واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ تير ۱۳۹۴ (۱۲:۵ب.ظ)
تاکيد فائو و سازمان ملل متحد بر مديريت استفاده از سموم شيميايي در ايران براي حفاظت از سلامت جامعه موج - نماينده فائو در جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد، ادامه استفاده گسترده از سموم شيميايي مي تواند بر توسعه پايدار کشور و سلامت جامعه اثر قابل توجهي داشته باشد و مواجهه با آن نيازمند برنامه جامعي با هدف ارتقاي ايمني توليد و مصرف غذا است.
به گزارش خبرگزاري موج، سرج ناکوزي، نماينده سازمان خوار و بار و کشاورزي ملل متحد (فائو)، طي سخناني در بيست و هشتمين جلسه گروه سلامت و همکاري هاي بين الملل فرهنگستان علوم پزشکي ايران که با موضوع «تغذيه و سموم شيميايي» در تهران برگزار شد، گفت: رشد سريع توليد و تجارت مواد شيميايي در طي 30 سال گذشته در جهان منجر به افزايش نگراني ها نسبت به مخاطراتي شده است که به واسطه اين مواد و سموم خطرناک شيميايي بر ايمني غذا تحميل مي شود.
ناکوزي افزود: کشورهايي که از زيرساخت هاي لازم براي رصد ميزان واردات و مصرف اين مواد شيميايي برخوردار نيستند، به طور مشخص بيشتر از سايرين در معرض خطر قرار دارند.
به گزارش دفتر نمايندگي فائو در ايران، گري لوئيس، هماهنگ کننده مقيم سازمان ملل متحد در ايران، نيز طي پيامي مشابه خاطر نشان کرد که چندين دهه مصرف بي رويه سموم شيميايي منجر به تاثيرات مخربي بر محيط زيست و سلامت بشر شده است.
جلسه گروه سلامت و همکاري هاي بين الملل فرهنگستان علوم پزشکي ايران که با حضور نمايندگاني از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، وزارت جهاد کشاورزي و همچنين هماهنگ کننده مقيم سازمان ملل متحد در ايران، نمايندگان آژانس هاي اين سازمان در کشورمان روز پنج شنبه، 11 تير، در محل اين فرهنگستان برگزار شد به پيچيدگي چالش هاي فرا روي ايران در زمينه مديريت سموم شيميايي و ارتباط مصرف اين سموم با تغذيه، ايمني غذا و سلامت جامعه پرداخت.
در اين راستا «مديريت تلفيقي دفع آفات» (آي.پي.ام) به عنوان رويکردي با هدف اطمينان يافتن از ايمني توليدات کشاورزي مورد توجه قرار گرفت. آي.پي.ام شالوده اصلي تقويت پايداري توليد محصولات کشاورزي و مديريت کاهش خطر مصرف سموم شيميايي محسوب مي شود. اين رويکرد هم اکنون به عنوان مکانيزمي براي ارتقاء ايمني، بالا بردن کيفيت غذا و اطمينان يافتن از حمايت از مصرف کنندگان در جهان به رسميت شناخته شده است.
نماينده فائو در ايران با اشاره به اين مکانيزم تصريح کرد: آي.پي.ام که در متن تمامي فعاليت هاي مربوط به توليد و حفظ محصولات کشاورزي فائو لحاظ مي شود، هم اکنون به عنوان بخشي از اقدامات حمايتي اين سازمان براي ترويج کشاورزي اقليم-هوشمند و روش شناسي استفاده از نهاده هاي کمتر (آب، مواد شيميايي و...) با هدف حفاظت از منابع طبيعي در فعاليت هاي کشاورزي مطرح است.
به گزارش فائو، جمهوري اسلامي ايران يکي از کشورهاي پيشرو در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا در زمينه اجراي برنامه جامع «مديريت تلفيقي دفع آفات» (آي.پي.ام) از آوريل سال 2004 به شمار مي رود، به گونه اي که در راستاي اجراي اين پروژه در فاصله سال هاي 2004 تا 2014 نمايندگان بسياري از کشورهاي منطقه از ايران بازديد کردند تا از تجربيات و ظرفيت هاي ايجاد شده در اين کشور در زمينه چگونگي اجراي روش هاي آي.پي.ام در چارچوب برنامه "مدرسه در مزرعه" با هدف آگاه سازي کشاورزان بهره منده شوند.
در حال حاضر برنامه جامع «مديريت تلفيقي دفع آفات» در مورد 14 محصول مختلف کشاروزي در ايران به کار گرفته مي شود. از ديگر دستاورد اين پروژه مي توان به راه اندازي و تاسيس گروه آي.پي.ام اشاره کرد که در واقع يک سازمان مبتني بر جوامع محلي متشکل از کشاورزان و مصرف کنندگان است، به گونه اي که با مشارکت در ابتکار «از مزرعه تا سفره» بر پايه رويکرد اطمينان- بنيان که هم اکنون در حال گسترش مي باشد، بنا شده است.
هماهنگ کننده مقيم سازمان ملل متحد نيز با اعلام آمادگي مجموعه اين سازمان در همکاري با ايران در حوزه مديريت سموم شيميايي اظهار داشت، هم اکنون سازمان ملل متحد تحت برنامه هايي در ابعاد کوچک و با حمايت مالي تسهيلات جهاني محيط زيست (جف) ضمن جلب مشارکت جوامع محلي در حال کمک به اجراي آي.پي.ام در امر توليد برنج و محصولات باغي در کشور است که خود از پايداري و بهره وري چنين اقداماتي در ايران حکايت مي کند.
بر اساس آمار هاي منتشر شده توسط فائو 25 درصد از توليدات جهاني سموم شيميايي در کشورهاي در حال توسعه مصرف مي شود، حال آن که 99 درصد از مرگ و ميرهايي که به واسطه قرار گرفتن در معرض اين سموم شيميايي رخ مي دهد در اين کشورها مشاهده مي شود.
ناکوزي در پايان با پر اهميت خواندن بهره گيري از توان مشارکتي تمامي دست اندکاران که شامل طيف وسيعي از ذي نفعان ملي و بين المللي مي شود بر آمادگي فائو براي تدوين به يک برنامه ي جامع کشوري که امکان مديريت کارآمد مصرف سموم شيميايي در ايران را با هدف حفاظت از سلامت جامعه در عين مراقبت از منابع زيست محيطي کشور فراهم سازد، تاکيد کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]