واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رتبه 31 سیستان و بلوچستان در توسعهیافتگی
کد خبر: ۵۱۴۴۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۲ - 04 July 2015
نماینده مردم خاش، میرجاوه و نصرت آباد در مجلس با انتقاد از بی توجهی مسئولان منطقه آزاد، گفت: مسئولان مناطق آزاد تنها به دنبال ثبت و ضبط مساحت های سرزمینی هستند و اهمیتی به ورود کالاهای قاچاق از این بندر نمی دهند.
حمیدرضا پشنگ در گفت وگو با خانه ملت، در خصوص وضعیت اشتغال و بحران محیط زیست در استان سیستان وبلوچستان، گفت: در حال حاضر بالاترین نرخ بیکاری به استان سیستان و بلوچستان اختصاص یافته و بر اساس برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه سیستان وبلوچستان رتبه 31 توسعه یافتگی در کشور را داراست، این در حالی است که طبق سند چشم انداز بیست ساله کشور قرار بود سیستان و بلوچستان رتبه نخست توسعه یافتگی را داشته باشد.
نماینده مردم خاش، میرجاوه و نصرت آباد در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: امروزه نه تنها بخش دولتی بلکه بخش خصوصی هم در استان سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری نکرده است؛ اگرچه بر اساس اعتبارات متمرکز، سال 93 مبلغ 150 میلیارد و در سال 94 حدود 700 میلیارد به استان سیستان و بلوچستان اختصاص یافته که در صورت تخصیص تحول صد در صدی ایجاد خواهد شد اما تاکنون هیچ مبلغی نه در سال گذشته و نه در سال جاری به این استان اختصاص نیافته است.
تنها 50 درصد دانش آموزان سیستان و بلوچستان مدرک دیپلم می گیرند
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به وضعیت آموزش و پرورش در استان سیستان و بلوچستان، گفت: 200 هزار کودک و نوجوان در استان سیستان و بلوچستان از تحصیل بازمانده اند و تنها 50 درصد ورودی های مدارس موفق به اخذ مدرک دیپلم می شوند، همچنین یک سوم کلاسهای درس غیراستاندارد است به شکلی که همچنان دیوارها و کف کلاس ها خاکی است.
وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان با وسعتی برابر یک یازدهم وسعت کل کشور، گفت: سیستان و بلوچستان تنها استانی است که مرکز آن هم گاز ندارد، در واقع مبلغی برای گاز رسانی استان در بودجه سال جاری اختصاص یافته است که در صورت تزریق، گازرسانی به بخش اعظمی از روستاهای سیستان وبلوچستان انجام خواهد گرفت، البته این گاز برای بخش صنعت نیاز است که منجر به رونق بخش صنعتی و نهایتا جذب سرمایه خواهد شد.
ورود کالای قاچاق از بندر چابهار به دلیل بی توجهی مسئولان منطقه آزاد
پشنگ با بیان اینکه چابهار تنها بندر اقیانوسی استان سیستان و بلوچستان است، گفت: سهم استان از بارگیری و تخلیه کشتی ها صفر است و این به دلیل نداشتن خطوط ریلی است، در حالی که تجار و بازرگانان ترجیح می دهند در بندرعباس با داشتن خطوط راه آهن به فعالیتهای اقتصادی بپردازند.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه بندر چابهار نقطه استراتژیک استان سیستان و بلوچستان است، گفت: سیستان و بلوچستان 300 کیلومتر ساحل دریای عمان را داراست که متاسفانه از این ظرفیت استفاده نشده است، بر اساس قوانین مناطق آزاد در منطقه چابهار باید سرمایه گذاری های عظیم صورت بگیرد.
مسئولان مناطق آزاد تنها به دنبال ثبت و ضبط مساحتهای سرزمینی هستند
وی با اشاره به موضوع قاچاق در استان سیستان وبلوچستان، گفت: وجود نابرابری در اجرای قانون مناطق آزاد در سواحل این استان سبب ورود کالاهای قاچاق شده است، این در حالی است که امروز اجناس بی کیفیت چینی وارد کشور میشود و مسئولان مناطق آزاد تنها به دنبال ثبت و ضبط مساحتهای سرزمینی هستند و اهداف اصلی خود که تولید است را فراموش کرده اند.
رتبه نخست امنیت در سیستان و بلوچستان/ 70 درصد مردم سیستان و بلوچستان زیر خط فقر هستند
پشنگ با تاکید بر اینکه استان سیستان وبلوچستان رتبه نخست امنیت در کشور را دارد، گفت: امنیت در سیستان وبلوچستان نسبت به سایر کلانشهرها پایدارتر است، البته تبلیغات منفی سبب شده تا مردم تصور ناامنی از استان سیستان و بلوچستان داشته باشند در حالی که جرم و جنایت در پایتخت کشور به مراتب بیشتر از سیستان و بلوچستان است.
نماینده مردم خاش، میرجاوه و نصرت آباد در مجلس نهم، تصریح کرد: با وجود رتبه 31 توسعه یافتگی استان سیستان و بلوچستان اما در شاخص معضلات اجتماعی همچون طلاق و قتل رتبه بالای 15 را داراست.
وی با اشاره به بازدید کمیسیون عمران مجلس از وضعیت معیشتی در استان سیستان و بلوچستان، گفت: 70 درصد استان سیستان و بلوچستان زیر خط فقر هستند، به شکلی که در برخی نقاط افراد باید حدود 4 کیلومتر راه طی کنند تا بتوانند از آب شرب استفاده کنند.
عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی از دولت درخواست کرد در برنامه ششم توسعه به وضعیت استان سیستان و بلوچستان توجه شود، ضمن اینکه اعتبارات مندرج در بودجه نیز به استان تخصیص داده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]