تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843870274




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در همایش مشترک فارس و دانشگاه «آرابایف» مطرح شد ایران دروازه ورود قرقیزستان به آبهای آزاد/قرقیزستان نیازمند نفت ایران


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در همایش مشترک فارس و دانشگاه «آرابایف» مطرح شد
ایران دروازه ورود قرقیزستان به آبهای آزاد/قرقیزستان نیازمند نفت ایران
کارشناسان قرقیز ضمن تاکید بر اهمیت حضور ایران در سازمان شانگهای، نقش تهران را در توسعه و پیشرفت اقتصادی بیشکک مهم ارزیابی کردند.

خبرگزاری فارس: ایران دروازه ورود قرقیزستان به آبهای آزاد/قرقیزستان نیازمند نفت ایران



به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، نمایندگی خبرگزاری فارس در قرقیزستان در همکاری با دانشگاه دولتی «آرابایف» کنفرانسی را در سالن همایش‌های دانشگاه آرابایف با حضور اندیشمندان و کارشناسان قرقیزستان و همچنین نمایندگانی از برخی وزارتخانه‌های این جمهوری، نمایندگان پارلمان، نمایندگان سفارت جمهوری اسلامی ایران و اصحاب رسانه‌ای قرقیزستان در زمینه آشنایی بیشتر با شرایط حاکم بر فضای اقتصادی این جمهوری پس از الحاق به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و فرصت‌های آتی برای همکاری اقتصادی میان تهران و بیشکک در شرایط عضویت کامل قرقیزستان در اتحادیه مذکور، برگزار کرد.

در این همایش کارشناسان و صاحب‌نظران قرقیزستان و ایران به بررسی جنبه‌های مختلف روابط اقتصادی ایران و قرقیزستان در شرایط الحاق بیشکک به اتحادیه اقتصادی اوراسیا پرداختند. «علی نجفی» سفیر ایران در بیشکک در این همایش به مسئله اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری اسلامی ایران و ظرفیت‌های مکمل با اشاره به نقش جمهوری قرقیزستان، پرداخت.

اتحادیه اوراسیا و ایران راهبرد تقویت همکاری‌های درون‌منطقه‌ای را دنبال می‌کنند وی در سخنان خود اظهار داشت: زمینه‌ها و دلایل قابل‌توجهی را می‌توان برای تعامل ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا برشمرد که به برخی از آنها اشاره می‌شود. به گفته سفیر ایران، اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک ساختار همکاری منطقه‌ای است و تهران نیز راهبرد تقویت همکاری‌های درون‌منطقه‌ای را دنبال می‌نماید. نجفی افزود: به دلیل همسایگی و همجواری با قلمروی این اتحادیه (از دریا با روسیه و قزاقستان) و (از خشکی با ارمنستان)، ایران از مزیت‌های قابل‌توجهی برای تکمیل همکاری‌های منطقه‌ای برخوردار است و در واقع ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در بخش‌های مختلف از قبیل تجارت، ترانزیت، انرژی و غیره، ظرفیت‌های مکملی دارند. وی همچنین تصریح کرد: ایران با کشورهای قلمروی اتحادیه مذکور، روابط خوب سیاسی و همکاری‌های مؤثر اقتصادی دارد، تهران بهترین مسیر برای دسترسی اعضای این اتحادیه به سمت جنوب و دریاهای آزاد می‌باشد ضمن آنکه ایران کشوری باثبات، قدرتمند، مستقل و با اقتصاد بزرگ در منطقه و جهان است. سفیر ادامه داد: ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به فراخور، در برخی از سازمان‌های منطقه‌ای از قبیل اکو، سازمان همکاری اسلامی و سازمان همکاری‌های شانگهای، مراوده و همکاری دارند. ضرورت تدوین ساز و کارها برای تعاملات ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نجفی گفت: علیرغم زمینه‌ها و شرایطی که برشمرده شد، تعاملات ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تابع الزامات و ضرورت‌هایی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود: اطلاع‌رسانی پیرامون ساز و کارها، مقررات و چگونگی ارتباطات تجاری کشورهای غیرعضو با اعضای اتحادیه (به نظر می‌رسد که این مسئله بویژه در ارتباطات تجاری اعضاء جدید از جمله جمهوری قرقیزستان با سایر کشورها، از اهمیت و ضرورت بیشتری برخوردار است.)
فرصت‌های ناشی از الحاق کشورهای جدید از قبیل قرقیزستان به این اتحادیه، بایستی بیشتر و بهتر از سوی مسئولین قرقیزی برای سایر کشورها از جمله ایران، تبیین شود.
این اتحادیه همزمان با گسترش خود، بایستی ساز و کارهای تعامل و همکاری با کشورهای غیرعضو را تعریف و معرفی نماید. به اعتقاد سفیر ایران، اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای تحقق اهداف و برنامه‌های خود، بایستی به سراغ ایران آمده و از ظرفیت‌های موجود استفاده کند البته این موضوع مستلزم آن است که این اتحادیه همزمان با توسعه ساز و کارهای همکاری میان اعضاء خود، بایستی برای سایر کشورهای غیرعضو به خصوص ایران جذابیت فراهم بیاورد. وی افزود: در غیر این صورت، حجم روابط اقتصادی دوجانبه برخی از این کشورها از جمله جمهوری قرقیزستان با جمهوری اسلامی ایران، تحت تأثیرات منفی قرار خواهد گرفت. لزوم ارائه مشوق‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری و تولید از سوی بیشکک نجفی اظهار داشت: از سوی دیگر ایران نیز تجربه تعامل و روند تبدیل عضویت در چارچوب سازمان همکاری‌های شانگهای را پیش‌رو دارد که امیدواریم در همکاری‌های منطقه‌ای این مسائل مورد توجه قرار بگیرد. وی در پایان تصریح کرد: با توجه به سابقه حضور و فعالیت اقتصادی تجار و تولیدکنندگان ایرانی در قرقیزستان، این کشور نیز می‌تواند با ابزارهایی همچون ارائه مشوق برای جذب سرمایه‌گذاری و تولید، انعقاد نظام تعرفه ترجیهی بویژه در راستای ورود سرمایه، فناوری و کالاهایی که ایران در آن زمینه‌ها از مزیت برخوردار است و یا فعالین اقتصادی ایرانی در آن زمینه‌ها از سابقه فعالیت بیشتر برخوردارند و همچنین فعال‌تر کردن مناطق آزاد تجاری، از تبعات منفی در روابط اقتصادی با ایران بعد از الحاق قرقیزستان به این اتحادیه جلوگیری نموده و در عین حال از مزیت‌ها و توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران بهره‌برداری نماید. «مدیت شریم‌کولوف» سفیر سابق جمهوری قرقیزستان در ایران نیز در این همایش اظهار داشت: ایران کشوری بزرگ با تاریخی کهن است و در تاریخ هیچگونه منازعه و تقابلی میان ایران و قرقیزستان نبوده است.

قرقیزستان باید در همکاری با ایران مستقل عمل کند وی ادامه داد: ایران کشوری با چشم‌انداز روشن می‌باشد که در آینده، دوران تحریم‌ها به پایان خواهد رسید و همه کشورها و در وهله نخست اروپایی‌ها به سمت ایران رفته و قراردادهای اقتصادی امضا می‌کنند که قرقیزستان نیز باید در این راستا جایگاه خود را در ایران داشته باشد. سفیر سابق قرقیزستان افزود: بیشکک در مناسبات با تهران نباید همواره به اروپا و آمریکا نگاه کند و باید توجه داشت که در حال حاضر سیاست روسیه در قبال ایران در حال تغییر است و قرقیزستان نیز که روابط خوبی با روسیه دارد، باید مناسبات اقتصادی خود را به سمت ایران برگرداند. شریم‌کولوف گفت: تاکنون هیچ یک از کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در «بندرعباس» مکانی را برای خود خریداری نکرده است اما قرقیزستان این کار را انجام داده و 11 هکتار زمین در بندرعباس دارد که در نزدیکی آن فرودگاه و راه‌آهن وجود دارد البته قرقیزستان تاکنون از این فرصت استفاده نکرده است. ایران در آینده بازیگر مهمی در سازمان شانگهای خواهد بود به گفته وی، هنوز یک نکته دیگر وجود دارد و این است که در آینده ایران می‌تواند بازیگر مهمی در سازمان بین‌المللی همکاری‌های شانگهای باشد و در سال جاری پاکستان و هند به عضویت این سازمان درمی‌آیند که البته، ایران نیز ظرفیت‌های اقتصادی زیادی دارد. سفیر سابق قرقیزستان تصریح کرد: مسیرهای ریلی و جاده‌ای خوبی در ایران از طریق مرز سرخس به بندرعباس و به سمت ترکیه وجود دارد که متأسفانه در حال حاضر این خطوط نیز به طور کامل از سوی قرقیزستان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. وی بیان کرد: ایران قبلا یک کشتارگاه در «چاولادار» تأسیس کرد که در حال حاضر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و این در حالی است که ایران به محصولات گوشتی قرقیزستان نیاز دارد. شریم‌کولوف ابراز امیدواری کرد: حکومت قرقیزستان توجه ویژه‌ای را به توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با ایران انجام دهد ضمن آنکه سیاست اجتماعی که در ایران در میان جامعه این کشور اعمال می‌شود، می‌تواند نمونه‌ای برای قرقیزستان قرار گیرد. به گفته این مقام سابق قرقیزستان، جهت تأمین محصولات نفتی برای قرقیزستان، می‌توان به هر حجمی که لازم است آن را از ایران دریافت کرد که این امر نیازمند علاقمندی طرف قرقیزی می‌باشد. سفیر اسبق قرقیزستان ادامه داد: هیچگونه مانعی برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری میان قرقیزستان و ایران وجود ندارد و حکومت بیشکک در این زمینه نباید به آمریکا و غرب نگاه کند و حال آنکه ایران سیاست خود را به هیچ کشوری گره نزده است. کولوف گفت: ایران کشور دوست ما می‌باشد و مردم آن مهربان، مهمان‌نواز و صبور هستند و در حال حاضر فرصت‌های خوبی برای توسعه روابط قرقیزستان و ایران وجود دارد.



در ادامه همایش «ایمیل غنیمت‌اف» معاون دانشگاه آرابایف در تکمیل سخنان شریم‌کولوف تصریح کرد: مـتأسفانه در حوزه اجرایی ساختن مناسبات سودمند متقابل میان ایران و قرقیزستان، فضای سیاسی از جمله تحرکات کشورهای مانند روسیه و آمریکا تأثیرگذار می‌باشد. فرآورده‌های نفتی از جمله نیازمندی‌های قرقیزستان است «داستان جمعه‌بایف» نماینده پارلمان جمهوری قرقیزستان و رهبر فراکسیون «آتا ژورت» در این کنفرانس اظهار داشت: از جمله موضوعات مهم در حوزه اتحادیه اقتصادی اوراسیا مسئله مهاجرین کاری است ضمن آنکه با ورود بیشکک به این اتحادیه، بازار بزرگی فرا روی قرقیزستان باز می‌شود.

وی در مورد مناسبات اقتصادی ایران و قرقیزستان افزود: برخی محصولات غذایی و سایر فراورده‌های ایرانی در قرقیزستان به مصرف می‌رسند ضمن آنکه فرآورده‌های نفتی نیز از دیگر موارد مورد نیاز قرقیزستان می‌باشد. رهبر فراکسیون «آتا ژورت» در پارلمان جمهوری قرقیزستان ادامه داد: بیشکک با توجه به الحاق به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، در همه زمینه‌ها از همکاری با ایران حمایت می‌کند. «عاقل‌بیک جباراف» وزیر سابق اقتصاد و همچنین وزیر سابق دارایی جمهوری قرقیزستان نیز در این کنفرانس اظهار داشت: اگر بیشکک بخواهد به اقیانوس آرام راه یابد، دروازه ورود به آن، جمهوری اسلامی ایران است.

