای لاتین نیز به گونهای پیش رفت که روند سیاست حاکم بر این منطقه را به سمت فضای ضد آمریکایی پیش برد.بولیوی و نیکاراگوئه نسبت به برقراری رابطه با ایران ابراز تمایل کردند و احمدینژاد مورد استقبال گرم دانیل اورتگا و مورالس در پایتختهای این دو کشور قرار گرفت؛ احمدینژاد در سفر به بولیوی در زمینه نفت و گاز و در سفر به نیکاراگوئه در زمینه ساخت پالایشگاه، ساخت نیروگاه برق و احداث بنادر و کمک به صنعت کشتیرانی این کشور موافقتنامههایی را به امضا رساند، همچنین اورتگا و مورالس از ایران دیدار کردند و در جریان سفر توافقات قابل ملاحظهای با طرفهای ایرانی به امضا رساندند. دانیل اورتگا در سفر به تهران دعوت بسیج دانشجویی را لبیک گفت و چفیه را بر دوش خود انداخت و از لزوم مبارزه با استکبار سخن گفت و احمدینژاد را برادر خود خواند. از طرف دیگر کامیلو و آلیدا فرزندان ارنستو چه گوارا به ایران سفر کردند و در مراسمی در دانشگاه تهران حضور یافتند. در حال حاضر جبهه همکاریهای مشترک میان جمهوری اسلامی ایران، ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه و بولیوی مجموعهای را در منطقه آمریکای لاتین ایجاد کرده است که الگوی جدید سیاسی و اقتصادی را در منطقه به وجود آورده است. از جمله منافعی که ایران در برقراری روابط نزدیک با برخی از این کشورها داشته، در دور زدن تحریمهای علیه ایران و دستیابی به اورانیوم خام مورد نیاز برای فعالیتهای هستهای از معادن اکوادور و ونزوئلا بوده است. (3)
خداحافظی با آمریکای لاتین! 2-3- دولت یازدهم علیرغم اینکه در زمان دولت دهم، ایران سعی کرد که در منطقه آمریکای لاتین نفوذ کند و با کشورهای این منطقه ارتباط نزدیکی برقرار کند که از جمله مزایای این ارتباط، تسهیل دور زدن برخی تحریمهای یکسویه از جانب کشورهای غربی بود، با شروع به کار دولت یازدهم، نشانههایی دال بر بیمیلی مقامات این دولت نسبت به ادامه روابط با این کشورها به چشم میخورد. تعطیلی دفتر شرکت ملی نفت ایران در دو کشور بولیوی و ونزوئلا، از جمله اقداماتی است که در ماه های نخست شروع به کار دولت یازدهم، خبرساز شد. این اقدام دولت در حالی انجام می گیرد که منطقهای استراتژیک که روزگاری حیاط خلوت آمریکا محسوب میشد، اینک به منطقه قدرتنمایی کشورهای ضد سلطه آمریکا به خصوص ایران بدل شده است تا جایی که مقامات کاخ سفید نسبت به حضور ایران در این منطقه ابراز نگرانی کردهاند. (4) شایسته توجه است که مبارزه با آمریکا که به شعار اصلی بسیاری از رهبران نوظهور آمریکای لاتین تبدیل شده، فرصتی است که جمهوری اسلامی ایران توانسته است از آن به خوبی بهرهبرداری کند. تلاش کشورهای منطقه برای خارج شدن از سلطه آمریکا، بیشتر از هر چیز آنها را نیازمند متحدانی کرد که در این زمینه یعنی ضدیت با آمریکا با آنها همگام هستند. 3- واکنش ها به رویکرد ایران 3-1-رویارویی منافع آمریکا و ایران در آمریکای لاتین بیتوجهی و غفلت دولت جورج دابلیو بوش به این منطقه در دوره دوم ریاستجمهوریاش و توجه بیش از حد به غرب آسیا، افغانستان و عراق در همگرایی، وحدت و توسعه مناسبات بین کشورهای این منطقه و کشورهای دیگر همچون روسیه، چین و ایران موثر بوده است. آمریکا از نفوذ ایران در این منطقه مکرراً ابراز نگرانی نموده و به کشورهای این منطقه درباره تحکیم روابط با ایران هشدار داده است. هیلاری کلینتون با ابراز نگرانی از دستاوردهای ایران و چین در آمریکای مرکزی و جنوبی اعلام کرده: آمریکا الان باید با تلاشهای ایران، چین و روسیه برای نفوذ در این منطقه، مقابله کند.
کلینتون: منزوی کردن رهبران آمریکای لاتین با شکست مواجه شد وزیر خارجه سابق آمریکا با تأکید بر اینکه تلاشهای دولت جورج بوش، رئیسجمهور قبلی آمریکا برای منزوی کردن رهبران آمریکای لاتین با شکست مواجه شد، ادامه داده است: آنچه ما انجام میدهیم، کارساز نبوده است و اگر به دستاوردهای ایران و چین در آمریکای لاتین بنگریم، آنها نسبتاً نگرانکننده هستند. کلینتون افزود: آنها (ایرانیها) در حال برقراری روابط اقتصادی و سیاسی مستحکم با این رهبران (رهبران چپگرای آمریکای لاتین) هستند. من فکر نمیکنم این امر به نفع ما باشد. وزیر خارجه سابق آمریکا که حتی از بزرگی سفارتخانه ایران در ماناگوا (پایتخت نیکاراگوئه) ابراز نگرانی کرده، در بخش دیگری از سخنان خود گفته است: دولت باراک اوباما تلاش خواهد کرد تا روابط با منتقدان سرسخت خود در نیمکره غربی شامل هوگو چاوز، رئیسجمهور سابق ونزوئلا را بهبود بخشد. واشنگتن همچنین منتظر واکنش متقابل برادران کاسترو در کوبا نسبت به اقدام رئیسجمهور آمریکا در آسانتر کردن مسافرت و برداشتن محدودیتها بین دو کشور است. وی به حضور گسترده ایران در نیکاراگوئه بهعنوان مثالی از آنچه که سایر کشورها در آمریکای مرکزی و جنوبی انجام میدهند، اشاره کرد و ادامه داد: ما بهدنبال نحوه تعامل با دانیل اورتگا، رئیس جمهور نیکاراگوئه هستیم. ایرانیها در حال ساختن سفارت بزرگی در ماناگوا هستند. کلینتون یادآور شد: من فکر نمیکنم در جهان امروز که یک جهان چندقطبی است و ما در آن برای جلب توجه و برقراری رابطه دستکم با روسیه، چین و ایران رقابت میکنیم، به نفع ما باشد که به کشورهایی که در نیمکره ما هستند، پشت کنیم.
رابرت گیتس: ایران با افتتاح مراکز مختلف در آمریکای لاتین تلاش میکند تا به اهدافش دست یابد هیلاری کلینتون دومین مقام ارشد آمریکایی است که درباره افزایش نفوذ ایران در آمریکای لاتین ابراز نگرانی میکند. رابرت گیتس، وزیر پیشین دفاع آمریکا نیز قبلاً درباره نفوذ ایران در آمریکای لاتین هشدار داده بود. وی گفته بود که ایران با افتتاح دفاتر و مراکز مختلف در کشورهای آمریکای لاتین تلاش میکند تا به اهدافش در این مناطق دست یابد. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نیز در برآورد سالانه خود از تهدیدات علیه آمریکا که برای سنای این کشور تهیه شده بود، با اشاره به رابطه نزدیک ایران و ونزوئلا در سالهای اخیر، از کاراکاس به عنوان پل ارتباطی تقویت روابط تهران و آمریکای لاتین یاد کردند و خطر حضور ایران را در این منطقه یادآور شدند.
درخواست کنگره از اوباما به خنثی سازی نفوذ ایران در همسایگان جنوبی آمریکا کنگره آمریکا نیز ضمن هشدار به نفوذ ایران و روسیه در همسایگان جنوبی آمریکا از اوباما خواسته بود تا با قرار دادن آمریکای لاتین در کانون سیاست خارجی خود، این نفوذ را خنثی کند. (5) 3-2- نگرانی رژیم صهیونیستی از گسترش روابط ایران با آمریکای لاتین این تنها واشنگتن نیست که از نفوذ ایران در منطقه آمریکای لاتین نگران است، مقامات رژیم صهیونیستی نیز با وارد آوردن اتهامات بیاساس به ایران، بارها از این حضور ابراز نگرانی کردهاند و بهدنبال خنثیسازی حضور جمهوری اسلامی ایران در کشورهای آمریکای لاتین هستند. طبیعی است که همراهی رژیم صهیونیستی با واشنگتن در نگرانی از حضور ایران در منطقه آمریکای لاتین برخاسته از اهمیت ژئواستراتژیک این کشورها به جمهوری اسلامی ایران است.
نتیجهگیری ایجاد ادبیات مشترک عدالتخواهانه و مبارزه با طبقاتی شدن نظام بینالملل از جمله مؤلفه های بسط روابط خارجی از سوی دولت نهم و دهم در آمریکای لاتین به شمار میآید؛ به نظر دیدبان منطقهای استراتژیک که روزگاری حیاط خلوت آمریکا محسوب میشد، امّا اینک به حیاط قدرتنمایی کشورهای ضدآمریکایی بدل شده است. این در حالی است که شاهد بی میلی دولتمردان دولت یازدهم در استمرار روابط استراتژیک با کشورهای این منطقه هستیم. بی شک چنین رفتاری در تغییر الگوهای ارتباطی بین جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها به ویژه کشورهای آمریکای لاتین تأثیراتی سلبی در روابط دوستانه با شرکای استراتژیک به همراه خواهد داشت. منابع: (1) http://www.bashgah.net/fa/content/show/42624 (2) http://www1.jamejamonline.ir/newstext2.aspx?newsnum=100937517695 (3) http://tehrannews.ir (4) هوشنگ مهدوی، عبدالرضا، «تاریخ روابط خارجی ایران»، انتشارات امیر کبیر، چاپ دوم، 1355، ص 314 (5)
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
در ششمین نشست دولت و مجلس عنوان شد روحانی: در مرحله حساس مذاکرات هستیم/لاریجانی:برخی کشورهای منطقه دچار خودبزر
در ششمین نشست دولت و مجلس عنوان شدروحانی در مرحله حساس مذاکرات هستیم لاریجانی برخی کشورهای منطقه دچار خودبزرگبینی شدهاندرئیسجمهور با اشاره به اینکه مذاکرات هستهای به مرحله حساسی رسیده است گفت مذاکرات مسأله همه کشور است و امیدواریم با کمک مجلس و حمایت مردم ضمن احقاق حقوق ملوزارتخانهای که نصف کارکنانش دیپلم و زیر دیپلماند/تفسیر رئیس جمهور از نرمش قهرمانانه/کنایه لاریجانی به منتقدا
وزارتخانهای که نصف کارکنانش دیپلم و زیر دیپلماند تفسیر رئیس جمهور از نرمش قهرمانانه کنایه لاریجانی به منتقدان دولت ترک مراسم ضیافت روحانی توسط سردار نقدی مشق شب فارسی مقام آمریکایی رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خودوزارتخانهای نصف کارکنانش دیپلم و زیر دیپلم هستند/تفسیر رئیس جمهور از نرمش قهرمانانه/کنایه لاریجانی به منتقدان
