تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، شمشير بُرَّنده اى است بر ضد اهل باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833010769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان عکس؛ آبی که مایه «حیات» نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۷



واژه‌ها واژگونه شده‌اند. تعبیر جدیدی برای «آب» باید ساخت. آب، گاهی مایه زندگی نیست، مایه جنگ و مرگ شده است، رنگ خون گرفته است. جنگ بر سر آب در عراق آغاز شده است؛ کشوری که کودکانش پیش از جوهر و قلم، با خون و تفنگ خو می‌گیرند و بیش از لالایی مادر، با صدای توپ و تانک به خواب می‌روند.



طی هفته‌های اخیر، گروه تروریستی داعش اقدام به بستن سد «الرمادی» کرده است. این اقدام هرچند نخستین تنش و حتی نخستین اقدام عملی در حوزه جنگ آبی نیست اما می‌تواند تنش‌های آبی به‌ویژه در منطقه خاورمیانه را دامن بزند. ایسنا یکی از آخرین گزارش‌های تصویری خود را به این موضوع اختصاص داده است. در توضیح تصاویر منتشرشده، با اشاره به «سیطره گروه تروریستی داعش بر سیستم توزیع آب رودخانه فرات در الرمادی» آمده است: «ترکیه نیز جنگ آب با عراق را شروع کرده و به میزان قابل توجهی، ورودی آب دجله و فرات به سمت عراق و سوریه را کاهش داده است. میزان آب فرات در مناطق پایین‌دست سد الرمادی به میزان قابل توجهی کاهش یافته که دامپروری و کشاورزی ساکنان حاشیه فرات را با مشکل مواجه کرده است.» همت خواهی - عکاس ایسنا - تصاویر گزارش تصویری «دمی با قربانیان جنگ آب در عراق» خود را در حوالی استان نجف عراق تهیه کرده است. ذخایر آب شیرین جهان، محدود و رو به کاهش است، بر همین اساس برخی کارشناسان و تحلیلگران از «جنگ آب» به عنوان اصلی‌ترین عامل جنگ‌های سال‌های آتی قرن 21 یاد می‌کنند. تنش‌ها و درگیری‌های مختلفی بر سر منابع آب در گذشته به ثبت رسیده است. طبق برخی گزارش‌ها، مطالعات نشان می‌دهد در پنجاه سال اخیر بیش از 37 مورد تنش آبی میان کشورهای مختلف شکل گرفته و به درگیری نظامی منجر شده است. اختلافات ترکیه، عراق و سوریه بر سر آب فرات، سهم‌خواهی افغانستان از «آمودریا»، تهدید رئیس‌جمهور مصر به حمله نظامی به اتیوپی در پی اقدام این کشور در ساخت سد بر روی «نیل»، اختلاف رژیم صهیونیستی با سوریه و اُردن بر سر آب رودخانه اُردن، و حتی ماجرای کهنه اما فراموش نشده ایران و عراق درباره «اروند» از جمله اختلافات منطقه‌ای بر سر آب است.



برخی گزارش‌های خبری نیز از تلاش صهیونیست‌ها برای ایجاد جنگ میان کشورهای منطقه بر سر آب نوشته و از آن به عنوان جنگ پنهان اسرائیل یاد کرده‌اند. اختلافات مشابهی میان کشورهای آفریقایی از جمله در خاک سودان و برخی کشور‌های آمریکایی مانند مکزیک و آمریکا بر سر آب ریوگراند (ریو براوو) وجود دارد. در این میان برخی تحلیلگران خوشبین نیز معتقدند تنش‌های آبی به ندرت موجب ایجاد جنگ و خشونت شده است. آن‌ها بر این باورند «جنگ آب» اغراقی است که طرفداران محیط زیست برای توجه سیاستمداران به اهمیت آب به‌راه‌ انداخته‌اند و روابط بین‌المللی مرتبط با آب بیشتر مشارکتی است و آب می‌تواند به عنوان هدفی مشترک برای افزایش مشارکت دولت‌ها عمل کند. فارغ از طرح «جنگ آب» به عنوان چالش جهانی پیشِ رو، در داخل ایران نیز عنوان «جنگ آب» بسیار جدی‌تر از گذشته‌ها که دعواها عمدتا بر سر زمین‌های کشاورزی و بین میر‌آب‌ها و مردم مطرح است. طبق نظر برخی تحلیلگران این موضوع به مرحله بحرانی و حساسی رسیده است اما برخی سیاستمداران چشم خود را به روی آن بسته‌اند. محسن رنانی - اقتصاددان و استاد دانشگاه - چند ماه پیش در این‌باره هشدار داد: «جنگ پراکنده آب در ایران هم‌اکنون به گونه خزنده و آرام شروع شده است.» این کارشناس حتی درباره « ابعاد امنیت ملی بحران آب» هشدار داده و گفته «امروز میدان واقعی جنگ ما، در حوزه آب است.»















انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن