محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845222288
میراث فرهنگی به تنهایی از پس حفاظت از خانه های قدیمی برنمی آید!
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: میراث فرهنگی به تنهایی از پس حفاظت از خانه های قدیمی برنمی آید!
استان اصفهان با برخورداری از پیشینه چند هزار ساله تاریخی و پراکندگی وسیع آثار و ابنیه باستانی و جاذبههای طبیعی در تمام نقاط استان یکی از قطبهای میراث فرهنگی و گردشگری کشور محسوب می شود. طبق آمار ارایه شده از سوی مسئولان در حال حاضر حدود ۲۰هزار اثر تاریخی در استان اصفهان وجود دارد که با توجه به تنوع و وسعت این آثار حراست و حفاظت از آنها از عهده سازمان میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان خارج است. خانههای سنتی اصفهان نیز گنجینهای بیمانند هستند که با ظهور تغییر در جامعه ایران و گرایش به مدرنیته،بسیاری از ساکنان، این خانهها را ترک کرده و شمار زیادی از آنها متروک ماندهاند.
نویسنده : راضیه کشاورز
احیای خانههای تاریخی استان اصفهان که آمار آن بیش از ۴ هزار خانه اعلام شده است، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.در این باره مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه ۲۰ تا ۳۰درصد از خانهای تاریخی استان اصفهان توسط دولت و بخش خصوصی به صورت مشارکتی احیا و تغییر کاربری دادهاند، میگوید: برای احیا و نگهداری بیش از ۴هزار خانه تاریخی در سطح استان اصفهان نیازمند فعالیت و مشارکت بخش خصوصی است. فریدون اللهیاری با اشاره به تشکیل صندوق احیای ابنیه تاریخی استان اصفهان می افزاید: در سال ۹۳ اعتبارات مناسبی برای احیای این خانههای تاریخی تخصیص یافت که درسال جاری نیز اعتباری بیش از اعتبار سال گذشته به این صندوق تخصیص خواهد یافت.
وی ادامه می دهد:این سازمان خانهها و دیگر ابنیه تاریخی استان اصفهان را برای نگهداری و تغییر کاربری به مزایده میگذارد به طوری که طی سالهای گذشته ۲۰ خانه و حمام تاریخی در استان اصفهان ساماندهی شدهاند. ثبت ملی خانههای تاریخی اختیارات را از مالکان میگیرد یک فعال میراث فرهنگی در استان اصفهان با اشاره به وجود حدود یک هزار خانه تاریخی متعلق به دوران صفویه، زندیه، قاجاریه و برخی نیز پهلوی میگوید: خرید و آزادسازی این خانههای تاریخی یکی از مشکلات اصلی پیش روی سازمان میراث فرهنگی است چرا که این خانهها در مالکیت اشخاص حقیقی بوده و اکثرا از طریق ارث به آنها رسیده و خانههایی هستند که بیش از بیست نفر مالک دارند که به علت عدم توافق بین آنها در مورد نگهداری و سکونت اغلب خالی از سکنه و متروک هستند.
به گفته سید احمد عطایی بسیاری از خانه های تاریخی اصفهان محل رفت و آمد افراد ناباب و معتاد شده که این افراد بسیاری از اشیاء و درب و پنجرههای این خانهها را به سرقت برده و یا سوزانده اند.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مالکان خانههای تاریخی توان مالی نگهداری از خانههای تاریخی را نیز ندارند، میافزاید: برخی از این خانهها نیز امکانات مورد نیاز زندگیهای امروزی را ندارند و بر این اساس کسی تمایل به زندگی در این خانهها را ندارد.
این فعال میراث فرهنگی استان اصفهان از عدم رسیدگی مناسب سازمان میراث فرهنگی به وضعیت خانههای تاریخی اصفهان گلایه کرده و می گوید: در این راستا باید یادآور شوم که سازمان میراث فرهنگی نیز اجازه تخریب و نوسازی را به مالکان این خانهها نمیدهد و با ثبت ملی کردن این خانهها اجازه خرید و فروش آنها را از مالکان میگیرد.
عطایی به بلاتکلیفی مالکان خانههای تاریخی و همچنین سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص نگهداری از خانههای تاریخی اصفهان اشاره میکند و می افزاید: در این راستا ضروری است که کمیسیون تخصصی در سازمان میراث فرهنگی برای ساماندهی این خانههای تاریخی که عموما با متراژهای بالا نیز هستند تشکیل شود.
