واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۴ (۱۵:۱۰ب.ظ)
معاون توانير خبر داد: افزايش بار مالي قبوض برق با استفاده از کولرهاي گازي و اسپيلتها موج - معاون توانير با اشاره به افزايش بار مالي قبوض برق با استفاده از کولرهاي گازي و اسپيلتها، گفت: در مناطق گرمسير جنوبي، شرجي و با رطوبت زياد شمال کشور چارهاي جز استفاده از کولرهاي گازي نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، غلامرضا خوشخلق، معاون توانير، با اشاره به افزايش بار مالي قبوض برق با استفاده از کولرهاي گازي و اسپيلتها، گفت: در مناطق گرمسير جنوبي، شرجي و با رطوبت زياد شمال کشور چارهاي جز استفاده از کولرهاي گازي نيست.
معاون هماهنگي و توزيع توانير با اعلام اين که در اين مناطق تعرفههاي برق و ميزان مصرف نسبت به ساير نقاط کشور جداگانه تعيين و محاسبه ميشود، تصريح کرد: تعرفههاي مناطق گرمسيري در چهار رتبه از يک تا چهار درجهبندي شده و در هر کدام براساس شرايط اقليمي، سقف مجاز مصرف تعيين شده، به عنوان نمونه استان هرمزگان تعرفه رتبه يک را دارد که در ۹ ماه از سال اعمال ميشود و حد مجاز مصرف آن تا ۳۰۰۰ کيلووات ساعت در ماه تعيين شده است.
اين مقام مسوول با تأکيد بر اين که استان گيلان و مازندران هم در سالهاي اخير به نقاط گرمسيري اضافه شده است، اظهار داشت: ساير نقاط گرمسيري به ترتيب رطوبت و گرما درجهبندي و ميزان مصرف آن در ماه مشخص است.
وي همچنين درباره رشد مصرف برق در فصل تابستان سال جاري، بيان کرد: متوسط رشد مصرف برق ۵ تا ۶ درصد افزايش يافت، اما؛ در ارديبهشت و خرداد سال جاري جهش قابلتوجهي در مصرف برق داشتهايم.
خوشخلق تأکيد کرد: رشد مصرف ممکن است در زمان اوج مصرف برق افزايش يابد حتي در مناطقي بهصورت مقطعي به ۲۰ درصد نيز رسيد همچون گرگان که درجه حرارت در اين استان به ۴۶ درجه افزايش يافت، اما؛ دوباره به روند عادي بازگشت.
معاون توانير در ادامه با اشاره به افزايش تلفات شبکه انتقال برق در فصل گرما يادآور شد: راندمان نيروگاههاي برق در ساعت اوج مصرف کاهش مييابد، اما؛ در شب که مصرف کاهش و هوا خنک است وضعيت مناسبتري براي بهرهبرداري پيدا ميکند.
وي با يادآوري اين که ميانگين تلفات برق هم اکنون ۱۲.۸ درصد است که نسبت به پارسال دو درصد کاهش يافته است و پيشبيني ميشود تا پايان سال به ۱۰ درصد برسد، تأکيد کرد: شبکه توزيع برق تلفات بيشتري نسبت به ساير بخشها دارد، بعد از آن بيشترين تلفات برق در شبکه انتقال محاسبه شده و نيروگاهها نيز با کاهش راندمان مواجه است.
خوشخلق با اشاره به زمان پيک مصرف برق در شبانهروز گفت: پيک روز ساعت ۱۲ تا ۱۴، بعدازظهر و پيک شب ۱۹ تا ۲۳ است که در سالهاي اخير پيک مصرف بيشتر به سمت پيک روز رفته که شبکه برق نيز فشار بيشتري را متحمل ميشود.
معاون توانير با بيان اين که در پيک روز هم مصرف بيشتر است و همفشار بيشتري به نيروگاهها وارد ميشود، راندمان نيروگاهها نيز کاهش مييابد، بنابراين از مشترکان خواست در ساعت پيک روز در مصرف برق بيشتر صرفهجويي کنند، خاطرنشان کرد: در چند سال اخير که اوج مصرف بهروز منتقلشده، مصرف برق در ماه مبارک رمضان تغيير خاصي نکرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]