وزارتخانهای نصف کارکنانش دیپلم و زیر دیپلم هستند تفسیر رئیس جمهور از نرمش قهرمانانه کنایه لاریجانی به منتقدان دولت ترک مراسم ضیافت روحانی توسط سردار نقدی مشق شب فارسی مقام آمریکایی رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خودنویسنده فرانسوی: آمریکا و پایگاههایش تهدیدی بزرگ برای اروپا هستند/ رسانهها و نخبگان اروپا تحت سلطه و نفوذ ام
نویسنده فرانسوی آمریکا و پایگاههایش تهدیدی بزرگ برای اروپا هستند رسانهها و نخبگان اروپا تحت سلطه و نفوذ امپریالیسم آمریکایی هستندیک نویسنده فرانسوی با اشاره به نفوذ و سلطه امپریالیسم آمریکا بر رسانهها و نخبگان اروپایی پایگاههای نظامی این کشور در نقاط مختلف اروپا را تهدیدی جتمام احزابی که در دولت روحانی مجوز تاسیس و صدور پروانه گرفتند+اسامی
تمام احزابی که در دولت روحانی مجوز تاسیس و صدور پروانه گرفتند اسامی مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت طی 22 ماهی که از عمر دولت می گذرد بر اساس مصوبات کمیسیون ماده 10 بیش از 24 حزب و تشکل سیاسی مجوز تاسیس اخذ کردند و برای 10 حزب هم پروانه فعالیت صادر شده است به گزارش نامه نیوز محمدامماجرای حاشیه سازی علیه دولت روحانی برای سرمایه گذاری خارجی / افشاگری با بی سوادی آماری
ماجرای حاشیه سازی علیه دولت روحانی برای سرمایه گذاری خارجی افشاگری با بی سوادی آماری اقتصاد > اقتصاد کلان - بی توجهی به روند جذب سرمایه های خارجی طی یک دهه گذشته برخی رسانه ها را در ارزیابی گزارش اخیر آنکتاد از سرمایه گذاری خارجی در ایران دچار خطای تحلیلی کرد مریمبا حضور مسوولان دولتی و خبرنگاران داخلی و خارجی بزرگداشت شهدای بمباران شیمیایی سردشت برگزار میشود
با حضور مسوولان دولتی و خبرنگاران داخلی و خارجیبزرگداشت شهدای بمباران شیمیایی سردشت برگزار میشودمراسم بزرگداشت شهدای بمباران شیمیایی سردشت با حضور مسوولان دولتی و اصحاب رسانه برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس به مناسبت هفتم تیرماه که مصادف با بیست و هشتمین سالگرد بمبارانروحانی در ضیافت افطار با استانداران و معاونان وزرا: دولت در پی شرایطی است که فشار بر مردم هر روز کمتر شود/معظل
روحانی در ضیافت افطار با استانداران و معاونان وزرا دولت در پی شرایطی است که فشار بر مردم هر روز کمتر شود معظلات فراوانی باقی مانده که حل آنها نیاز به زمان زیادی داردرییس جمهوری با اشاره به اقدامات دولت در بخشهای مختلف از جمله صنعت معدن کشاورزی و گردشگری اظهارداشت با برنامهرآنچه بزرگان خبر در حضور روحانی یادآور شدند |اخبار ایران و جهان
آنچه بزرگان خبر در حضور روحانی یادآور شدند ضیافت افطار رییسجمهور با اصحاب رسانه سهشنبه شب در سالن اجلاس سران برگزار شد در این نشست رییسجمهور وزیر ارشاد یونس شکرخواه استاد ارتباطات و سردبیر همشهری آنلاین و حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات سخنرانانجام بیش از 1900 عمل قلب باز در بیمارستان آیت ا... روحانی(ره) بابل بزرگترین بیمارستان شمال کشور
انجام بیش از 1900 عمل قلب باز در بیمارستان آیت ا روحانی ره بابل بزرگترین بیمارستان شمال کشور استانها > مازندران - دکتر حمید رضا وفایی فوق تخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان آیت ا روحانی بابل گفت از آغاز راهاندازی بخش قلب بیمارستان آیت ا روحانی 1900 عمل جرترکان: برخی اعضای دولت به بعد از روحانی فکر میکنند
ترکان برخی اعضای دولت به بعد از روحانی فکر میکنندتاریخ انتشار سه شنبه ۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۰۶ مشاور ارشد رئیسجمهور برخی اعضای کابینه را متهم کرد که به بعد از روحانی فکر میکنند و نمیخواهند از دولت دفاع کنند اکبر ترکان در مصاحبه با روزنامه فرهیختگان گفت اصولا دنژادپرستها خطری بزرگ برای امنیت ملی آمریکا
نژادپرستها خطری بزرگ برای امنیت ملی آمریکا نژادپرستان و افراط گرایان آمریکایی مردم این کشور را بیشتر از تروریست ها تهدید می کنند بیشترین شمار حملات و قربانیان در جامعه آمریکا از سوی گروه های غیرمسلمان بوده است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نژادپرستان و افراط گرایان آمبخش اول/ عباس عبدی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: عارف از چهرههای اصلی انتخابات 94 است/ دولت روحانی از خلأ اصول
بخش اول عباس عبدی در گفتوگوی تفصیلی با فارس عارف از چهرههای اصلی انتخابات 94 است دولت روحانی از خلأ اصولگرایان و اصلاح طلبان بالا آمد اصلاحطلبان به عبور از رفتارهای رادیکالیسم رسیدهاند جامعه بازسازی مجلس ششم را نمی پذیرد لیست دولت به تنهایی موفق نمی شود وحدت اصولگرایان سروحانی:در آغاز بکار دولت اقتصاد کشور روی تخت بیمارستان بود و تبش بالا رفته بود/خروج از رکود از آغاز برای دولت
روحانی در آغاز بکار دولت اقتصاد کشور روی تخت بیمارستان بود و تبش بالا رفته بود خروج از رکود از آغاز برای دولت یک اصل بوده است رییس جمهور تاکید کرد که دولت برای احیای اقتصاد کشور به بخش خصوصی اعتماد دارد روز نو رییس جمهور تاکید کرد که دولت برای احیای اقتصاد کشور به بخش خصوصی اعتوهین بزرگ نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به مردم ایران
ژست دیپلماسی با زبانی زشت توهین بزرگ نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به مردم ایران ایرانیان مقیم آمریکا در نامهای به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا خواستهاند سخنان خود را به تمام مردم ایران تعمیم ندهند به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز در میان مذاکرات هستهاروحانی:مردم باوجود ادعای اقلیتی خاص، احساس آرامش و امید به آینده میكنند/دولت در پی شرایطی است كه فشار بر مردم
روحانی مردم باوجود ادعای اقلیتی خاص احساس آرامش و امید به آینده میكنند دولت در پی شرایطی است كه فشار بر مردم هر روز كمتر شود رییس جمهوری با اشاره به اقدامات دولت در بخشهای مختلف از جمله صنعت معدن كشاورزی و گردشگری اظهارداشت با برنامهریزی مناسب میتوانیم مشكلات را پشت سر گذاستاندار کردستان در گفتوگوی تفصیلی با فارس: جلوگیری از ورود محموله سلاح و مهمات به کشور توسط دستگاههای امنیت
استاندار کردستان در گفتوگوی تفصیلی با فارس جلوگیری از ورود محموله سلاح و مهمات به کشور توسط دستگاههای امنیتی دستور جهانگیری و نعمتزاده برای سرمایهگذاری شرکتهای دولتی به روحانی گفتم اصلاحطلبمعبدالمحمد زاهدی با اشاره به دستور کتبی جهانگیری و نعمتزاده برای سرمایهگذاری شرکته-
گوناگون
پربازدیدترینها