وی عدم وجود اعتبار کافی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای خرید خانههای تاریخی را نیز از دیگر مشکلات موجود میداند و ادامه میدهد: در این راستا بهترین راهکار برای ساماندهی و بهرهبرداری از این خانهها ورود بخش خصوصی است و با سرمایهگذاری بخش خصوصی میتوان به تداوم منازل تاریخی اصفهان امید داشت.
این فعال میراث فرهنگی تخصیص کمک بلاعوض برای تعمیر و مرمت آثار فرهنگی تاریخی برای مالکین را نیز از دیگر الزامات حفظ و احیای بناهای تاریخی استان اصفهان میداند و ادامه میدهد: اعطای وام کم بهره جهت تغییر کاربری بنا و کسب درآمد و به ویژه تبدیل این بناها به مراکز خدمات توریستی و اعطای امتیاز فروش بلیت برای بازدید از برخی از خانههای تاریخی اصفهان نیز میتواند اقدام موثری در این راستا باشد. شهرداری حمایت می کند! خانههای تاریخی غالباً در محدوده بافتهای تاریخی شهر واقع شده و حفاظت از آنها به عنوان عناصر تشکیل دهنده بافتهای تاریخی از اهمیت به سزایی برخوردار است. معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با بیان اینکه شهرداری از بخش خصوصی برای احیای خانه های تاریخی حمایت می کند می گوید: بسترسازی اقتصادی و عدم عوارض برای تاسیس پارکینگ از تسهیلات ویژه ای است که شهرداری برای احیای خانه های تاریخی به بخش خصوصی ارائه می کند. جمشید نور صالحی می افزاید: این تسهیلات در صورتی به آنها داده می شود که این خانه ها را به مکان های گردشگری تبدیل کنند و استفاده شخصی در آن مد نظر نباشد . وی ادامه می دهد: مرکزی برای تهیه شناسنامه و بیوگرافی خانه های تاریخی تاسیس شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان می افزاید: برخی خانه ها مالک خصوصی دارند اما امکان تعمیر و مرمت آن را ندارند و در مقابل سرمایه گذارانی هستند که می توانند این خانه ها را احیا کنند تا برای گردشگری از آن استفاده کنند این موضوع کمک می کنند تا سازمان ها، نهادها و اشخاص به هم مرتبط شده و به سرعت این خانه ها مرمت و بازسازی شود.
اعتبارات محدود است اصفهان یکی از شهرهای کهن ایران به شمار میرود، خطهای که آثار تاریخی آن بعد از گذشت روزگاران دراز، نیاز به مرمت دارد و این موضوع سالهاست که با کمبود اعتبارات گره خورده است. مسئلهای که سبب شده مالکان خانههای تاریخی اقدام به تغییر کاربری خانههایشان کنند، نبود سرمایهگذاری در این عرصه است که عطای مرمت را به لقایش ببخشند. به گفته بسیاری از مسئولان و دوستداران میراث فرهنگی مبلغ 200 میلیون تومان برای مرمت آثار تاریخی نمیتواند دردی از مرمت آثار تاریخی را درمان کند. یک کارشناس و پژوهشگر آثار تاریخی در این باره میگوید: سالهاست اعتباراتی که برای مرمت آثار تاریخی گذاشته میشود، بسیار محدود بوده و به این سبب که اولویتها گاهی مشخص نمیشود، بسیاری از آثار گرانبهایی که در اصفهان بوده در آستانه تخریب قرار میگیرد. شاهین سپنتا معتقد است اعتباری که امسال برای مرمت خانه های تاریخی اصفهان در نظر گرفته شده، مبلغ بسیار ناچیزی است و به همین سبب باید اقدام به اولویتبندی آثار تاریخی شود، به این شکل که آثاری که نیاز مبرمی به مرمت دارد، در درجه نخست قرار گیرد. به نظر این کارشناس میراث فرهنگی در سالهای گذشته بسیاری معتقد هستند منابعی که به مرمت آثار تاریخی اختصاص یافته، به جا و درست هزینه نشده و برای روشن شدن این موضوع میراث فرهنگی باید درصدد شفافسازی اطلاعات مربوط به مرمت آثار تاریخی برآید. بسیاری از کارشناسان حوزه میراث فرهنگی معتقدند که با وجود درآمدهای بالای ناشی از دیدن آثار تاریخی توسط گردشگران، میزان بودجه اختصاص یافته برای مرمت آنها بسیار کم بوده و باید تجدید نظری در این باره صورت گیرد. اما آنچه اکنون دیده میشود، این است که فرهنگسازی مناسبی درباره استفاده صحیح از خانههای تاریخی اصفهان و اهمیت حفظ آنها، آنچنان که باید انجام نشده و مالکان آنها به نوعی در بلاتکلیفی به سر میبرند. با این حال معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان، نظر دیگری دارد و میگوید: تدوین بسته حمایت از مالکان بناهای خصوصی،اعطای تسهیلات در قالب وامهای مرمتی و همکاری های گسترده با مالکانی که با در نظر گرفتن شان و اصالت بنا نسبت به تغییر کاربری آنها بدون در نظر گرفتن هزینه تغییر کاربری به کاربریهای درآمدزا اقدام کردهاند و اجرای طرح حمایت از مالکان این بناها و مشارکت بلاعوض در زمینه مرمت خانههایی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند، از اقدامات موثری است که برای حفظ و حراست از خانههای تاریخی انجام شده است. براساس قانون، وزارت راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی باید برای تامین زمین معوض برای مالکان خانههای تاریخی اقدام کنند، به این معنا که اگر این اراده وجود داشته باشد، کمیسیون ماده 5 میتواند از محل توسعه شهرها بخشی از اراضی را به عنوان معوض آثار تاریخی در نظر بگیرد. Bottom of Form
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی: توسعه گردشگری خراسان شمالی به تنهایی از عهده میراث فرهنگی خارج است
معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی توسعه گردشگری خراسان شمالی به تنهایی از عهده میراث فرهنگی خارج استمعاون سرمایه گذاری و طرحهای اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت توسعه گردشگری استان به تنهایی از عهده میراث فرهنگی خارج است به گزارش خبرگزاری فارتخريب ۶۴ خانه در بافت تاريخي بدون هماهنگي با ميراث فرهنگي ممنوع!
۶ تير ۱۳۹۴ ۱۶ ۴۰ب ظ تخريب ۶۴ خانه در بافت تاريخي بدون هماهنگي با ميراث فرهنگي ممنوع موج- تخريب ۶۴ خانه در محله عودلاجان در شرايطي مصوب شده که ميراث فرهنگي تهران طي نامه اي مخالفت خود را با هرگونه تغيير ساختاري در بافت تاريخي پايتخت بدون هماهنگي و نظر کارشناسي اعلام کرد به گزاجای اجرای دقیق قانون برای حفاظت از میراث فرهنگی همچنان خالی است | خبرگزاری ایلنا
ایلنا گزارش میدهد جای اجرای دقیق قانون برای حفاظت از میراث فرهنگی همچنان خالی است ایلنا خبر ثبت جهانی دو اثر میراث فرهنگی اتفاق خجستهای بود که روز گذشته رخ داد اما آیا ثبت جهانی یک اثر میتواند به تنهایی سطح حفاظت از آثار را بالا ببرد و یا همچنان جای خالی اجرای درست و دقیمعاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی یزد: خانه تاریخی «پورشمسی» ثبت ملی شد
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی یزد خانه تاریخی پورشمسی ثبت ملی شدمعاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد از ثبت ملی خانه تاریخی طاهره پورشمسی در خیابان مسجد جامع یزد خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از یزد به نقل از روابط عمومی اداره&zwnjمعاون میراث فرهنگی استان مرکزی خبر داد کشف تعدادی استخوان قدیمی در شهر محلات
معاون میراث فرهنگی استان مرکزی خبر دادکشف تعدادی استخوان قدیمی در شهر محلاتمعاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از کشف تعدادی استخوان قدیمی در شهر محلات خبر داد علیرضا عزیزی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت معدنکاران یکی از معادن سنگ محلاتخریب ۶۴ خانه در بافت تاریخی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی ممنوع!
تخریب ۶۴ خانه در بافت تاریخی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی ممنوع شناسهٔ خبر 2788525 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۴ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری تخریب ۶۴ خانه در محله عودلاجان در شرایطی مصوب شده که میراث فرهنگی تهران طی نامه ای مخالفت خود را با هرگونه تغییر ساختاری در بافت تاریخیعضویت انگلیس در کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی در جنگ
یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۹ دولت انگلیس اعلام کرد کنوانسیون 1954 لاهه در محافظت از محوطههای تاریخی میراث جهانی را امضاء خواهد کرد تا با ایجاد صندوقی به آثار تاریخی در معرض تخریب و غارت سوریه و عراق کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا انگلیسیها به عنوان تنها کشور عمعاون فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد: خانه طباطبایی میبد ثبت ملی شد
معاون فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد خانه طباطبایی میبد ثبت ملی شدمعاون فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد از ثبت خانه تاریخی سیدجواد طباطبایی در محله بفروئیه میبد متعلق به دوران قاجار در فهرست آثار ملی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از یزد بهمخالفت میراث تهران با تخریب 64 خانه قدیمی
شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۲ بنا به اطلاعات به دست آمده در جلسه طرح انضباط اجتماعی منطقه 12 موضوع تخریب 64 خانه در محله عودلاجان مطرح شده نظر به اینکه در بافت تاریخی هرگونه تخریب که موجب تغییر بافت یا تاثیر بر نحوه معماری محله و بر هم زدن معابر را دارد باید با این سازمان هماهنگ شودمدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی خبر داد فعالیت 3500 خانه مسافر غیرمجاز در مشهد
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی خبر دادفعالیت 3500 خانه مسافر غیرمجاز در مشهدمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت مهمترین مشکل امروز هتلدران و اقامتگاههای رسمی در مشهد فعالیت بیش از 3 هزار و 500 خانه زائر غیرمجاز است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد محمدحمدیرکل میراث فرهنگی گلستان خبر داد افتتاح خانه صنایع دستی در تمام شهرستانهای گلستان
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان خبر دادافتتاح خانه صنایع دستی در تمام شهرستانهای گلستانمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان از افتتاح خانه صنایع دستی در تمام شهرستانهای استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان ابراهیم کریمی پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاح خانه صنتخریب 64 خانه در بافت تاریخی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی ممنوع است
مدیر کل میراث فرهنگی تهران تخریب 64 خانه در بافت تاریخی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی ممنوع است میراث فرهنگی استان تهران طی نامهای مخالفت خود را با هرگونه تغییر ساختاری در بافت تاریخی پایتخت بدون هماهنگی و اعلام نظر کارشناسی اعلام کرده است به گزارشحوزه میراث و گردشگری گروهفرمانده جدید یگان حفاظت میراث فرهنگی زنجان معرفی شد
فرمانده جدید یگان حفاظت میراث فرهنگی زنجان معرفی شدفرمانده جدید یگان حفاظت میراث فرهنگی استان زنجان با حضور مسئولان معرفی شد به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان جلسه تکریم و معارفه فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان زنجان ظهر امروز در محل سالن جلسامدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام: درخت چنار کهنسال قلعهسام در فهرست میراث طبیعی ملی ثبت شد
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام درخت چنار کهنسال قلعهسام در فهرست میراث طبیعی ملی ثبت شدمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت درخت چنار کهنسال قلعه سام در فهرست میراث طبیعی ملی ثبت شد عبدالمالک شنبهزاده امروز در گفتوگو با خبرنگدر معراج الشهدا صورت گرفت تجدید میثاق اعضای دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با شهدای غواص
در معراج الشهدا صورت گرفتتجدید میثاق اعضای دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با شهدای غواصمدیران و کارکنان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز با آرمانهای شهدای غواص تجدید میثاق کردند به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالیبازديد مدير کل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي از کمپينگ گردشگري سردشت
۱۱ تير ۱۳۹۴ ۱۰ ۳۰ق ظ بازديد مدير کل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي از کمپينگ گردشگري سردشت موج - جباري اضافه کرد کمپينگ گردشگري سردشت داراي فضاهاي استراحت موقت پذيرايي تفريحي خدماتي و بهداشتي هست که در صورت تأمين اعتبار لازم در سال جاري آماده واگذاري به بهره بردار و سرمايه گذ«شهریار عدل وقف میراث فرهنگی ایران بود»
سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۷ دکتر شهریار عدل مصداق درخت پر باری از دانش بود که در طول عمر با برکتش بدون داشتن هرگونه رابطه استخدامی و اداری با سازمان میراث فرهنگی همیشه یار و یاور این سازمان بود و همواره مشاوری آگاه و دانا برای کارشناسان و مدیران این حوزه محسوب میشد به گزارش-
گوناگون
پربازدیدترینها