بیشکک باید شرایط را برای سرمایه‌گذاران ایرانی فراهم کند   وی گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر سران و رهبران مجلس کشور نمی‌توانند چارچوب‌بندی دقیقی را فراهم سازند و حال آنکه ایران این امر را به پیش برده است و در آنجا حاکمیت و حفظ قلمرو وجود داشته و مردم ایران زندگی نسبتا خوبی دارند. به گفته جباراف، پس از الحاق قرقیزستان به اتحادیه گمرکی، بیشکک شروع به همکاری با شرکت‌های بزرگ ایرانی و چینی نموده است و با توجه به اینکه در قرقیزستان بازار تجارت بسیار کوچک است، بنابراین به منظور گسترش آن، این کشور باید شرایط را برای سرمایه‌گذاران ایرانی فراهم کند. وزیر سابق دارایی جمهوری قرقیزستان ادامه داد: ما باید موانع رویکردی در زمینه ساخت و ساز (MDC) را به صفر کاهش دهیم که در آن هنگام می‌توانیم جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک شریک پایدار برای خود بیابیم. وی ادامه داد: ایران در زمینه توسعه صنایع چسب و مصالح ساختمانی حتی از چین نیز پیشی گرفته است. وزیر سابق اقتصاد جمهوری قرقیزستان بیان کرد: پس از الحاق قرقیزستان به اتحادیه گمرکی، در 3-2 سال نخست شرایط در این کشور کمی دشوار خواهد بود زیرا کشاورزی به قدر کافی توسعه نیافته است. لزوم همکاری میان شهرهای ایران و قرقیزستان «ملیس بائیسیماکوف» کنسول سابق قرقیزستان در ایران نیز یکی از راه‌های توسعه مناسبات ایران و قرقیزستان را برقراری پرواز هوایی مستقیم میان 2 کشور برشمرد و افزود: ایران در لحظات دشوار به قرقیزستان کمک کرده است از جمله در سال 2010 که 2 بار مبلغ 200 هزار دلار مساعدت شد.

وی شهر «مشهد» را یکی از مکان‌های جالب در ایران برشمرد و اظهار داشت: بسیار خوب است که مناطق قرقیزستان با اینگونه شهرها در ایران همکاری  داشته باشند. «آینور اسنکولوونا» نماینده وزارت توسعه اجتماعی قرقیزستان، «بوبویرا عبدالجباراف» نماینده وزارت خارجه قرقیزستان، «ایمیل‌بیک مأمون‌اف» سردبیر بخش قرقیزی خبرگزاری ملی قرقیزستان، «آموربیک بالتوروکوف» فعال اجتماعی، «نظیرا قربانوا» رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه آرابایف و «باکتیگول قزاق‌بایف» نماینده وزارت دارایی قرقیزستان از دیگر سخنرانان این همایش بودند که در مورد پیوستن قرقیزستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و فرصت‌های همکاری این جمهوری با ایران به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند. «حیدر رضایی» مدیر نمایندگی خبرگزاری فارس در جمهوری قرقیزستان نیز در این همایش ضمن معرفی کوتاهی از خبرگزاری فارس، اظهار داشت: فارس به دنبال اطلاع‌رسانی در مورد فرآیندهای مهمی که در منطقه در جریان است، می‌باشد که در این رابطه یکی از مهمترین پروسه‌ها، فعال شدن اتحادیه اقتصادی اوراسیا می‌باشد. استقبال فارس از برگزاری نشست‌های مشترک با طرف‌های قرقیزی وی افزود: در این زمینه با همکاری دانشگاه آرابایف تصمیم به برگزاری این همایش گرفتیم که قطعا نظرات و دیدگاه‌های کارشناسان و نمایندگان نهادهای مختلف حاضر در این کنفرانس، در ارتقاء معلومات مخاطبین ایرانی و درک بهتر فضای حاکم بر اتحادیه اقتصادی اوراسیا و بویژه قرقیزستان، نقش بسزایی خواهد داشت. نماینده فارس در بخش دیگر سخنان خود گفت: خبرگزاری فارس در مدت فعالیت بیش از یکساله خود در بیشکک تلاش کرده است تا مخاطبین ایرانی را با فضای قرقیزستان آشنا سازد و این امر را گامی تأثیرگذار در تقویت مناسبات و نزدیکی 2 کشور می‌داند. وی با اشاره به آنکه این همایش اولین کار مشترک نمایندگی خبرگزاری فارس در بیشکک با مشارکت طرف قرقیزی می‌باشد، عنوان کرد: تلاش می‌کنیم تا در آینده نیز نشست‌ها و همایش‌های مشترک دیگری را با کارشناسان و نمایندگان دولت قرقیزستان در موضوعات مختلف برنامه‌ریزی نماییم. رضایی در پایان تصریح کرد: نمایندگی فارس در بیشکک در راستای رسالت اطلاع‌رسانی خود، سعی در آشنایی بیشتر مخاطبین ایرانی با شرایط و ظرفیت‌های همکاری میان ایران و قرقیزستان دارد که در این رابطه ارائه دیدگاه‌ها و نظرات از سوی کارشناسان و متخصصان در حوزه‌های مختلف، کمک بسیار خوبی در زمینه باز کردن فرصت‌های همکاری میان 2 کشور در زمینه‌های مختلف خواهد بود.

































انتهای پیام

94/04/14 - 12:29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن